Teröristlere verecekleri silahların ayrıntılarını Türkiye ile paylaşacaklarmış

​Teröristlere verecekleri silahların ayrıntılarını Türkiye ile paylaşacaklarmış
​Teröristlere verecekleri silahların ayrıntılarını Türkiye ile paylaşacaklarmış

Terör örgütü DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü ABD'li Albay Ryan Dillon, Suriye’de terör örgütü YPG’ye verilecek olan silahların kaydının veri tabanında tutulacağı ve ayrıntıların Türkiye ile paylaşacağını açıklarken, Türk kamuoyunun; sağol, teşekkür ederiz, eksik olmayın demesini bekliyor.

ABD liderliğindeki DAEŞ ile mücadele koalisyonunun sözcüsü Albay Ryan Dillon, YPG’ye verilecek olan silahların kaydının veri tabanında tutulacağını ve bu ayrıntıların Türkiye ile paylaşılacağını açıkladı.

Dillon, "Ne tür (silahlar) verdiğimiz konusunda Türkiye'ye şeffaf davranıyoruz… (Suriye Demokratik Güçleri) SDG'ye verdiğimiz silahların tamamının hesabını tutuyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayı başında Rakka'yı DAEŞ’ten geri almak için başlatılacak operasyon öncesi YPG'ye silah yardımı yapılmasını onaylamıştı. Silahların teslimatına ise bu hafta içerisinde başlanmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı: YPG'ye silah sevkiyatı başladı

YPG'ye gönderilecek silahlar arasında ağır makinalı tüfekler, zırhlı araçlar ve buldozerler de yer alıyor.

Dillon, verilecek olan tüm silahların seri numaralarının kayıt altında tutulacağını da sözlerine ekledi.

Amerikalı Sözcü, "Bu bilgileri veri tabanımızda tutacağız ve sağladığımız silahlardan endişe duyan (Suriye'nin) kuzeyindeki müttefiklerimizle bu bilgileri paylaşacağız" diye konuştu.

Türkiye ise ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah sevkiyatını sert bir dille eleştirmiş ve bu 'destek politikasının dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını' söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay Amerika Başkanı Trump’la görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında terör örgütü YPG, PYD’ye dair şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir"

Suriye Demokratik Güçleri'nin ana omurgasını YPG'liler oluşturuyor

Öte yandan içinde Arap savaşçıların da bulunduğu SDG'nin omurgasını terör örgütü YPG oluşturuyor. ABD, SDG'ye gerek havadan gerekse de elit birlikleri ile karadan destek veriyor.

Kaynak: BBC, AA

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >