Saddam'ın garsonunun Putin olduğu iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırdı

saddam putin fotoğrafı
saddam putin fotoğrafı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in arşivinden çıkan fotoğraf görenleri şaşkına uğrattı. Fotoğrafta Saddam'a hizmet eden garsonun o dönem KGB ajanı olan Putin olduğu iddia edildi.

ABD’nin 2003 yılında Irak’ta kitle imha silahı bulunduğu gerekçesiyle işgal ettiği Saddam yönetimindeki Irak’ta 14 yıldır istikrar sağlanamıyor. İşgalin başlamasından tam 8 ay sonra doğduğu yer olan Tikrit’te bir sığınıkta yakalanan Saddam geçmişte işlediği bazı katliamlardan dolayı ABD’nin atadığı geçici yönetim tarafından yargılandı ve bunun sonucunda suçlu bulunarak idam edildi.

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan bir fotoğraf ise akıllarda soru işareti yarattı. Devrik lider Saddam Hüseyin’in arşivlerinde bulunan fotoğrafta Saddam’a hizmet eden kişi dikkat çekti.

Saddam Hüseyin'e hizmet eden garsonun Putin olduğu iddia edildi.
Saddam Hüseyin'e hizmet eden garsonun Putin olduğu iddia edildi.

Fotoğrafta yer alan genç garsonun Rusya’nın şu anda Devlet Başkanı olan eski KGB ajanı Vladimir Putin olduğu iddia edildi. Görevinden ötürü dünyanın birçok ülkesinde Sovyetler Birliği adına görev yapan Putin’in o dönemde de Irak’ta olduğu öne sürüldü.

Putin Kimdir?

1952 yılında dünyaya gelen Vladimir Putin, küçük bir mahallede dünyaya geldi. Annesi fabrika işçisi babası ise donanmada denizaltı filosunda görevli olan Putin çok karmaşık bir geçmişe sahip. Saint Petersburg Leningrad Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisansını ekonomi alanında yapan Putin, eğitim hayatını bitirmesinin hemen ardından 1975 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin istihbarat ve gizli servisi KGB'de çalışmaya başladı.

Putin'in KGB ajanı olduğu dönemden fotoğrafı.
Putin'in KGB ajanı olduğu dönemden fotoğrafı.

Görevi gereği onlarca ülkede bulunan Putin, 1990’da KGB’den ayrıldı. Yerel belediyelerde görev almasının ardından 1998’de Rusya’nın Federal Güvenlik Servisi’nde (FSB) Direktör olan ve 1999’da Başbakan olan Putin, o günden itibaren Medvedev ile 'yer değiştirerek' Başbakan ve Devlet Başkanı olarak görevini sürdürdü. Siyah kuşak sahibi olan ve genç yaştan beri Judo başta olmak üzerine birçok spor dalıyla ilgilenen Putin, evli ve iki kız çocuğu sahibi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >