Sosyal medya bunu konuşuyor: Rusya domatese uyguladığı yaptırımı neden kaldırmadı?

domates yaptırımı
domates yaptırımı

İlişkilerin normalleştiği Türkiye ile Rusya arasında kısıtlamaların kaldırıldığı, sadece domatese olan kısıtlamanın devam edeceği açıklandı. Peki Rusya, sosyal medyada alay konusu olan domatese uygulanan kısıtlamayı neden kaldırmadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, uçak krizinin ardından 5. kez bir araya geldi. İlişkilerin normalleştiğini ifade eden iki lider, sadece vize serbestisi ve domatese yönelik kısıtlamaların süreceğini belirtti. Sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi domatese kalkmayan kısıtlamalarla ilgili komik paylaşımlarda bulundu.

Peki Rusya neden domates kısıtlamasını sürdürüyor?

Aslında domatese uygulanan kısıtlamanın nedeni Rus lider Putin'in açıklamalarında gizli

                                    
                                    
                                    
                                    Putin, tüm yaptırımların ortadan kalkmasına rağmen domatese kısıtlamaların sürdürülmesi hakkında, "Bu tam da domates üretimiyle ilgiliydi. Bizim tarım üreticilerimiz büyük krediler aldı. Bu, iklim koşullarımızda seraların yapımıyla ilgili oldukça uzun vadeli bir üretim süreci. Bu yüzden bu üründe kısıtlamalar devam edecek." dedi.
Aslında domatese uygulanan kısıtlamanın nedeni Rus lider Putin'in açıklamalarında gizli Putin, tüm yaptırımların ortadan kalkmasına rağmen domatese kısıtlamaların sürdürülmesi hakkında, "Bu tam da domates üretimiyle ilgiliydi. Bizim tarım üreticilerimiz büyük krediler aldı. Bu, iklim koşullarımızda seraların yapımıyla ilgili oldukça uzun vadeli bir üretim süreci. Bu yüzden bu üründe kısıtlamalar devam edecek." dedi.
Kararın arka planında Rus çiftçilerin yaptığı yatırımlar var

                                    
                                    
                                    
                                    Putin konuşmasının devamında, "Pazarımızı, Türkiye'den gelen domatesler de dahil olmak üzere yurtdışından alınan ürünlere sonsuza dek kapatmak gibi bir planımız yok. Kısıtlamalar zamanla kaldırılacak. Türkiye'de üretilen domateslerin daha ucuz olduğunu anlıyorum fakat Rusya'nın kendi tarım sektörünü geliştirmesi (kendi domatesini kendisinin üretmesi) gerekiyor." dedi.Özetle uçak krizinin ardından Rusya'da bu konuya ilişkin çok büyük yatırımlar yapıldığı ve Rus çiftçilerin ürettikleri domateslerin elde kalmaması için kısıtlamaların sürdürüldüğü yorumu yapılabilir.
Kararın arka planında Rus çiftçilerin yaptığı yatırımlar var Putin konuşmasının devamında, "Pazarımızı, Türkiye'den gelen domatesler de dahil olmak üzere yurtdışından alınan ürünlere sonsuza dek kapatmak gibi bir planımız yok. Kısıtlamalar zamanla kaldırılacak. Türkiye'de üretilen domateslerin daha ucuz olduğunu anlıyorum fakat Rusya'nın kendi tarım sektörünü geliştirmesi (kendi domatesini kendisinin üretmesi) gerekiyor." dedi.Özetle uçak krizinin ardından Rusya'da bu konuya ilişkin çok büyük yatırımlar yapıldığı ve Rus çiftçilerin ürettikleri domateslerin elde kalmaması için kısıtlamaların sürdürüldüğü yorumu yapılabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >