Yeni Hükümet Sözcüsü Bozdağ, kabinedeki görev dağılımını açıkladı

bekir bozdağ
bekir bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, geçtiğimiz günlerde değişen kabine sonrası düzenlenen ilk kabine sonrasında açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulunun ardından açıklama yapıyor. Bozdağ'ın konuşmasından satır başları;

'Yeni atanan bakanlarımızın her birine de görevlerinde başarılar diliyorum. Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının sunumu yapıldı. Diğer bir konu da hükümetimizin önümüzdeki 6 ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı

"Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu, Başbakanımıza bağlı olarak çalışacak.

Hükümet Sözcülüğü, Danıştay, Diyanet, TRT ve AA, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından deruhte edilecektir.

Ekonomi konusu ve bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,

Yatırımların koordinasyonu, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu, RTÜK, Fikri Işık Bakanımıza bağlı olarak faaliyet sürdürecek.

Recep Akdağ; Kıbrıs, AFAD ve Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

Hakan Çavuşoğlu; Medeniyetler İttifakı, Vakıflar, 100. yıl anma programı ile ilgili çalışmalar, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ilgili çalışmaları yürütecek."

Almanya ile gerginlik

"Türkiye'de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır. Yerli yabancı sermaye ayrımı, hükümetlerimiz döneminde kesinlikle yapılmamıştır, bundan sonra da yapılmayacaktır. Türkiye'de yerleşik Alman şirketleri ile ilgili adli makamlarda yürüyen bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır."

Kuzey Irak'taki referandum kararı

"Türkiye, Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı referandum kararının doğru olmadığını daha önce açıkladı. Irak yönetimi, Bağdat da bu referanduma karşı olduğunu ilan etti. Barzani yönetiminin tüm dünyanın karşı çıktığı bir ortamda referandum yapması doğru değildir."

"Adil Öksüz Almanya'da görüldü" iddiası

"Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Aynı şekilde Almanya'da ya da başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor. Daha önce Gürcistan'da bir ihbar vardı. Her ihbarı bu konuda titizlikle devletimizin ilgili organları değerlendiriyor ve araştırmalar titizlikle yürütülüyor, henüz doğruluğu teyit edilmiş değil."

Cezaevlerinde tek tip kıyafet

"Adalet Bakanımız yeni görevine başladı. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü bir çalışma var. Çalışma şu anda Bakanlar Kurulu'na getirilmiş değil."

Hero tişörtü gözaltıları

"Bu konu yargının konusu. Bunları değerlendirecektir. Terör örgütünün propagandası maksadıyla bunu giyenlerle işin aslının ne olduğunu bilmeden giyenler arasında ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >