"Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz"

​"Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz"
​"Uluslararası baskılara boyun eğmeyeceğiz"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, 7 milyonu aşkın kişinin katıldığı referandumun ‘yasadışı’ olduğunu söyledi.

Güney Amerika ülkesi Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro karşıtı muhaliflerin düzenlediği sembolik referandumda halkın yüzde 98’i anayasanın yeniden yazılması isteğine karşı çıktı.

7 milyonu aşkın kişinin katıldığı referandumun ‘yasadışı’ olduğunu belirten Devlet Başkanı Maduro, uluslararası baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi:

“Avrupa Birliği’nin Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Venezuela hükümetine emir vermeye başladı. Bu bir küstahlık. Venezuela özgür ve bağımsız bir ülke. Hiç kimsenin bu ülkeye emir vermeye hakkı yok. Burada Venezuelalılar ülkeyi yönetir. Federica Mogherini yanlış ülkeye emir verdi. Venezuela Avrupa Birliği’nin sömürgesi değil.”

Muhalefet liderleri ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması planına karşı ülke genelinde 24 saatlik grev çağrısında bulundu.

Freddy Guevara, “Daha fazla baskı uygulamak için 24 saatlik ulusal grev ve dev barışçıl protestoların yapılması çağrısında bulunuyoruz.“dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump “halkın taleplerine kulak tıkadığı” gerekçesiyle Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu suçladı ve kurucu meclisin oluşturulması halinde ekonomik yaptırım uygulanacağını söyledi.

Açıklamada Trump, “Venezuela halkı bir kez daha demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana olduğunu açıkça gösterdi ancak onların güçlü ve cesur eylemleri, diktatör olma rüyası gören kötü bir lider tarafından gözardı edilmeye devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >