46 yılın en gizemli olayının sırrı çözüldü

Hava korsanının gözden kaçırdığı şey 46 yıl sonra ortaya çıktı.

Bir uçağı havadayken kaçırdıktan sonra binlerce doları yanına alarak paraşütle atlayan ve 46 yıldır hiçbir haber alınamayan gizemli adam DB Cooper hakkında önemli bulgular elde edildi. İsterseniz gelin önce bu olayın geçmişine bakalım.

Kim bu adam?
Tarihler 24 Kasım 1971’i gösterdiğinde ince, uzun boylu bir adam Portland kentinden Seattle'a sefer yapan Northwest Airlines uçağına bindi. 36 yolcu taşıyan uçak havalandıktan az sonra kabin hostesine bir kağıda yazdığı mesajını uzattı. Bilet kuponunda adı Dan B. Cooper yazılı yolcunun mesajını okurken gözleri irileşen hostes soluğu kokpitte aldı. Kaptan pilot da okuduktan sonra heyecan içinde ''Yolcuya isteğini yerine getireceğimizi söyle'' talimatını verdi.
Kim bu adam? Tarihler 24 Kasım 1971’i gösterdiğinde ince, uzun boylu bir adam Portland kentinden Seattle'a sefer yapan Northwest Airlines uçağına bindi. 36 yolcu taşıyan uçak havalandıktan az sonra kabin hostesine bir kağıda yazdığı mesajını uzattı. Bilet kuponunda adı Dan B. Cooper yazılı yolcunun mesajını okurken gözleri irileşen hostes soluğu kokpitte aldı. Kaptan pilot da okuduktan sonra heyecan içinde ''Yolcuya isteğini yerine getireceğimizi söyle'' talimatını verdi.
“Bavulumda bomba var”
Cooper notu kısa ama içeriği dehşetti: ''Bavulumda bomba var. Sizden dört paraşüt, fidye olarak 200 bin dolar nakit istiyorum. Para birimi 20 dolar olacak. Alana indiğimizde isteklerim yerine getirilmezse bombayı patlatacağım.''  Kaptan, kontrol kulesine durumu bildirdikten bir saat sonra Northwest uçağı Seattle'a indi. Cooper'ın talepleri ABD polisi tarafından karşılandı, paraşütler, bavul içinde 200 bin dolar uçağa teslim edildi. Cooper, olaydan habersiz yolcuların uçağı terketmesine izin verdi. Akabinde kokpit personeli ve hosteslere yeni bir talimat verdi: ''Kalkışa hazırlanın, Mexico City'ye gideceğiz.''
“Bavulumda bomba var” Cooper notu kısa ama içeriği dehşetti: ''Bavulumda bomba var. Sizden dört paraşüt, fidye olarak 200 bin dolar nakit istiyorum. Para birimi 20 dolar olacak. Alana indiğimizde isteklerim yerine getirilmezse bombayı patlatacağım.'' Kaptan, kontrol kulesine durumu bildirdikten bir saat sonra Northwest uçağı Seattle'a indi. Cooper'ın talepleri ABD polisi tarafından karşılandı, paraşütler, bavul içinde 200 bin dolar uçağa teslim edildi. Cooper, olaydan habersiz yolcuların uçağı terketmesine izin verdi. Akabinde kokpit personeli ve hosteslere yeni bir talimat verdi: ''Kalkışa hazırlanın, Mexico City'ye gideceğiz.''
İçeriye hava dalgası yayıldı
(Olay sırasında uçakta bulunan kabin görevlisi ve kaptan pilot)Uçak akşam saat 20.00 sıralarında havalandıktan sonra Cooper arka bölüme geçip 200 bin doları gövdesine yapışkan bantlarla sardı. Güney istikametinde bir saat geçtikten sonra uçağın arka kesiminden içeriye hava dalgası yayılmaya başladı. Hostesler mutfak kapısının açıldığını tespit ettiler. Cooper görünürlerde yoktu ve para bavulu boşalmış, dört paraşütün ikisi zeminde duruyordu. Northwest rotasını değiştirip Reno kenti havalanına acil iniş yaptı.
İçeriye hava dalgası yayıldı (Olay sırasında uçakta bulunan kabin görevlisi ve kaptan pilot)Uçak akşam saat 20.00 sıralarında havalandıktan sonra Cooper arka bölüme geçip 200 bin doları gövdesine yapışkan bantlarla sardı. Güney istikametinde bir saat geçtikten sonra uçağın arka kesiminden içeriye hava dalgası yayılmaya başladı. Hostesler mutfak kapısının açıldığını tespit ettiler. Cooper görünürlerde yoktu ve para bavulu boşalmış, dört paraşütün ikisi zeminde duruyordu. Northwest rotasını değiştirip Reno kenti havalanına acil iniş yaptı.
46 yıldır kimse Cooper kim sorusunun cevabını veremiyor
(Küçük çocuğun bulduğu paralar)Bomba tehdidiyle uçak kaçırma olaylarının ender görüldüğü 1970'lerde bu olay ülke çapında büyük sansasyon yarattı. FBİ Cooper'ın Seattle ile Reno arasında uçaktan paraşütle atladığını bildirdi. Bölgede yoğun araştırmaya rağmen Cooper'ın izine rastlanmadı. Dokuz yıl sonra küçük bir çocuk Reno'nun kırsal kesiminde bulduğu rengi kaçmış avuç dolusu 20 dolarları polise getirdi. Yeniden başlayan araştırma da sonuç vermedi.
46 yıldır kimse Cooper kim sorusunun cevabını veremiyor (Küçük çocuğun bulduğu paralar)Bomba tehdidiyle uçak kaçırma olaylarının ender görüldüğü 1970'lerde bu olay ülke çapında büyük sansasyon yarattı. FBİ Cooper'ın Seattle ile Reno arasında uçaktan paraşütle atladığını bildirdi. Bölgede yoğun araştırmaya rağmen Cooper'ın izine rastlanmadı. Dokuz yıl sonra küçük bir çocuk Reno'nun kırsal kesiminde bulduğu rengi kaçmış avuç dolusu 20 dolarları polise getirdi. Yeniden başlayan araştırma da sonuç vermedi.
46 yıl sonra şoke eden bir gelişme yaşandı
(Cooper'ı bulana para ödülü vaat eden gazete ilanı)Bir grup gönüllüden oluşan bilim insanları bir araya toplanarak bu olayı aydınlatmak için çalışmalara başladı. Bu gönüllülerin yüksek teknolojileri kullanarak olayı aydınlatmak istemesi üzerine FBI gereken desteği vererek dosyanın ayrıntılarını bu ekiple paylaştı. Yapılan araştırmalar sonucunda 46 yıl önce Cooper’ın uçakta bıraktığı kravat üzerinden çok önemli bilgilere ulaşıldı. Elektron mikroskobu ile incelenen kravatta elde edilen bilgiler ışığında Cooper’ın kaçırdığı uçağın üreticisi olan Boeing şirketinde çalıştığı ortaya çıktı. Boeing şirketinin o dönem üzerinde çalıştığı bir projede kullanılan maddelerden birisinin parçacıkları Cooper’ın kravatında ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine FBI o dönem Boeing çalışanı olan veya 1971 yıllarında herhangi bir yakını kaybolan herkesten bilgi paylaşımı için yardım istedi.Kaynak: Hurriyet, GZT
46 yıl sonra şoke eden bir gelişme yaşandı (Cooper'ı bulana para ödülü vaat eden gazete ilanı)Bir grup gönüllüden oluşan bilim insanları bir araya toplanarak bu olayı aydınlatmak için çalışmalara başladı. Bu gönüllülerin yüksek teknolojileri kullanarak olayı aydınlatmak istemesi üzerine FBI gereken desteği vererek dosyanın ayrıntılarını bu ekiple paylaştı. Yapılan araştırmalar sonucunda 46 yıl önce Cooper’ın uçakta bıraktığı kravat üzerinden çok önemli bilgilere ulaşıldı. Elektron mikroskobu ile incelenen kravatta elde edilen bilgiler ışığında Cooper’ın kaçırdığı uçağın üreticisi olan Boeing şirketinde çalıştığı ortaya çıktı. Boeing şirketinin o dönem üzerinde çalıştığı bir projede kullanılan maddelerden birisinin parçacıkları Cooper’ın kravatında ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine FBI o dönem Boeing çalışanı olan veya 1971 yıllarında herhangi bir yakını kaybolan herkesten bilgi paylaşımı için yardım istedi.Kaynak: Hurriyet, GZT
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >