Tarihi görüşme sona erdi: Erdoğan Trump'a isteklerini tek tek belirtti

Merakla beklenen Erdoğan - Trump görüşmesi başladı
Merakla beklenen Erdoğan - Trump görüşmesi başladı

Günlerdir merakla beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi saat 19:40'ta başladı. Erdoğan ile Donald Trump Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi saat 19:40'ta başladı.

Beyaz Saray'daki randevudan sonraki basın toplantısı, onlarca haber televizyonu tarafından canlı verilecek. Dünya çapındaki bazı haber kanalları da açıklamaları canlı ekrana getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız." dedi.

"Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur"

"Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur" diyen Erdoğan, "Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere izin vermemeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

"FETO konusundaki beklentilerimizi açıkça ifade edeceğim"

Erdoğan, "Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETO terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz." dedi.

Trump, "Türkiye ile ekonomik ve ticari bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz. Bunlar ilişkilerimizi iki ülkenin çıkarına olacak şekilde yeniden inşa edebileceğimiz alanlar." ifadelerini kullandı.

"Birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum"

Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum." şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >