TIME dergisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım yazısını Can Dündar'a yazdırdı

erdoğan can dündar
erdoğan can dündar

TIME dergisi, “dünyanın en etkili 100 ismi” listesine yer verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım yazısını Almanya’ya firar eden ve "terör örgütleri adına faaliyette bulunmak" suçundan gözaltına kararı bulunan Can Dündar'a yazdırdı.

TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesi açıkladı. Bu yıl 14. kez hazırlanan TIME 100 listesi, öncüler, titanlar, sanatçılar, liderler ve ikonlar olmak üzere 5 ayrı kategoride dünyanın en etkili isimlerini belirliyor.

24 kişinin yer aldığı en etkili liderler kategorisinde Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Theresa May, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD Başkanı Donald Trump ve Cuhmrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi isimler yer aldı.

Time Dergisi en etkili liderler listesine aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtım yazısında bir skandala imza attı. Ünlü dergi Erdoğan'ın tanıtım yazısını "terör örgütü FETÖ ve PKK adına faaliyette bulunmak" suçundan hakkında gözaltı kararı bulunan ve Almanya'ya kaçan Can Dündar'a yazdırdı.

Türkiye'de bulunduğu sürede Türkiye karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken Can Dündar şu an da Almanya'da bulunuyor.

Almanya'da bulunan Can Dündar, Avrupa'dan Türkiye'ye müdahale etmesini istemişti.

                                    Anayasa Mahkemesi, MİT TIR’larına ilişkin haber nedeniyle 92 gün boyunca tutuklu olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için ‘hak ihlali’ kararı vererek tahliye yolunu açmış, Dündar kararın ardından ilk fırsatta Almanya’ya kaçmıştı. 

  
Alman televizyonu ZDF'de bir programa katılan Dündar, programda PKK terör örgütüne destek suçlamasıyla tutuklanan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği mektubu okuyarak Avrupa'dan Türkiye'ye müdahale etmesini istemişti.
Almanya'da bulunan Can Dündar, Avrupa'dan Türkiye'ye müdahale etmesini istemişti. Anayasa Mahkemesi, MİT TIR’larına ilişkin haber nedeniyle 92 gün boyunca tutuklu olan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için ‘hak ihlali’ kararı vererek tahliye yolunu açmış, Dündar kararın ardından ilk fırsatta Almanya’ya kaçmıştı. Alman televizyonu ZDF'de bir programa katılan Dündar, programda PKK terör örgütüne destek suçlamasıyla tutuklanan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği mektubu okuyarak Avrupa'dan Türkiye'ye müdahale etmesini istemişti.
1994'te çekilen bir fotoğrafta bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile Uğur Dündar'ın Suriye’de bir arada olduğu ortaya çıkmıştı.
1994'te çekilen bir fotoğrafta bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile Uğur Dündar'ın Suriye’de bir arada olduğu ortaya çıkmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >