"Referandumda 'evet' oyu vereceğim"

MHP lideri Bahçeli, anayasa görüşmelerine ilişkin, "Benim bir tek oyum var. Meclis'te de evet diyeceğim, referandumda da evet diyeceğim." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin önümüzdeki günlerde meclise geleceğini belirterek, "Bu görüşmelerde grup kararı olmaz. Benim bir tek oyum var. Meclis'te de evet diyeceğim, referandumda da evet diyeceğim." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır"

"Her insanımız, her vatandaşımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini, ittifak ve infial içinde teyit etmektedir. Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış, hangi kaynaktan beslenmiş, arkalarına kimleri almıştır? Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken, gafletle geçireceğimiz bir an bile kalmamıştır. Huzurumuza darbe üzerine darbe vurulmaktadır. Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır. Sabrımız sınıra dayanmıştır.

Hiç şüphesiz 2016 yılı terörün hain saldırı ve suikastlarına kurban gitmiştir. Yeryüzünün en aşağılık türleri ölüm ve şiddet saçmıştır. Türklük ve Türkiye düşmanları sivrilmiştir. Terör bir insanlık suçudur. Bu suçu taammülden işleyen kiralık katiller sürüsü 2016 yılını zindana çevirmiştir. Hedef esasen Türkiye'dir, hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir. FETÖ'yü, DAEŞ'İ, PKK'yı, YPG/PDY'yi, DHKP-C'yi infaz için görevlendirilmiştir."

"Geçmişte yedi düvele yenilmedik, terörizme boyun eğmeyeceğiz"

"Bir Başbakan Yardımcısı 'Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar' diyor. Gerekli tedbirleri alacak olanlar vatandaşlarımız mıdır, yoksa bu devleti yönetenler midir? Her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak ise, iktidara ne gerek duyulacak? Maksadımız eleştiri dozajını aşmak değildir. Türkiye uçurumun kenarındayken, sert ve amansız siyasi tenkitler ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bizim de buna niyet ve hevesimiz yok.

Durmak akılsızlıktır, buradayız, buna sonuna kadar varız ve hazırız. Geçmişte yedi düvele yenilmedik, terörizme boyun eğmeyeceğiz. Hain ve destekçileri kudursalar da can havliyle katliam yapsalar da bu büyük devletin sırtını yere getiremeyecekler. Türkiye'nin en büyük hazinesi olan milli kardeşlik ruhu, 'Biz biriz, beraberiz, biz büyük bir aileyiz, biz Türkiye'yiz.'

Türkiye'nin varlığına kast etmek isteyen hıyanet namluyu milletimize doğrultmuştur. Ülkemiz 1919'un şartlarına yuvarlana yuvarlana gerilemiştir. Yeni yılın ilk anlarında İstanbul'daki katliam haberi hepimizi katıksız kedere boğmuştur."

"Alevi - Sünni kutuplaşmasına izin veren kim varsa Türk milletinin azılı hasmıdır
"

"Bir yanda yılbaşı kutlayanlar, diğer yanda Mekke'nin fethini ananlar iki yana bölünmüştür. Derin yarık giderek büyümektedir. Bacadan giren Noel Baba'ya karşı damardan giren tahammülsüzlük bizi birbirimizden koparmaktadır. Birbirimizin hayat tarzına çatık kaşla bakmak olur ve kabul edilebilir değildir. Yeniyıl kutlamalarının karşısına Mekke'nin fethini çıkarmak su katılmamış bir cehalet numunesidir. Reina katliamının öncesinde ve sonrasında sosyal medyada yapılan bazı yorum ve açıklamaların düşmanlıkları bilemesi, teröristleri teşvik etmesi suçtur.

İnsan müsveddelerinin dehşet verici mesajları aziz milletin hiçbir değeri ile bağdaşmayacaktır. 'Oh olsun' demek İslam'la uzaktan yakından alakası olmadığı gibi alçaklıktır. İnanan - inanmayan, laik - antilaik, Alevi - Sünni kutuplaşmasına izin veren kim varsa Türk milletinin azılı hasmıdır. DAEŞ'in bir hedefi de bu değil midir? FETÖ yıllardır bunu yapmak istememiş midir? Reina'dan yeni bir mezhep düşmanlığı çıkarmak teröristin yüzlerini gizleyen şarlatan efendilerinin bitmeyen oyunudur. Bu oyunu Müslüman Türk milleti bozacaktır."






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >