Londra'da 24 katlı binada büyük yangın: 6 ölü, 50 yaralı

Londra'da 24 katlı binada büyük yangın: 6 ölü, 50 yaralı
Londra'da 24 katlı binada büyük yangın: 6 ölü, 50 yaralı

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı, gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. Yangına 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı müdahale etti. Londra polisi yangında en az 6 kişinin öldüğünü ,50 kişinin yaralandığını bildirdi.

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabaha kadar sürdü. Londra polisi yangında 6 kişinin öldüğünü, en az 50 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

120 dairenin bulunduğu belediyelerin dar gelirli kişilere uygun fiyatlardan kiraladıkları evlerden oluşan bu sosyal konut binasında yangın çıktığında yaklaşık 600 kişinin olduğu düşünülüyor.

Bina ve çevresinde tahliye işlemleri sürerken, BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti. ifade edilirken, binada Türk vatandaşlarının da ikamet ettiği bildirildi.

Londra Polisi birçok kişinin duman zehirlenmesi nedeni ile tedavi edildiğini duyurdu.

Yerel saatle 01:16'da başladığı bildirilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci 40 araçla yoğun çaba harcıyor.

Binada çökme riski yok

Araştırmalar sonucunda binanın çökme riski olmadığını açıkladı.

Yerel saatle 00.54'te (TSİ 02.54) başladığı bildirilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı tüm gece boyunca görev yaptı.

Binada 120 daire olduğu belirtildi

Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

Binada yaşayanların tahliye edildiği belirtiliyor. Ancak binada hala insanların mahsur kalmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Sabah saat 06.00 civarında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda binadan hala çığlık sesleri geldiği belirtiliyordu.

Binanın 100 metre uzağında yaşayan televizyon sunucusu George Clark, sabah saatlerinde BBC Radio 5’e yaptığı açıklamada, binanın tepesinde insanlar gördüğünü söyledi. Clark, binanın 100 metre uzağında olmasına rağmen tamamen küllerle kaplandığını aktardı. Clark "Durum o kadar kötü" yorumunda bulundu.

Fakat BBC'ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini anlattı.

Binada yakınları olan insanlardan bazıları, yakınlarına ulaşamadıklarını aktarıyor.

Yangın nedeniyle şu ana kadar 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin de hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Kaynak: BBC

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >