Windows 10'a "Oyun Modu" özelliği geliyor

Windows 10'a Creators güncellemesiyle entegre edilmesi beklenen Oyun Modu özelliği, sistem kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlayarak oyunlardaki performansı artıracak.

Microsoft, Windows 10'u piyasaya sürerken oyunculara önemli yenilikler sunulacağını belirtmişti. İlk olarak Game DVR, Game Streaming ve DirectX 12'yi tanıtan şirket, neredeyse bir yıl sonrasında da Xbox Play Anywhere programını devreye sokmuştu. Bu sayede aynı oyunu ek ücret ödemeden hem PC hem de Xbox One'larda oynamak mümkün hale geldi.
Windows 10 güncellemesiyle bir dizi yenilik gelecek
ABD merkezli dev şirket önümüzdeki süreçte de oyunculara özel bir dizi yenilik sunmaya devam edecek. Bunun ilk adımı ise Windows 10 Creators güncellemesi ile atılacak. Keza şirketin uzun bir süredir konuşulan "Windows 10 Oyun Modu" özelliğini Creators güncellemesiyle sisteme entegre edileceği belirtiliyor.
Windows 10 güncellemesiyle bir dizi yenilik gelecek ABD merkezli dev şirket önümüzdeki süreçte de oyunculara özel bir dizi yenilik sunmaya devam edecek. Bunun ilk adımı ise Windows 10 Creators güncellemesi ile atılacak. Keza şirketin uzun bir süredir konuşulan "Windows 10 Oyun Modu" özelliğini Creators güncellemesiyle sisteme entegre edileceği belirtiliyor.
Sistemdeki gereksiz uygulamalar otomatik olarak kapanacak
Oyun Modu, sistemde herhangi bir oyun çalıştığı anda otomatik olarak devreye girecek ve arka planda çeşitli optimizasyonlar sağlayacak. Böylece gereksiz uygulamalar ve ek servisler devre dışı bırakılarak performans artırılacak. Elbette Windows 10'da halihazırda bu tip görevleri yerine getiren ek yazılımlar mevcut. Fakat bu özelliğin doğrudan sisteme entegre edilmesi çok daha kararlı çalışması anlamına geliyor.
Sistemdeki gereksiz uygulamalar otomatik olarak kapanacak Oyun Modu, sistemde herhangi bir oyun çalıştığı anda otomatik olarak devreye girecek ve arka planda çeşitli optimizasyonlar sağlayacak. Böylece gereksiz uygulamalar ve ek servisler devre dışı bırakılarak performans artırılacak. Elbette Windows 10'da halihazırda bu tip görevleri yerine getiren ek yazılımlar mevcut. Fakat bu özelliğin doğrudan sisteme entegre edilmesi çok daha kararlı çalışması anlamına geliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >