Referandum sonucunu eleştiren Avrupa'nın gözlemcisi PKK'lı çıktı

Andrej Hunko
Andrej Hunko

Avrupa Konseyi’nin Türkiye'deki seçim gözlemcisi Andrej Hunko'nun PKK flamasının önünde fotoğrafının ortaya çıkmasıyla, referandum öncesi ve sonrasında Türkiye'yi eleştirmekten başka hiçbir açıklama yapmayan AB yetkililerinin PKK yandaşlığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Avrupa Konseyi seçim gözlemciler heyeti üyesi olarak Türkiye'ye gelen Andrej Hunko'nun PKK sözde bayrağı ile fotoğrafı ortaya çıktı.

PKK DESTEKÇİSİNİN ÇARPIK RAPORU ŞAŞIRTMADI

Fotoğrafı ortaya çıkaran Ak Parti İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla birlikte "Avrupa Konseyi'nin Güneydoğu'ya seçim gözlemcisi olarak gönderdiği bu PKK destekçisi sol parti vekili Hunko'nun çarpık raporu şaşırtmamalı." ifadelerini kullandı.Yeneroğlu ayrıca; "Avrupa Konseyi PKK destekçisi birisini Türkiye'ye seçim gözlemcisi olarak göndermiş olması sebebiyle özür dilemeli ve raporu çöpe atmalı." dedi.

AGİT referandum öncesinde olduğu gibi sonucun açıklanmasının ardından da Türkiye'yi eleştirmeye devam ediyor.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    AGİT gözlemcileri referandum yapılmadan önce sürecin adaletsiz
olduğunu, referandum sonucunun ardından da referandumun eşit olmayan
şartlarda gerçekleştiğini iddia ederek "Dışarıdan getirildiği
kanıtlanmadıkça mühürsüz oylarında geçerli sayılacağı" söylemişti.
AGİT referandum öncesinde olduğu gibi sonucun açıklanmasının ardından da Türkiye'yi eleştirmeye devam ediyor. AGİT gözlemcileri referandum yapılmadan önce sürecin adaletsiz olduğunu, referandum sonucunun ardından da referandumun eşit olmayan şartlarda gerçekleştiğini iddia ederek "Dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça mühürsüz oylarında geçerli sayılacağı" söylemişti.
AP Türkiye Raportörü Kati Piri de Türkiye'yi AB üyeliğiyle tehdit etti.

                                    
                                    
                                    
                                    AP Türkiye Raportörü'de
AB üyeliğiyle tehdit etti


Avrupa
Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati
Piri, "Adil olmayan bir seçim ortamında, Türkiye nüfusu az bir farkla
Erdoğan’a denetimsiz yetki verecek, otoriter bir sisteme uygun olan anayasa
paketine destek verdi. Bu, Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün.
Bu ülkenin kuvvetler ayrılığına saygı duymayan, hiçbir denetim mekanizması
bulunmayan bir anayasayla Avrupa Birliği’ne katılamayacağı açık. Eğer paket
değiştirilmeden uygulanırsa, bu durum Avrupa Birliği’yle müzakerelerin askıya
alınmasına yol açacaktır" dedi.
AP Türkiye Raportörü Kati Piri de Türkiye'yi AB üyeliğiyle tehdit etti. AP Türkiye Raportörü'de AB üyeliğiyle tehdit etti Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, "Adil olmayan bir seçim ortamında, Türkiye nüfusu az bir farkla Erdoğan’a denetimsiz yetki verecek, otoriter bir sisteme uygun olan anayasa paketine destek verdi. Bu, Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün. Bu ülkenin kuvvetler ayrılığına saygı duymayan, hiçbir denetim mekanizması bulunmayan bir anayasayla Avrupa Birliği’ne katılamayacağı açık. Eğer paket değiştirilmeden uygulanırsa, bu durum Avrupa Birliği’yle müzakerelerin askıya alınmasına yol açacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya sert tepki gösterdi.

                                    
                                    Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülke tarihinde görülmemiş en demokratik seçimlerini gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin bakanlarını Avrupa'ya sokmazken, oralarda toplantı yaptırmazken utanmadan sıkılmadan bu seçimler hakkında gölge düşürme yarışına boşuna girmeyin. Netice alamazsınız. Artık sür eşeği Niğde'ye" açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa'ya sert tepki gösterdi. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülke tarihinde görülmemiş en demokratik seçimlerini gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin bakanlarını Avrupa'ya sokmazken, oralarda toplantı yaptırmazken utanmadan sıkılmadan bu seçimler hakkında gölge düşürme yarışına boşuna girmeyin. Netice alamazsınız. Artık sür eşeği Niğde'ye" açıklamasında bulundu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >