"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o gece tekrar bir demokrasi nöbeti başlatılacak"

​"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o gece tekrar bir demokrasi nöbeti başlatılacak" ​
​"Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o gece tekrar bir demokrasi nöbeti başlatılacak" ​

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden demokrasi nöbeti çağrısı yapacağı ve kendisinin de nöbetlere katılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalın'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"15 Temmuz şehitlerimizin unutturulmaması için bir dizi faaliyet yapılacak. Tabii ki burada hüznümüz var. Ama aynı zamanda büyük bir kahramanlık var. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir dizi faaliyet yapılacak. Meclis'te oturum yapılacak. Ankara ve İstanbul'daki programların bir kısmına Cumhurbaşkanımız katılacak. Bir hafta boyunca sempozyumlar, toplantılar, kabir ziyaretleri, şehit verdiğimiz noktalarda faaliyetler yapılacak."

Terörle mücadele

"PKK ile mücadelemiz yıllardır devam ediyor, güvenlik kuvvetlerimiz el birliği ile vatan müdafaası için mücadele ediyorlar. PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Orhan Mercan ve Aydın Ahi kardeşlerimiz hunharca saldırıda katledildi. Kendilerine rahmet diliyorum. AK Parti teşkilatının da aziz milletimizin de başı sağolsun. PKK ile mücadele noktasında Türkiye'ye yönelik eleştiri getirenlerin bu katliamlarda sessiz kalmasını da not düşmek gerekiyor. Onlar ne derse desinler biz terörle mücadele konusunda devam edeceğiz. Geri adım atmamız söz konusu değil."

Astana süreci

"En önemli aşamalardan biri Suriye'de çatışmasızlık bölgelerinin kurulması ve yol haritasıın belirlenmesi. Dün Rus Bakan da Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettiler. Astana'da bu konular yarın ve öbür gün detaylı bir şekilde konuşulacak. Astana'daki teknik görüşmelerden sonra 8'inde Putin'le bir görüşmesi olacak"

"Herhangi bir tehdit gelirse misliyle karşılık verilir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Afrin veya başka bir yerden herhangi bir terör örgütünden tehdit gelmesi durumunda Türkiye'nin buna misliyle karşılık vereceğini belirtti.

Katar Krizi

Kalın, Katar krizinde önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu ifade etti ve ekledi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar konusundaki temasları devam edecek. Katar'daki Türk üssü hiçbir şekilde bölgedeki başka bir ülkeye tehdit değildir" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >