Beyaz perdeye uyarlanmış ve ses getirmiş 6 kitap

Bu konu defalarca konuşulmuş, tartışılmış ancak havada kalmış bir konu. Kitaptan uyarlamış bir filmi izlemek demek, olayları tamamen yönetmenin gözünden görmek demektir. Yalnızca size aktarılanı görürsünüz. Ama filmin kitabını okumak, sizi başka dünyalara götürür. Bir bakmışsınız baş kahraman siz olmuşsunuz… Kafanızda her karakter bambaşka özelliklere, görünüşlere sahip olur. Her şey size ve hayal dünyanıza bağlıdır. Önce kitabını okumak sizde film için de merak uyandırır ama filmi izlerseniz kitabı dönüp de okuyacağınızı hiç sanmıyorum… İşte sizler için derlediğimiz, beyaz perdeye taşınmış ve başarılı olmuş 6 eser;



Dövüş Kulübü (Fıght Club)
Chuck Palahniuk tarafından 1996 yılında kaleme alınan ve yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden biri haline gelen kitap; gün geçtikçe tüketmekte olduğumuz dünyanın bize yüklediği sorumluluklara karşı çıkan, ne için yaşadığımızı sorgulamamızı sağlayan bir kitap olmuştur. Ve 1999 yılında Brad Pitt ve Edward Norton'un başrollerini üstlenmesiyle beyaz perdeye taşınmıştır.
Dövüş Kulübü (Fıght Club) Chuck Palahniuk tarafından 1996 yılında kaleme alınan ve yeraltı edebiyatının önemli isimlerinden biri haline gelen kitap; gün geçtikçe tüketmekte olduğumuz dünyanın bize yüklediği sorumluluklara karşı çıkan, ne için yaşadığımızı sorgulamamızı sağlayan bir kitap olmuştur. Ve 1999 yılında Brad Pitt ve Edward Norton'un başrollerini üstlenmesiyle beyaz perdeye taşınmıştır.
Millenium Üçlemesi (The Girl With The Dragon Tattoo, The Girl Who Played With Fire, The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest)
İsveçli gazeteci ve yazar Stieg Larsson'un kaleme aldığı üç kitaptan oluşan seridir. Serinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız 2005 yılında yayımlanmıştır. Polisiye-Aşk-Psikoloji-Gerilim… Bu üçlemede hepsini bulabilirsiniz. İlk kitap beyaz perdeye 2011 yılında uyarlanmıştır ve başrolünde Rooney Mara rol almıştır.
Millenium Üçlemesi (The Girl With The Dragon Tattoo, The Girl Who Played With Fire, The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest) İsveçli gazeteci ve yazar Stieg Larsson'un kaleme aldığı üç kitaptan oluşan seridir. Serinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız 2005 yılında yayımlanmıştır. Polisiye-Aşk-Psikoloji-Gerilim… Bu üçlemede hepsini bulabilirsiniz. İlk kitap beyaz perdeye 2011 yılında uyarlanmıştır ve başrolünde Rooney Mara rol almıştır.
Harry Potter Serisi
J.K. Rowling tarafından yedi kitap hâlinde yazılan fantastik roman serisi ve bu kitaplardan uyarlanan film serisi dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir. Harry Potter serisinin ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı, 1997 yılında piyasaya çıkmıştır. 2001 yılında ise beyaz perdeye taşınmıştır. Harry Potter adındaki bir gencin büyücülük okulundaki serüvenlerini barındıran kitabın başrollerini Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson üstlenmiştir.
Harry Potter Serisi J.K. Rowling tarafından yedi kitap hâlinde yazılan fantastik roman serisi ve bu kitaplardan uyarlanan film serisi dünya çapında elde ettiği başarı ve yakaladığı satış rakamlarıyla çığır açmayı başarmış ve edebiyat tarihine geçmiştir. Harry Potter serisinin ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı, 1997 yılında piyasaya çıkmıştır. 2001 yılında ise beyaz perdeye taşınmıştır. Harry Potter adındaki bir gencin büyücülük okulundaki serüvenlerini barındıran kitabın başrollerini Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson üstlenmiştir.
Aynı Yıldızın Altında (The Fault In Our Stars)
Aynı Yıldızın Altında, on altı yaşındaki akciğer kanseri olan Hazel ile destek grubunda tanıştığı tümör hastası Augustus'un aralarında oluşan duygusal bağı konu edinen romantik ve dramatik bir gençlik romanıdır. 2012'nin en iyi romanı seçilen ve John Green tarafından kaleme alınan roman 2014 yılında beyaz perdeye taşınmıştır. Başrollerini Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe üstlenmiştir.
Aynı Yıldızın Altında (The Fault In Our Stars) Aynı Yıldızın Altında, on altı yaşındaki akciğer kanseri olan Hazel ile destek grubunda tanıştığı tümör hastası Augustus'un aralarında oluşan duygusal bağı konu edinen romantik ve dramatik bir gençlik romanıdır. 2012'nin en iyi romanı seçilen ve John Green tarafından kaleme alınan roman 2014 yılında beyaz perdeye taşınmıştır. Başrollerini Shailene Woodley, Ansel Elgort ve Willem Dafoe üstlenmiştir.
Alacakaranlık Serisi
Alacakaranlık serisi, aşk, gerilim ve gençlik barındıran ABD'li yazar Stephenie Meyer tarafından yazılmış roman serisi. Seri, Forks, Washington'da yaşayan babasının yanına taşınan, genç bir kız olan Isabella "Bella" Swan ile Edward Cullen adlı 109 yaşındaki vampirin aşkını anlatır. Serinin ilk romanı 2005 yılında yayınlanmıştır ve ilk film de 2008 yılında beyaz perdede yerini almıştır. Başrollerini Robert Pattinson ve Kristen Stewart üstlemiştir.
Alacakaranlık Serisi Alacakaranlık serisi, aşk, gerilim ve gençlik barındıran ABD'li yazar Stephenie Meyer tarafından yazılmış roman serisi. Seri, Forks, Washington'da yaşayan babasının yanına taşınan, genç bir kız olan Isabella "Bella" Swan ile Edward Cullen adlı 109 yaşındaki vampirin aşkını anlatır. Serinin ilk romanı 2005 yılında yayınlanmıştır ve ilk film de 2008 yılında beyaz perdede yerini almıştır. Başrollerini Robert Pattinson ve Kristen Stewart üstlemiştir.
Açlık Oyunları Serisi 
Suzanne Collins tarafından yazılan, 2008'de yayımlanan gençlik romanıdır. Bilim kurgu, aksiyon ve aşk barındıran serinin ilk kitabı olan Açlık Oyunları 2012 yılında sinema severler ile buluşmuştur. Başrollerinde Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson yer almıştır.
Açlık Oyunları Serisi Suzanne Collins tarafından yazılan, 2008'de yayımlanan gençlik romanıdır. Bilim kurgu, aksiyon ve aşk barındıran serinin ilk kitabı olan Açlık Oyunları 2012 yılında sinema severler ile buluşmuştur. Başrollerinde Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson yer almıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >