TSK Fırat Kalkanı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen DEAŞ ve PKK/PYD mensubu terörist sayısıyla birlikte operasyona dair ayrıntıları açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, PKK'lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis'te sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının kış tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonların devam ettiğini belirtti.

24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda da 144. güne gelindi. Son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Toplam bin 775 DAEŞ'li terörist öldürüldü
TSK tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar bin 518'i ölü, 250'si yaralı ve 7'si sağ olarak yakalanan toplam bin 775 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Toplam bin 775 DAEŞ'li terörist öldürüldü TSK tarafından, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar bin 518'i ölü, 250'si yaralı ve 7'si sağ olarak yakalanan toplam bin 775 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.
310 PKK/PYD'li terörist öldürüldü

                                    
                                    Ayrıca 295'i ölü, 4'ü yaralı ve 11'i teslim olmak üzere toplam terör örgütü PKK/PYD mensubu 310 terörist etkisiz hale getirildi.
310 PKK/PYD'li terörist öldürüldü Ayrıca 295'i ölü, 4'ü yaralı ve 11'i teslim olmak üzere toplam terör örgütü PKK/PYD mensubu 310 terörist etkisiz hale getirildi.
Toplam 2 bin 85 terörist etkisiz hale getirildi
Toplam 2 bin 85 terörist etkisiz hale getirildi
Siviller konusunda çok hassas davranılıyor
Sivilleri çeşitli yöntemlerle kalkan olarak kullanan DEAŞ'a karşı TSK, elinde mevcut gelişmiş tespit, teşhis sistemleri ile hedef analizlerini yapıyor. Sivil halkın zarar görmemesi amacıyla akıllı güdümlü mühimmat kullanılıyor, belirlenen hedefler noktasal atışlarla tam isabetle imha ediliyor. İçinde sivil olduğu belirlenen hedefler çok sayıda terörist barınsa dahi hedef olmaktan çıkarılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >