Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı suikasta uğradı. Elçi Karlov, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken saldırgan düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırgan ise polis ile girdiği çatışmada öldürüldü. RTÜK saldırıyla ilgili haberlere kısıtlama getirdi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde kimliği bilinmeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Rusya Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, hastaneye kaldırılan elçi hayatını kaybetti. Düzenlenen operasyonda Karlov'a silahlı saldırıda bulunan kişinin, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Karlov'u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı.

Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı. Ağır yaralanan Karlov saldırının ardından Güven Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla saldırganın da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Soylu olay yerinde


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'i aradı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırı hakkında bilgi verdiğini bildirdi.

Kalın, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradığını söyledi.

İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı Putin'i telefonla arayarak saldırı hakkında bilgi verdi." ifadesini kullandı.

Rusya'dan ilk açıklama


Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama geldi ve "Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek istiyorlar." diye konuştu. Öte yandan Rusya Devlet Duması Güvenlik Komisyonu Başkanı Leonid Slutsikiy de hain saldırının Türkiye-Rusya ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Türkiye büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırının sebeplerinden birisinin Moskova ve İstanbul'u karşı karşıya getirmek olduğunu bildirdi.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu RT'ye göre saldırgan polis

Rusya'nın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu RT'ye göre saldırgan, 1994'te Söke'de doğan çevik kuvvette görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >