Tüm zorlukları tek tek geçti: Göklerin yeni sahibi Merve Gürbüz

Merve Gürbüz adım adım pilotluğa uçuyor
Merve Gürbüz adım adım pilotluğa uçuyor

Bazı askeri okullara tanınan yatay geçiş hakkı sonrası eğitim almaya başlayan Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu’ndaki intibak eğitimini başarıyla tamamladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminden sonra askeri okulda eğitim alma hakkı kazanan Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu'ndaki intibak eğitimini de başarıyla tamamladı.

Şu an Hava Harp Okulu üçüncü sınıf eğitimlerini alan Merve Gürbüz, yayınlanan yönetmelikle birlikte pilotluk öncesi tüm dersleri almaya başladı.

TSK bünyesinde intibak eğitimine alınan ilk başörtülü öğrenci olma özelliği taşıyan Gürbüz'ün, eğitimleri sırasında da yönetmelik sıkıntısı gündeme gelmişti.

ERDOĞAN İMZALADI
Merve Gürbüz'ün eğitimleri sırasında gündeme gelen başörtüsü serbestisinin ihtiyacı Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. TSK Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlıkça hazırlanan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bahreyn'e giderken uçakta imzalandı.

KOMUTAN DESTEĞİ
Yaşanan süreçte kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü olmadığı için eğitim sorunları yaşayan Merve Gürbüz'e rahat bir nefes aldırdı. Önceki gün itibariyle eğitimlerine tam manasıyla başlayan genç kıza, bu süreçte komutanları da psikolojik destek sağladı.

TSK ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nde başörtüsünün yasak olduğu hiçbir kamu kurumu kalmazken, Merve Gürbüz de daha sonra askeri okullara girmek isteyen başörtülü kızlara umut oldu.


TÜM ZORLUKLAR TEK TEK AŞILDI
Geçtiğimiz aylarda başörtüsüyle Muğla Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda uçuş eğitimlerini alan Merve Gürbüz, burada komutanlarının desteğiyle eğitimlerini başarıyla tamamlamıştı. Daha sonra Milli Güvenlik Soruşturması, Milli Savunma Bakanlığı mülakatını geçti. Zorlu intibak süreci ise TSK'nın başarılı öğrencilere verdiği destekle ortadan kalktı.


AZMİN ZAFERİ

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan Merve Gürbüz, Osmaniye Hasan Aybaba Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandı.

Son sınıf öğrencisiyken babası Mehmet Emin Gürbüz'ün desteğiyle Hava Harp Okulu'na geçiş yaptı. 3,5 ay önce Hava Harp Okulu'na girmek için başvuru yapan Gürbüz, ilk olarak Hava Harp Okulu'nun sınavlarına tabi tutuldu.

Çok detaylı bir sağlık incelemesine alınan 23 yaşındaki genç kız, farklı ana bilim dallarında 19 heyete girdi, yaklaşık 10 gün süren sağlık kontrolünden de geçti.

Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Rümeysa Sena Özdemir, aslında Merve Gürbüz'den önce okula kabul edilen ilk başörtülü öğrenciydi. Özdemir, 'uçuş yetersizliği' gerekçesiyle eğitimleri geçememişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >