Akıllara durgunluk verecek kadar hedef odaklı yerel kanal reklamları

Profesyonel reklamcılığın "ağa babası" olan Claude Hopkins'in bile gözlerini kanatacak kadar gerçekçi olan yerel kanallardaki reklamlara bakıyoruz. Göz damlanızı yanınızdan eksik etmeyin.

Mizah, görsellik ve diğer çekici unsurlar başarılı bir reklamın olmazsa olmazları. Tüketicide aidiyet duygusu oluşmasını sağlamak ve "mutluluk" temasını işlemek, bir reklamın başarılı olmasını sağlıyor.

Misalen Coca-Cola uzun yıllar boyunca reklamlarında mutluluk temasına yer verdi. Hakim renk olan kırmızı ile güven duygusu oluşturdu ve Müslümanların mübarek ayı Ramazan ayını dahi boş geçmeyerek birlik ve güven duygusunu subliminal olarak reklamlarına yedirdi.

Başarılı oldu mu?

Ne yazık ki evet.

Hopkins, "sıradan" insanı anlamanın önemine vurgu yapıyordu. Hopkins'e göre potansiyel tüketici, satılması istenen ürünü satın aldığında eline ne geçeceğini bilmeliydi.

İşte yerel kanal reklamcılığı da Hopkins'in söylediklerini gereğinden fazla önemseyerek sebep-sonuç ilişkisini gözümüze soka soka veriyor.

Yerel kanallarda reklam vermenin saniyelik tarifesi, ulusal kanallardan çok daha uygun olduğu için bu avantajın suyunu çıkarırcasına uzun ve bodoslama olan reklamlar, efekt programlarının Türkiye pazarından çekilmesine sebep olacak kadar kanırtıcı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >