Solucan gübresi işi ayda 20 bin kazandırıyor

​Müdürlüğü bırakıp, solucan gübresi işine giren Mahmut Şanverdi, bugünlerde paraya para demiyor.
​
​Müdürlüğü bırakıp, solucan gübresi işine giren Mahmut Şanverdi, bugünlerde paraya para demiyor. ​

Müdürlüğü bırakıp, solucan gübresi işine giren Mahmut Şanverdi, bugünlerde paraya para demiyor.

Samsun'da özel bir şirketteki müdürlük görevini bırakarak solucan gübresi işine başlayan Mahmut Şanverdi, ayda kazandığı 15-20 bin lira gelirle dikkat çekiyor.

10 yıl bir şirkette işletme müdürlüğü yapan 38 yaşındaki Mahmut Şanverdi’nin hayatını internette gördüğü solucan gübresiyle alakalı bir haber değiştirdi. Okuduğu haberden etkilenen Şanverdi solucan gübresi işini araştırmaya başladı.

Tarım konusunda araştırmayı seven Şanverdi, solucan gübresinin toprak için çok yararlı ve verimi artıran doğal bir ürün olduğunu gördü. Birkaç küçük denemeden sonra işinden ayrılarak solucan gübresi işine giren Şanverdi, kısa zamanda işini büyüttü. 1,5 milyon solucanla işe başlayan Şanverdi, şu anda 24 milyon solucana ve aylık 15-20 bin lira gelire sahip.

Solucan gübresi üretiminin hem maddi hem de milli bir boyutunun olduğunu belirten solucan gübresi üreticisi Mahmut Şanverdi, Avrupa'nın 60-70 yıldır solucan gübresi kullandığını, Türkiye'nin ise geç kaldığını belirtti.

Solucan gübresi kullanarak toprakları kimyasal gübrenin zararlarından arındırarak eski verimine kavuşturulabileceğini ifade eden Şanverdi, ürün kalitesi, verim ve insan sağlığı için solucan gübresinin çok önemli bir ürün olduğunu belirtti. Kimyasal gübreye Türkiye'nin milyarlarca dolar harcadığını söyleyen Şanverdi, hem insan sağlığına hem de ülke ekonomisi katkısı için solucan gübresinin daha fazla yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >