Rusya'nın elinde Trump'ın kaseti mi var?

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinden sonra ortaya atılan iddialar gün geçtikçe çoğalıyor ve yakın zamanda da duracağa benzemiyor. ABD ve İngiliz basınında yer alan haberlerde Rusya'nın elinde Trump'ın kasetlerinin bulunduğu belirtilerek ilerleyen zamanlarda bu kasetlerin şantaj için kullanılacağı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri-Rusya ilişkilerinde, hararetli günler yaşanıyor. 20 Ocak'ta görevini Donald Trump'a teslim edecek Barrack Obama, açıklamalarında Rusya'yı Amerikan seçimlerine müdahale ile suçlamış ve sonrasında 35 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi ile olaylar başlamıştı.

Amerikan İstihbaratına göre Rus korsanlar, yalnızca Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti sunucularına sızmakla yetinmedi. Bu kişiler, Donald Trump'ın kaldığı otelin odasına kamera yerleştirerek, gizli videolarını da elde etmeyi başardı. İstihbarat, bu videoların Başkan'a şantaj yapmak ve onun eylemlerini doğrudan Rusya lehine değiştirmek için kullanılabileceğini savunuyor.

Ulusal Güvenlik Direktörü James Clapper, CIA Direktörü John Brennan, FBI direktörü James Comeyve NSA Direktörü Mike Rogers, Barrack Obama ve Donald Trump'ı raporlarını bizzat sunarak bilgilendirdiler. Raporda hangi kalemlerin bulunduğu ise doğal olarak açıklanmadı.

İngiliz istihbarat ajansı MIA6'nın da gelişmelerden haberdar olduğu ve Amerika'yı uyardığı söylentileri var. Kasette, Donald Trump'ın nahoş fantezilerinin ve uygunsuz hareketlerinin bulunduğu iddia ediliyor.

FBI, CIA ve NSA, iddiaları ne doğruladılar ne de yalanladılar.

Kremlin: Trump'ın elinde Rusya bilgisi yok

Rusya, ABD'li istihbarat yetkililerinin, Rusya'nın elinde Donald Trump veya ABD başkanlık seçimini kaybeden rakibi Hillary Clinton hakkında özel ve zedeleyici belgeler bulunduğu iddialarını "tamamen saçmalık" olarak değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya'nın ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzer iddiaların Rusya-ABD ilişkilerine zarar vermek için ileri sürüldüğünü belirterek, görev süresi biten Beyaz Saray yönetiminin giderken iki ülke ilişkilerini bozuk şekilde bırakma histerisi içerisinde olduğunu kaydetti.

"Trump'ın elinde hassas bilgiler yok"


Peskov, "İlgili açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Kremlin'in elinde Trump'la ilgili hassas bilgiler yok." dedi.

Amerikan istihbarat birimleri, ABD Başkanı Barack Obama ve Trump'a, Rusya'nın Trump'ın özel hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu iddialarını içeren bir rapor sunmuştu.

Raporda, Rusya'nın Trump'ın başkanlık seçimini kazanmasına dolaylı olarak yardım ettiği hakkında verilere ulaştığı ve Trump'a yakın kişilerin doğrudan Rus yetkililerle bağlantısının devam ettiği iddiaları da yer almıştı.

Trump: Tamamıyla siyasi bir cadı avı


İstihbarat birimlerinin Trump'a daha önce verdiği brifingde, özel hayatı ve mali durumu hakkında Rusya'nın elinde bilgi olduğu iddialarını içeren gizli bir rapor sunulduğu ortaya çıkmıştı. Trump ise iddiaları "Sahte haberler. Tamamıyla siyasi bir cadı avı" diyerek reddetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >