Yıldırım: "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bize düşecek bir görev varsa siyasette de Fenerbahçe camiası olarak her şeye varız"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe sporun dışında yoktur dedik hep. Ama 15 Temmuz sonrasında bize düşecek bir görev varsa siyasette de Fenerbahçe camiası olarak her şeye varız. "

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV yayınında soruları yanıtladı. 15 Temmuz gecesi demokrasi için şehit olan vatandaşlara rahmet dileyerek sözlerine başlayan Yıldırım,

"Fenerbahçe sporun dışında yoktur dedik hep. Ama 15 Temmuz sonrasında bize düşecek bir görev varsa siyasette de Fenerbahçe camiası olarak her şeye varız. Ben inanıyorum ki Türkiye'nin sorunlarını yalnız hükümet veya devletin kurumları değil vatandaşlarında katılacağı, beyan edecekleri fikirleriyle bütün sorunları aşabileceğimize inanan bir kişiyim" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"17-25 Aralık operasyonundan sonra Türkiye'de Fetullah Gülen gerçeğini herkes görmüş oldu. Ama onunla mücadeleyi tüm devletin kurumları yapacakken yine yalnız sayın Cumhurbaşkanı yapmaya çalıştı. Tek beyanat veren bu konuda fikrini söyleyen sayın Cumhurbaşkanı. Onun yanında hiç kimsenin bir tane beyanatını duyamazsınız. 15 Temmuz gecesine kadar. Ondan sonra herkes fikrini söylemeye başladı."

"Bundan bir yıl önce sivil ihtilal yapacaklar diye belirtmiştim"

"15 Temmuz gecesi sayın cumhurbaşkanı, sayın başbakan, sayın meclis başkanı, muhalefet parti başkanları ve milletvekilleri ve bu ülkenin gerçek sahibi olan vatandaşlarımızın koymuş oldukları irade o gün çok ucuz atlatılan bir darbeyi yaşamış olduk. O gece bir yerde yemekteydik. Aslında bu darbenin olması beni pek şaşırtmadı. Bundan bir yıl önce sivil ihtilal yapacaklar diye belirtmiştim."


"Gülen dünyanın 150 ülkesinde aynı Türkiye'deki gibi çalışma yapan bir örgütün başıdır"


"Gülen kimdir nedir iyi tartmak lazım. Türkiye'de silahlı kuvvetlerde ihtilal yaptı diye bakmamak lazım. Bugün dünyanın 150 ülkesinde aynı Türkiye'deki gibi çalışma yapan bir örgütün başıdır. Aynı operasyonları orada da yapma güçleri var. Somali'ye gittim orada bunu gördüm. Kolay kolay halledilecek bir konu gibi düşünmemek lazım."


"Amerika'da 150 üniversite açabilir miyim ben? Böyle bir teşkilatı iyi incelemek lazım"


"Amerika'da 150 üniversite açabilir miyim ben? Böyle bir teşkilatı iyi incelemek lazım. Tehlike geçmemiştir. Herkes yanlış yaptım, bana bilmem ne söylendi ve bunu söyleyenlerde Türkiye'yi idare eden insanlar. Bu yanlışlığın aynısını ters taraftan yapmayacağınıza nasıl inanacağız. Ben aptalmışım demek olayları çözmez. Bir tek burada inandırıcı olan sayın Cumhurbaşkanı'dır. Sayın Başbakan da aynı yolda ama onun dışındakileri zaman bize gösterecek."


"Esas başlar, esas önemli olan bu örgütün üs çatısı"

"Esas başlar, esas önemli olan bu örgütün üs çatısı. Bu ihtilal olsaydı başbakan kimdi, cumhurbaşkanı kimdi, devleti kim idare edecekti bunların tespit edilip bunların alınması lazım. Aşağıdaki atarsanız unları almayıp sonuçta suçsuz olanlarda olmayanlarda birbirine karışabilir"

"Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gönderilmemesinin sebebi TFF"


İddiam şudur dışarıda da Gülen operasyon yapmıştır Fenerbahçe'ye. İsterseniz şunu da açıklayalım, Fenerbahçeliler merak ediyor. Yeni bir çalışma başlatıyoruz. Fenerbahçe'nin haklarını almak için TFF'den çünkü 2011'de şampiyon olan Fenerbahçe'nin Avrupa'ya gönderilmemesinin sebebi TFF'dir. UEFA işiniz varsa onlarla halledin diyor. Bu maddi kayıplarımızı TFF'den isteyeceğiz. Alamazsak bunları mahkemeler başlıyor. Bununla ilgili 2013'te olan mahkemeler ikinci sene UEFA göndermedi, onunla ilgili olan mahkemeleri de yurtdışında da avukatlık bürolarıyla çalışmaya başlıyoruz. Yalnızca içeride olan maçlarda kayıplarımızda gitmemenin yanında maddi demin söyledim SPK değer kayıpları gibi hesaplamalar için davaları açacağız. 40 milyon 50 milyon için dava açmayacağız. Belki ben burada olmayacağım o zaman ömrümüz yetmeyecek belki ama biz bu davaları açacağız. İkinci dönem içinde aynı davaları açacağız. Buradan o zamanki TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın Fenerbahçe kulübüne sözü vardır,



















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >