9 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

trump
trump

Bir çırpıda okumanız için 9 Ağustos 2017'de Türkiye ve dünyada yaşanan 10 önemli gelişmeyi derledik.

Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, yaklaşan Kurban bayramı ile ilgili hükümetten gelen açıklamalardan ünlü Amerikalı şarkıcı Campbell'in vefatına kadar dikkat çeken detaylar yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Cumhuriyet Gazetesi'nde aykırı sese tahammül sıfır: Nuray Mert kovuldu

                                    
                                    2015 yılının Nisan ayından itibaren Cumhuriyet gazetesinde haftada iki gün köşe yazısı kaleme alan Nuray Mert geçtiğimiz hafta müftülere nikah yetkisi verilmesine köşe yazısıyla destek verince kovuldu.
Cumhuriyet Gazetesi'nde aykırı sese tahammül sıfır: Nuray Mert kovuldu 2015 yılının Nisan ayından itibaren Cumhuriyet gazetesinde haftada iki gün köşe yazısı kaleme alan Nuray Mert geçtiğimiz hafta müftülere nikah yetkisi verilmesine köşe yazısıyla destek verince kovuldu.
Paris'te devriye gezen askerlere araçlı saldırı

                                    
                                    
                                    Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Paris'in Levallois-Perret bölgesinde, bir kişinin aracını devriye gezen askerlerin üzerine sürmesi sonucu, ikisi ağır 6 askerin yaralandığı duyuruldu. Belediye binası yakınında yaşanan saldırı nedeniyle polis operasyonu devam ederken saldırganın da kaçmayı başardığı kaydedildi. 
  
13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatının katbettiği terör saldırısının ardından ilan edilen OHAL halen yürürlükte.
Paris'te devriye gezen askerlere araçlı saldırı Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Paris'in Levallois-Perret bölgesinde, bir kişinin aracını devriye gezen askerlerin üzerine sürmesi sonucu, ikisi ağır 6 askerin yaralandığı duyuruldu. Belediye binası yakınında yaşanan saldırı nedeniyle polis operasyonu devam ederken saldırganın da kaçmayı başardığı kaydedildi. 13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatının katbettiği terör saldırısının ardından ilan edilen OHAL halen yürürlükte.
Beşiktaş Medel’i bitirdi

                                    
                                    Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Inter forması giyen Medel ile anlaşmaya vardı. Siyah beyazlı yöneticiler, söz konusu transferi resmen bitirmek için bu akşam İtalya’ya gidecek.
Beşiktaş Medel’i bitirdi Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, Inter forması giyen Medel ile anlaşmaya vardı. Siyah beyazlı yöneticiler, söz konusu transferi resmen bitirmek için bu akşam İtalya’ya gidecek.
Trump'tan çok sert nükleer açıklaması

                                    
                                    
                                    Kuzey Kore, Büyük Okyanus’ta yer alan Guam Adası'nı füzeyle vurmak için plan hazırladığını açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu çıkışın ardından Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan olarak ilk emrim nükleer silahların yenilenmesi ve modernize edilmesi oldu. Şu anda daha önce hiç olmadığı kadar güçlü. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmaya gerek olmayacak, ama asla dünyada en güçlü ulus olmadığımız bir zaman olmayacak" ifadelerini kullandı.
Trump'tan çok sert nükleer açıklaması Kuzey Kore, Büyük Okyanus’ta yer alan Guam Adası'nı füzeyle vurmak için plan hazırladığını açıkladı. Gündeme bomba gibi düşen bu çıkışın ardından Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan olarak ilk emrim nükleer silahların yenilenmesi ve modernize edilmesi oldu. Şu anda daha önce hiç olmadığı kadar güçlü. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmaya gerek olmayacak, ama asla dünyada en güçlü ulus olmadığımız bir zaman olmayacak" ifadelerini kullandı.
10 milyar euroluk birleşme gerçekleşti

                                    
                                    
                                    ABD ve İngiltere'nin teknoloji odaklı iki önemli ödeme aracısı Vantiv ve Worldpay birleşme kararı aldı. Yeni oluşturulacak grubun yüzde 57 çoğunluk hissesi Amerikalı Vantiv’in, geriye kalan yüzde 43’ü ise Worldpay’in olacak. 
  
10 milyar euro bedelinin üstündeki birleşmeyle oluşan dev birlikteliğin toplam işlem hacminin 1.5 trilyon olduğu belirtiliyor.
10 milyar euroluk birleşme gerçekleşti ABD ve İngiltere'nin teknoloji odaklı iki önemli ödeme aracısı Vantiv ve Worldpay birleşme kararı aldı. Yeni oluşturulacak grubun yüzde 57 çoğunluk hissesi Amerikalı Vantiv’in, geriye kalan yüzde 43’ü ise Worldpay’in olacak. 10 milyar euro bedelinin üstündeki birleşmeyle oluşan dev birlikteliğin toplam işlem hacminin 1.5 trilyon olduğu belirtiliyor.
Katar 80 ülkeye vize muafiyeti getirdi

                                    
                                    
                                    Katar Turizm Otoritesi, Katar Hava Yolları ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri, başkent Doha'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Turizm Otoritesi Turizm Geliştirme Sektörü Başkanı Hasan el-İbrahimi, belirli kriterlere göre seçilen 80 ülkeye vize muafiyeti getirdiğini söyledi. Turizm alanında tarihi bir değişim gerçekleştirdiğini belirten İbrahimi, incelemeler sonraso listeye yeni ülkelerin de ekleneceğini aktardı.
Katar 80 ülkeye vize muafiyeti getirdi Katar Turizm Otoritesi, Katar Hava Yolları ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri, başkent Doha'da ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Turizm Otoritesi Turizm Geliştirme Sektörü Başkanı Hasan el-İbrahimi, belirli kriterlere göre seçilen 80 ülkeye vize muafiyeti getirdiğini söyledi. Turizm alanında tarihi bir değişim gerçekleştirdiğini belirten İbrahimi, incelemeler sonraso listeye yeni ülkelerin de ekleneceğini aktardı.
Ünlü şarkıcı Glen Campbell hayatını kaybetti

                                    
                                    
                                    1960’lı yıllarda kariyerinin zirvesine ulaşan ünlü şarkıcı Glen Campbell, 81 yaşında hayatını kaybetti. Campbell, uzun yıllardır Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu. Kariyeri boyunca 70’in üzerinde albüm yapan ABD’li şarkıcı 45 milyondan fazla albüm sattı.
Ünlü şarkıcı Glen Campbell hayatını kaybetti 1960’lı yıllarda kariyerinin zirvesine ulaşan ünlü şarkıcı Glen Campbell, 81 yaşında hayatını kaybetti. Campbell, uzun yıllardır Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu. Kariyeri boyunca 70’in üzerinde albüm yapan ABD’li şarkıcı 45 milyondan fazla albüm sattı.
Disney, Netflix'e içerik vermeyi durduracağını açıkladı

                                    
                                    
                                    Eğlence sektörü denilince akla gelen ve dünyanın en büyük markalarından
biri olan WaltDisney’in yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. 2019
yılından itibaren Netflix’e içerik vermeyi durduracağını açıklayan Disney’in,
Netflix’e ciddi bir rakip olabileceği belirtiliyor. Ek olarak açıklama
yapıldıktan sonra Netflix’in hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti.
Disney, Netflix'e içerik vermeyi durduracağını açıkladı Eğlence sektörü denilince akla gelen ve dünyanın en büyük markalarından biri olan WaltDisney’in yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. 2019 yılından itibaren Netflix’e içerik vermeyi durduracağını açıklayan Disney’in, Netflix’e ciddi bir rakip olabileceği belirtiliyor. Ek olarak açıklama yapıldıktan sonra Netflix’in hisseleri yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti.
Bakan Zeybekci’den Kurban Bayramı tatili açıklaması

                                    
                                    
                                    Ekonomi Bakanı Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya, Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız” cevabını verdi. 
  
Öte yandan Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulan soruya, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Bakanlar Kurulu’na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir” demişti. 

  
Bayram tatili şu anda 4 gün görünüyor. 31 Ağustos Arife gününün tatil olması halinde bu süre 6 gün olacak.
Bakan Zeybekci’den Kurban Bayramı tatili açıklaması Ekonomi Bakanı Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya, Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız” cevabını verdi. Öte yandan Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili sorulan soruya, “Bu konu Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Bakanlar Kurulu’na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir” demişti. Bayram tatili şu anda 4 gün görünüyor. 31 Ağustos Arife gününün tatil olması halinde bu süre 6 gün olacak.
Anderson Talisca, Beşiktaş'ta kaldı

                                    Beşiktaş forması giyen Anderson Talisca, siyah beyazlı takımdaki geleceğiyle ilgili spekülasyonlara son noktayı koydu. Yıldız oyuncu, Beşiktaş’ın oyuncusu olduğunu söyledi ve yeni sezonda da takımda kalacağını duyurdu.
Anderson Talisca, Beşiktaş'ta kaldı Beşiktaş forması giyen Anderson Talisca, siyah beyazlı takımdaki geleceğiyle ilgili spekülasyonlara son noktayı koydu. Yıldız oyuncu, Beşiktaş’ın oyuncusu olduğunu söyledi ve yeni sezonda da takımda kalacağını duyurdu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >