Rusya'dan Erdoğan'ın Şanghay Beşlisi açıklamasına yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Türkiye'nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasına Aleksey Puşkov'dan yanıt geldi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi üyesi Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Türkiye'nin Şanghay Beşlisi içinde yer alması, çok rahat hareket etmesini sağlar” açıklamasını değerlendirdi.

Twitter hesabından Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Puşkov, “Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİO) üyeliği Erdoğan için mantıklı bir adım olurdu. ŞİÖ, AB'den farklı, onun yerine geçemez. Fakat AB'den farklı olarak ŞİÖ üyeleri tamamen egemen” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği'nin alternatifi Şanghay İşbirliği Örgütü olur mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?
Erdoğan, Semerkant'tan dönerken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “Mesele şu; Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. 'Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği' dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleştiriyor olabilir ama ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, 'Şanghay Beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?' diyorum. Temenni ederim ki orada olumlu bir gelişme olması halinde, yani Türkiye'nin Şanghay Beşlisi içerisinde yer alması, bu konuda çok daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum” demişti.

Kaynak: Sputnik

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >