Uber kullananlara 281 TL ceza kesiliyor

Uber araçlara uygulanan cezai yaptırımlar devam ederken artık yolculara da ceza kesiliyor.

Dünya genelinde sekiz milyonu aşkın kişinin kullandığı Uber uygulaması, ülkemizde yeni bir tehlikeyle karşı karşıya. Geçen sene yaz aylarında Türkiye'de hayata geçmesiyle birlikte kısa süre içerisinde popüler hale gelen Uber, taksicilerin tüm söylem ve eylemlerine rağmen kullanıcı sayısını artırmayı başardı.

Dört ayda 912 Uber aracı bağlandı
Uber'in özellikle İstanbul'da yoğun şekilde kullanıldığı biliniyor. Dolayısıyla arama ve ceza çalışmalarının büyük bir çoğunluğu da bu şehirde gerçekleşiyor. Hatta bununla alakalı olarak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası geçtiğimiz aylarda gerekli mücadeleyi yaptıklarını ve sistemin önlenmesi için plakaların takibinin yapıldığını bildirmişti. Üstelik tespit edilen plakaların polise gönderilmesi sonrasında araçların bağlandığı ifade edilmişti. Hatta dört ay içerisinde toplamda 912 adet Uber aracının bağlandığı da açıklanmıştı.
Yolculara 281 TL ceza kesiliyor
Son olarak, Uber'i kullanan sürücülere verilen araç bağlama cezalarından sonra yolculara da ceza kesileceği ortaya çıktı. Ülkemizde Uber uygulamasını kullanarak kişisel taksi sisteminden yararlanmak isteyenlere tam olarak 281 TL ceza kesiliyor. Yani sürücülerin yanı sıra yolculara da cezai yaptırım söz konusu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Etiler'de trafik kontrolünde tespit edilen bir Mercedes Vito, bu sebepten dolayı bağlandı ve yolculara da "yasa dışı ulaşım aracı kullanmak" sebebiyle 281 TL ceza kesildi.
Uber Türkiye: Gerekli izinleri aldık
Uber Türkiye'nin Müdürü Neyran Bahadırlı'nın yaptığı açıklama ise konunun yanlış anlaşıldığı yönünde. Neyran Bahadırlı, UberXL kategorisine giren araçların Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden izinli olduğu ve vergilerin de düzenli şekilde ödendiği belirtti. Elbette tüm bu problemlerin çözümü için ilgili mercilere başvurulduğunun açıklaması da yapıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >