Yürüyemeyen hayvanlara umut olan Mardin'li Hasan Kızıl

Hasan Kızıl
Hasan Kızıl

Mardin'in Derik ilçesin de yaşayan Hasan Kızıl 2 buçuk senedir yürüyemeyen hayvanlara yürüteç ve protez yaparak, sakat hayvanlara umut oluyor.

Hasan Kızıl Mardin'in Derik ilçesin de yaşıyor. 2 buçuk sene önce başladığı projesine, tamamıyla hayvanlara olan sevgisinden başladığını belirten Kızıl; ''Engelleri sevmeyen bir insanım, elimde hangi malzeme varsa kullanırım. Bisikletten bir malzeme veya çamaşır makinasının lastiklerinden protez yapıyorum'' dedi.

İlk yaptığı yürüteçlerin çok güzel olmadığına değinen Kızıl şöyle konuştu: ''Yurtdışı taslaklara baktım, satan kişilerin ürünlerini inceledim ve onlara benzer yürüteç ve protez yaptım. Şuan profesyonel yapmaya başladım.''

''Hayvanlar bu duruma alıştıktan sonra biran ayaklarını kazandıklarını düşünüyorlar''

Ayakları olmayan hayvanlara, yürüteçlerin ilk takıldığında tedirgin olduklarını ve adım atamadıklarına değinen Hasan Kızıl: ''Hayvanlar bu duruma alıştıktan sonra biran ayaklarını kazandıklarını düşünüyorlar'' dedi.

ilk 2 yıl ailesinin maddi desteğiyle sürdürdü

Yürüyemeyen hayvanları yürütme projesinin ilk 2 yılında ailesinin maddi desteğiyle sürdürdüğünü belirterek, yürüteç yaptığı bazı hayvanların sahiplerinden diğer yürüyemeyen hayvanlar için maddi destek yardımlarıyla projesini ayakta tuttuğundan bahsetti.


Kaynak : BBC Türkçe

Fotoğraflar : zeyd_photography

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >