Türkiye'den AB'nin uykularını kaçıracak hamle

Türkiye'den AB'nin uykularını kaçıracak hamle
Türkiye'den AB'nin uykularını kaçıracak hamle

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Türkiye'nin AB'yle sığınmacı anlaşmasındaki karadan geçişler konusunu tekrar değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Gazete ve televizyonların Ankaratemsilcileriyle bir araya gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AB'nin yükümlülüklerini yerine getirmediği için, Türkiye'nin AB'yle sığınmacı anlaşmasındaki karadan geçişler konusunu tekrar değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

"TAMAMEN YANLIŞ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ"
Çelik, AB Yüksek Temsilcisi Mogeri'nin Hollanda'nın diplomatik skandalına ilişkin ise, "Karşılıklı gerilimden kaçınılmalı" şeklinde açıklama yapmasına tepki gösterdi. Çelik, "Mogherini bu açıklamasıyla Türkiye'de darbe girişimi olduğu zamanki açıklaması gibi hiçbir karşılığı ve etkisi olmayan ve tamamen yanlış bir açıklama yapmış. Olayı doğru bir şekilde değerlendirmemiş." dedi.

"MİLLİ ONURUMUZA SALDIRIDIR"
"Türkiye milli çıkarlarını gözetecek bir dil gözetiyor. Bu Hollanda hükümetinin yanına kalmayacak. Gereği yapılacak" açıklamasında bulunan Bakan Çelik, "Milli onurumuza saldırıdır" diye konuştu. Birilerinin Türkiye'nin AB sürecini kopuşlara çevirmek istediğini belirten Bakan Çelik, "Bizim bu krizleri kopuşlara çevirmeme hassasiyetimiz var. Aşırı sağcılar bu konuda zafer elde etmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

"FETÖ'YÜ CAMİLERDE ARAMAYIN"
FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Çelik, "FETÖ'nün Avrupa'da ilk yaptıkları iş kilise ile işbirliği yapmak. Ben muhataplarımıza hep söylüyorum, onları camide aramayın. Hep başka kimlikler altında saklanıyorlar. FETÖ ile mücadelede propaganda güçlerimizi arttırmamız gerekiyor. Yazılım ve donanım gibi alanlarda eksikliklerimiz ortaya çıkartıldı. Bunları tamamlamamız lazım." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >