5300 yıl önce yaşayan buz adamı Ötzi hakkında ilginç gerçekler

Buz adamı Ötzi.
Buz adamı Ötzi.

Buz adamı Ötzi, belki de tarihte gerçekleşen ilk cinayetin kurbanı...

1991 yılında iki turist tarafından bulunan buz adamı Ötzi'nin Bakır Çağı'nda yaşadığı tahmin ediliyor. Yapılan incelemeler sonucunda 30-45 yaşları arasında cinayete kurban gittiği saptanan Ötzi hakkındaki ilginç gerçekleri gelin daha yakından öğrenelim.
Alman çift buldu
Takvimler 19 Eylül 1991'i gösterdiğinde iki Alman turist Helmut ve Erika Simon, Ötztal Alplerinde bir ceset buldu. Cesedin yakın zamana ait olduğunu düşünen çift vakit kaybetmeden yetkililere haber verdi. Cesedi Avusturya polisi teslim aldı. Otopsi sırasında cesedin 5300 yıl önce yaşadığı anlaşıldı.
Alman çift buldu Takvimler 19 Eylül 1991'i gösterdiğinde iki Alman turist Helmut ve Erika Simon, Ötztal Alplerinde bir ceset buldu. Cesedin yakın zamana ait olduğunu düşünen çift vakit kaybetmeden yetkililere haber verdi. Cesedi Avusturya polisi teslim aldı. Otopsi sırasında cesedin 5300 yıl önce yaşadığı anlaşıldı.
Arkeoloji müzesinde sergileniyor
Mumyanın bulunduğu alanın İtalya sınırında yer almasından dolayı Ötzi, İtalya'ya teslim edildi. Ötzi yıllardır İtalya'nın Bozen-Bolzano şehrindeki arkeoloji müzesinde sergileniyor.
Arkeoloji müzesinde sergileniyor Mumyanın bulunduğu alanın İtalya sınırında yer almasından dolayı Ötzi, İtalya'ya teslim edildi. Ötzi yıllardır İtalya'nın Bozen-Bolzano şehrindeki arkeoloji müzesinde sergileniyor.
Cinayete kurban gitti
Yapılan incelemeler Ötzi'nin 1.60 boyunda olduğunu ortaya koymuştur. Otzi'nin 30-45 yaşları arasındayken öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Ötzi'nin omzuna bir ok saplandığı ve cinayete kurban gittiği düşünülüyor.
Cinayete kurban gitti Yapılan incelemeler Ötzi'nin 1.60 boyunda olduğunu ortaya koymuştur. Otzi'nin 30-45 yaşları arasındayken öldürüldüğü tahmin edilmektedir. Ötzi'nin omzuna bir ok saplandığı ve cinayete kurban gittiği düşünülüyor.
61 adet dövme
Ötzi'nin vücudunda 61 adet dövmeye rastlandı. Dövmelerin ise akupunktur tedavisi için önemli noktaların üzerinde olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.
61 adet dövme Ötzi'nin vücudunda 61 adet dövmeye rastlandı. Dövmelerin ise akupunktur tedavisi için önemli noktaların üzerinde olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.
Av sırasında öldürüldü
Ötzi'nin bulunduğu bölgede bir de bakır balta saptanmıştır. Ötzi'nin arkadaşlarıyla bir ava çıktığı ve yaşanan tartışmanın ardından cinayete kurban gittiği tahmin ediliyor.
Av sırasında öldürüldü Ötzi'nin bulunduğu bölgede bir de bakır balta saptanmıştır. Ötzi'nin arkadaşlarıyla bir ava çıktığı ve yaşanan tartışmanın ardından cinayete kurban gittiği tahmin ediliyor.
Büyük bir kavga çıkmış
Ötzi'nin ellerinde ve tırnaklarında dört ayrı insanın kanı bulunmuştur.
Büyük bir kavga çıkmış Ötzi'nin ellerinde ve tırnaklarında dört ayrı insanın kanı bulunmuştur.
Cinayet 5300 yıl sonra ortaya çıktı
2010 yılında yapılan bir araştırmada; Ötzi'nin bulunduğu yerde öldürülmediği, başka bir yerde cinayetin işlendiği öne sürülmüştür. Gömüldüğü yerden doğa olayları sonucu açığa çıkan Ötzi insanlık tarihi için önemli bir kalıntı olmuş durumda.
Cinayet 5300 yıl sonra ortaya çıktı 2010 yılında yapılan bir araştırmada; Ötzi'nin bulunduğu yerde öldürülmediği, başka bir yerde cinayetin işlendiği öne sürülmüştür. Gömüldüğü yerden doğa olayları sonucu açığa çıkan Ötzi insanlık tarihi için önemli bir kalıntı olmuş durumda.
20 yıl diş ağrısı çekmiş
2013 yılında yapılan bir başka araştırmada ise Ötzi'nin hayatının 20 yılında ciddi diş ağrılarıyla mücadele ettiğini ortaya çıkarmıştır.
20 yıl diş ağrısı çekmiş 2013 yılında yapılan bir başka araştırmada ise Ötzi'nin hayatının 20 yılında ciddi diş ağrılarıyla mücadele ettiğini ortaya çıkarmıştır.
Lanetli mi? 
Ötzi'yi bulanlar ve üzerinde araştırma yapanlardan 7'si 14 yıl içinde yaşamını yitirdi. Bu da Ötzi'nin lanetli olduğuyla ilgili dedikoduların yayılmasına neden oldu.
Lanetli mi? Ötzi'yi bulanlar ve üzerinde araştırma yapanlardan 7'si 14 yıl içinde yaşamını yitirdi. Bu da Ötzi'nin lanetli olduğuyla ilgili dedikoduların yayılmasına neden oldu.
Kitap bitmeden öldü
Son olarak 2005 yılında Ötzi hakkında bir kitap yazan Avustralyalı Dr. Tom Loy, eserini bitiremeden yaşamını yitirmiştir.
Kitap bitmeden öldü Son olarak 2005 yılında Ötzi hakkında bir kitap yazan Avustralyalı Dr. Tom Loy, eserini bitiremeden yaşamını yitirmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >