Tüm dünya Trump ve Kanada Başbakanı'nın fotoğrafındaki ayrıntıyı konuşuyor

trump Trudea
trump Trudea

ABD Başkanı Donald Trump ile Kanada Başbakanı Justin Trudea'nın ortak düzenledikleri basın toplantısının ardından, kameralara yansıyan bir kare sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına ABD'ye giriş yasağı getirmesine ilişkin çıkardığı kararnamesini savunarak, "Kocaman, açık güzel bir kapı olsun istiyorum, ama yanlış insanları içeri alamam" dedi. Dünyanın bir çok farklı ülkesinde terör saldırılarının düzenlendiğine dikkati çeken Trump, "Bu ülkelerde yaşanan problemlerin kendi ülkemizde de yaşanmasını istemeyiz" diye konuştu.

Trudeau'dan da Trump'ın sözlerini değerlendirmesi istendi.

Bu arada iki liderin görüşmesinde kameralara yansıyan bir görüntü de dikkat çekti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Trump'la el sıkışmadan önceki yüz ifadesi kameralara böyle yansıdı. Sosyal medya da bu görüntüyü konuştu.


u arada iki liderin görüşmesinde kameralara yansıyan bir görüntü de dikkat çekti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Trump'la el sıkışmadan önceki yüz ifadesi kameralara böyle yansıdı. Sosyal medya da bu görüntüyü konuştu.


TRUMP'IN KARARNAMESİNE MAHKEME 'DUR' DEMİŞTİ
ABD Başkanı Trump, Suriye, Irak, İran, Yemen, Libya, Sudan ve Somali vatandaşlarının 3 ay ülkeye alınmamasını öngören "ABD'ye Giren Yabancı Teröristlerden Ulusu Koruma" başlıklı bir kararname yayımlamıştı. Washington eyaleti Federal Yargıcı James Robart da kararnamenin uygulamasının ülke genelinde durdurulmasına karar vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 4 Şubat'ta yargıcın kararına binaen yasaklı ülke vatandaşlarına vizevermeye devam edeceğini ve mevcut vizeleri iptal etmeyeceğini duyurmuştu. Bunun ardından ise ABD İç Güvenlik Bakanlığı kararnamenin yürütmesini durdurduğunu açıklamıştı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >