2016 yılında hayata veda eden 11 ünlü isim

Sanat, iş ve bilim ve siyaset dünyasından bazı isimler bu yıl içerisinde aramızdan ayrılarak sevenlerini üzüntüye uğrattı.

Gönüllerde taht kuran birçok isim 2016 yılı içerisinde vefat etti. Gzt olarak bu yıl içerisinde vefat eden tüm isimlere Allah'dan rahmet diliyoruz. İşte o isimler...
Oya Aydoğan
Ses Dergisinin açtığı Sinema Artisti yarışmasında 1. olarak oyunculuğa başladı. Deli Şahin, Neşeli Günler, Yüz Numaralı Adam, Doktor, Tövbe, Yedi Bela Hüsnü, Beyoğlu'nun Arka Sokağı gibi önemli filmlerde kamera karşısına geçmiş ve 2 kez yapımcılık yapmıştır. Arabesk - Fantezi sineması döneminin en çok tercih edilen aktristi olmuştur. Sanatçının kendisi gibi oyuncu olan bir oğlu bulunmaktadır.
Oya Aydoğan Ses Dergisinin açtığı Sinema Artisti yarışmasında 1. olarak oyunculuğa başladı. Deli Şahin, Neşeli Günler, Yüz Numaralı Adam, Doktor, Tövbe, Yedi Bela Hüsnü, Beyoğlu'nun Arka Sokağı gibi önemli filmlerde kamera karşısına geçmiş ve 2 kez yapımcılık yapmıştır. Arabesk - Fantezi sineması döneminin en çok tercih edilen aktristi olmuştur. Sanatçının kendisi gibi oyuncu olan bir oğlu bulunmaktadır.
Erdal Tosun
Sinema sanatçısı Necdet Tosun'un kendisi gibi oyuncu olan 2 oğlundan en büyüğüdür. Uzun yıllar BKM tiyatro da Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ gibi isimler ile kardeşiyle birlikte aynı sahneyi paylaşmıştır. Çoğunlukla sinema çalışmalarıyla tanınmıştır. Sanatçının 20 yıllık bir evliliği ve bir kızı bulunmaktaydı.
Erdal Tosun Sinema sanatçısı Necdet Tosun'un kendisi gibi oyuncu olan 2 oğlundan en büyüğüdür. Uzun yıllar BKM tiyatro da Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ gibi isimler ile kardeşiyle birlikte aynı sahneyi paylaşmıştır. Çoğunlukla sinema çalışmalarıyla tanınmıştır. Sanatçının 20 yıllık bir evliliği ve bir kızı bulunmaktaydı.
Tarık Akan
1971 yılında katıldığı Ses Sinema Artisti yarışması ile oyunculuğa başladı. Bir dönemin en çok aranan jönü oldu. Sanatçının 2'si erkek, 1'i kız 3 çocuğu bulunmaktadır.
Tarık Akan 1971 yılında katıldığı Ses Sinema Artisti yarışması ile oyunculuğa başladı. Bir dönemin en çok aranan jönü oldu. Sanatçının 2'si erkek, 1'i kız 3 çocuğu bulunmaktadır.
Gönül Ülkü Özcan
Eşi Gazanfer Özcan ile birlikte hem kendi kurdukları tiyatro da hem de şehir tiyatrolarında uzun yıllar sahneye çıkmış, rol aldıkları efsaneleşmiş diziler ile seyircinin gönlünde taht kurmuşlardır. Sanatçının eşi Gazanfer Özcan'ın ilk evliliğinden olan bir kızı ve torunu bulunmaktaydı.
Gönül Ülkü Özcan Eşi Gazanfer Özcan ile birlikte hem kendi kurdukları tiyatro da hem de şehir tiyatrolarında uzun yıllar sahneye çıkmış, rol aldıkları efsaneleşmiş diziler ile seyircinin gönlünde taht kurmuşlardır. Sanatçının eşi Gazanfer Özcan'ın ilk evliliğinden olan bir kızı ve torunu bulunmaktaydı.
Atilla Özdemiroğlu
Muhsin Bey, Şalvar Davası gibi filmler başta olmak üzere sayısız filmin soundtracklerini hazırlamış ve sanatçılara besteler vermiştir. Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu'nun babasıdır.
Atilla Özdemiroğlu Muhsin Bey, Şalvar Davası gibi filmler başta olmak üzere sayısız filmin soundtracklerini hazırlamış ve sanatçılara besteler vermiştir. Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu'nun babasıdır.
Naşide Göktürk
Müzisyenlik ve bununla birlikte şairlik kariyeri ile tanınmaktaydı. '90'lı yıllarda yayınlamış olduğu albümüyle tanınmıştır.
Naşide Göktürk Müzisyenlik ve bununla birlikte şairlik kariyeri ile tanınmaktaydı. '90'lı yıllarda yayınlamış olduğu albümüyle tanınmıştır.
İsrafil Köse
Daha çok Emret Komutanım dizisinde canlandırdığı Laz Çavuş Cemal karakteriyle hatırlanmaktaydı. Sanatçının henüz bebek yaşta bir oğlu bulunmaktadır.
İsrafil Köse Daha çok Emret Komutanım dizisinde canlandırdığı Laz Çavuş Cemal karakteriyle hatırlanmaktaydı. Sanatçının henüz bebek yaşta bir oğlu bulunmaktadır.
Ülkü Erakalın
Eğitimini müzik üzerine almış olsa da sinema üzerine ilerlemiştir. Toplamda 183 filme yönetmenlik yapmıştır.
Ülkü Erakalın Eğitimini müzik üzerine almış olsa da sinema üzerine ilerlemiştir. Toplamda 183 filme yönetmenlik yapmıştır.
Mustafa Koç 
Türkiye'nin önde gelen ailelerden olan Koç ailesinin üyelerindendir. İş adamı kimliği ile tanınmaktaydı. Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir.
Mustafa Koç Türkiye'nin önde gelen ailelerden olan Koç ailesinin üyelerindendir. İş adamı kimliği ile tanınmaktaydı. Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir.
Kamer Genç 
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde mezun olmuş, Maliye Bakanlığında başladığı kariyeri siyaset ile devam etmiş ve 6 dönem milletvekilliği yapmıştır.
Kamer Genç Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde mezun olmuş, Maliye Bakanlığında başladığı kariyeri siyaset ile devam etmiş ve 6 dönem milletvekilliği yapmıştır.
Halil İnalcık
Eserleriyle Osmanlı-Türk tarihine hem siyasî ve ekonomik konularda hem de kültür ve medeniyet tarihi alanında orijinal katkılarda bulunmuş bir bilim adamıdır.
Halil İnalcık Eserleriyle Osmanlı-Türk tarihine hem siyasî ve ekonomik konularda hem de kültür ve medeniyet tarihi alanında orijinal katkılarda bulunmuş bir bilim adamıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >