Tartışmalı zeytinlik maddesi tasarıdan çıkarıldı

zeytinlik tasarısı
zeytinlik tasarısı

Sosyal medyanın gündeminden düşmeyen ve geçtiğimiz günlerde komisyona çekilen zeytinlik düzenlemesi tasarı metninden tamamen çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin düzenlemeyle ilgili kamuoyunda yarattığı olumsuz algının giderilmesi, mümkünse sektör temsilcilerinin bu konuda ikna edilmesi bu mümkün olmuyorsa da gerekirse söz konusu hükümlerin yeniden ele alınması yönünde kurmaylarına talimat vermişti.

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü hafta sonuna kadar üretici, sanayici, belediye başkanları ve muhtarlarla Zeytinlik'le ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Madde tamamen tasarıdan çıkarıldı

Zeytinliklere yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren ve komisyona geri çekilen madde tasarı metinden tamamen çıkarıldı.

 AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak önergesiyle tasarıdan çıkarıldı
AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak önergesiyle tasarıdan çıkarıldı
Özlü: Türkiye'de zeytinlik sahasının tanımına ihtiyacımız var

                                    
                                    Kararı değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Reddetmekle sorun çözülmüyor. Türkiye'de zeytinlik sahası tanımı ve zeytinlik sahalarıyla ilgili mekanizmaya ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmediği sürece bu yasa bundan sonra da 7 defa 17 defa 27 defa gelebilir. Dönmüyor desek de dünya dönüyor" dedi.
Özlü: Türkiye'de zeytinlik sahasının tanımına ihtiyacımız var Kararı değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Reddetmekle sorun çözülmüyor. Türkiye'de zeytinlik sahası tanımı ve zeytinlik sahalarıyla ilgili mekanizmaya ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmediği sürece bu yasa bundan sonra da 7 defa 17 defa 27 defa gelebilir. Dönmüyor desek de dünya dönüyor" dedi.
Düzenleme ne içeriyordu? 

                                    
                                    Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine ilişkin kanun tasarısındaki kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2'nci maddenin tasarıdan çıkarılmasına karar verildi. Bu düzenleme ile kamu yararı kararına alınan yatırımlar, zeytinlikler için de geçerli olacaktı. Sosyal medyada kullanıcılar "zeytinlik alanlar sanayileşecek" şeklinde tepki göstermişti.
Düzenleme ne içeriyordu? Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine ilişkin kanun tasarısındaki kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2'nci maddenin tasarıdan çıkarılmasına karar verildi. Bu düzenleme ile kamu yararı kararına alınan yatırımlar, zeytinlikler için de geçerli olacaktı. Sosyal medyada kullanıcılar "zeytinlik alanlar sanayileşecek" şeklinde tepki göstermişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >