Mete Yarar teröristle ilgili sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı

Ortaköy'deki Reina'yı kana bulayan ve 39 kişiyi katleden Abdulgadir Masharipov, sağ olarak yakalandı. Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, operasyon sonrası sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı.

Ortaköy katili El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov, emniyet güçlerinin Esenyurt'ta düzenlediği başarılı operasyonla sağ olarak ele geçirildi. Esenyurt'ta Kırgız arkadaşının evinde kıskıvrak ele geçirilen terörist emniyete götürüldü.

Operasyon sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Habertürk TV'de sürecin nasıl işleyeceğini dair bilgi verdi.

Teröristin sağ yakalanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yarar şunları söyledi:

"Daha önce Numan Kurtulmuş bu konu ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Şimdi caninin canlı yakalanmış olması bağlantıların öğrenilmesi açısından çok önemli. Reina eyleminin içerisindeki unsurlar DAEŞ'in diğer eylemlerine uymuyor bu açığa çıkarsa birçok şey aydınlatabilir.

Bügüne kadar DAEŞ saldırılarından farklı olması, bir konu üzerine yoğunlaşmaları ve bunun üzerine eylem yapmaları başından beri söylediğim şeylerdi.

Eylemi yaparken şahsın oraya nasıl getirildiği bile çok önemlidir. Bu eylem tarzı ve diğer eylem tarzları için sağ yakalanması çok önemli. Hangi sistem üzerine geldi kimler getirdi soruları bence en önemli sorulardır."

Reina saldırganının yakalanması sosyal medyanın gündemine oturdu
Reina saldırganının yakalandığı ev görüntülendi
Didem Arslan'dan Reina katliamcısı yorumu: Bir güzel dövmüşler kendisini
Dünya basını operasyonu böyle gördü
Reina katliamcısıyla aynı evde yakalanan 3 kadının sırrı
Reina katliamcısının bulunduğu sitedeki komşular konuştu

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >