"Rusya ve Türkiye dolar yerine kendi paralarıyla alışveriş yapacak"

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski’nin canlı yayında Avrupalı uzmanlara seslenerek, “Çirkin paralarınız bize lazım değil. Rusya ve Türkiye kendi paralarıyla alışveriş yapacak” dedi.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de yayınlanan 'Voskresenniy Veçer' programına katılan Jirinovski, “Rusya ve Türkiye tek yumruk olursa Avrupa titrer. Sizin çirkin, zayıf paralarınız Rusya ve Türkiye'ye lazım değil. Rusya ve Türkiye kendi paralarıyla, ruble ve tl ile alışveriş yapacak. Avrupa'nız umrumuzda bile değil!” ifadeleri kullandı.

"Erdoğan sığınmacılar konusunda haklı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı savunan Jirinovski, “Neden Türkiye 3 milyon sığınmacıyı barındırmak zorunda olsun? Düşünün, bu ne kadar büyük bir sorun ülke için: Salgın hastalıklar, uyuşturucu trafiği ve aşırıcı grupların ortaya çıkma tehlikesi… Sonra da diyorlar ki Türkiye suçlu, teröristler oradan Avrupa'ya gidiyor. O zaman oradan onları çıkarın ve yanınıza alın!” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos ayında Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile görüşmesinin ardından, Rusya dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ticarette dolar yerine Türk Lirası ile Ruble kullanılmasını tavsiye etmişti. O açıklama şöyleydi.

"Öyle bir durumda mesela dolar daha da düşer. Döviz baskısından, kur baskısından kurtulmuş oluruz. Hem Rusya kazanacak hem biz kazanacağız. Onun için bu çok önemli. Hakikaten geciktirdik, halletmemiz lazım. İnşallah yakında bir KİK toplantısı da olacak. Zaten Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey yıl sonu olacak, orada gündeme getirilebilir."






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >