Bir Galatasaray Üniversiteliye sorulmaması gereken 10 soru

Her Galatasaray Üniversitelinin, üniversiteyi kazandığı andan itibaren en çok maruz kaldığı şey, "Özel değil mi ya o okul?" sorusudur. Tek maruz kalınan, bu soru değil tabi...

Ve her Galatasaraylının adeta sabır-ölçer olan bu sorulara cevap verirken sükunetini muhafaza etmesi gerekir. Hepimiz bu okula kayıt olurken, "Bundan sonra maruz kalacağım sorulara ilk kez duyuyormuşumcasına sakin cevap vereceğim" yazılı hayali bir senete imza attık.
Çok okuduk, çok çalıştık, çok zorlandık, çok disipline edildik, çok kızdık, çok anlamadık ama en nihayetinde bir gün mezun olunca, "İyi ki Galatasaraylıyım" dedik hepimiz.
Bizi "İyi ki Galatasaraylı" yapan şeyler başka bir içeriğin konusu...
Şimdi üniversite hayatımız boyunca maruz kaldığımız sorulara bakalım.



Yıllık kaç para ödüyorsunuz?

                                    
                                    
                                    
                                    GSÜ'nün özel üniversite zannedilmesinde, başka herhangi bir devlet üniversitesinin sahip olamadığı kadar güçlü yurt dışı bağlantılarına sahip olması ve yabancı öğretmenlerin sayıca üstünlüğü önemli bir etken. Fakat bir GSÜ'lüye özel üniversite öğrencisi muamelesi yaparsanız savaş başlatmış olursunuz. Çünkü GSÜ'ye girebilmek için üniversite yerleştirme sınavında derece yapmak gerekiyor ve bunca emeğe "baba parası" muamelesi yapmak hazmedilemez !1!!1
Yıllık kaç para ödüyorsunuz? GSÜ'nün özel üniversite zannedilmesinde, başka herhangi bir devlet üniversitesinin sahip olamadığı kadar güçlü yurt dışı bağlantılarına sahip olması ve yabancı öğretmenlerin sayıca üstünlüğü önemli bir etken. Fakat bir GSÜ'lüye özel üniversite öğrencisi muamelesi yaparsanız savaş başlatmış olursunuz. Çünkü GSÜ'ye girebilmek için üniversite yerleştirme sınavında derece yapmak gerekiyor ve bunca emeğe "baba parası" muamelesi yapmak hazmedilemez !1!!1
Yandı di mi sizin bina?

                                    
                                    
                                    
                                    Evet kardeşim, yandı. Pek üzülmüşe de benzemiyorsun, neden her muhabbette istisnasız yanan binamızı merak ediyorsun çözemiyoruz.
Yandı di mi sizin bina? Evet kardeşim, yandı. Pek üzülmüşe de benzemiyorsun, neden her muhabbette istisnasız yanan binamızı merak ediyorsun çözemiyoruz.
Yemekler çok pahalıdır, nasıl para yetiştiriyosunuz?

                                    
                                    
                                    
                                    Yemekhane 2 TL, çay 75 kuruş. Pahalılık bu kadar izafi bir kavram olmamalı...
Yemekler çok pahalıdır, nasıl para yetiştiriyosunuz? Yemekhane 2 TL, çay 75 kuruş. Pahalılık bu kadar izafi bir kavram olmamalı...
Birinci sınıfları kurayla mı alıyorlarmış?

                                    
                                    
                                    
                                    Yok kura da değil, para atıyoruz "tura" gelen giriyor. Yazı gelen sınava bir daha giriyor...
Birinci sınıfları kurayla mı alıyorlarmış? Yok kura da değil, para atıyoruz "tura" gelen giriyor. Yazı gelen sınava bir daha giriyor...
Binanız Taksim'de di mi?

                                    
                                    
                                    
                                    Koskoca Mekteb-i Sultani Galatasaray Lisesi ile Ortaköy'deki üniversiteyi karıştırmak, sormuş olmak için soru sormaktan farksız.
Binanız Taksim'de di mi? Koskoca Mekteb-i Sultani Galatasaray Lisesi ile Ortaköy'deki üniversiteyi karıştırmak, sormuş olmak için soru sormaktan farksız.
Fransızca burada bir işe de yaramıyor, mezun olunca n'apacan?

                                    
                                    
                                    
                                    Bizi bizden iyi düşünen, frankofon eğitimi boşuna aldığımızı düşünen, Fransızca'yı boşuna öğrenmişiz muamelesi yapan ve az bildiği için çok mutlu olan insanların sorduğu bu sorunun tek bir cevabı var, "kısmet"
Fransızca burada bir işe de yaramıyor, mezun olunca n'apacan? Bizi bizden iyi düşünen, frankofon eğitimi boşuna aldığımızı düşünen, Fransızca'yı boşuna öğrenmişiz muamelesi yapan ve az bildiği için çok mutlu olan insanların sorduğu bu sorunun tek bir cevabı var, "kısmet"
Bütün dersler Fransızca mı?

                                    
                                    
                                    
                                    Okulumuzun girişinde, eğitim dilinin Fransızca olduğunu kabul eden bize bu durum, toplum tarafından eğitim süresince sorgulatılır. Kendimizden şüpheye düşeceğimiz kadar sorgulatılan bu eğitim dili meselesi, yüzdelik hesabına kadar dayanır. "Yüzde kaçı Fransızca, nasıl yani hepsi mi?" gibi..
Bütün dersler Fransızca mı? Okulumuzun girişinde, eğitim dilinin Fransızca olduğunu kabul eden bize bu durum, toplum tarafından eğitim süresince sorgulatılır. Kendimizden şüpheye düşeceğimiz kadar sorgulatılan bu eğitim dili meselesi, yüzdelik hesabına kadar dayanır. "Yüzde kaçı Fransızca, nasıl yani hepsi mi?" gibi..
Fransızcayı nasıl öğrendin? 

                                    
                                    
                                    
                                    "Fransızcayı nasıl öğrendin?" sorusuyla başlayan bu cümle, "Hadi bize biraz Fransızca konuş" ile devam eder.
Fransızcayı nasıl öğrendin? "Fransızcayı nasıl öğrendin?" sorusuyla başlayan bu cümle, "Hadi bize biraz Fransızca konuş" ile devam eder.
Maçlara bedava mı gidiyorsunuz? 

                                    
                                    
                                    
                                    Galatasaray Üniversitesi öğrencilerine bedava bilet dağıtıldığını zannedecek kadar iyimser olan toplumumuz, kombine biletlerle ihya edildiğimizi düşünür.
Maçlara bedava mı gidiyorsunuz? Galatasaray Üniversitesi öğrencilerine bedava bilet dağıtıldığını zannedecek kadar iyimser olan toplumumuz, kombine biletlerle ihya edildiğimizi düşünür.
Ve beklenen soru: Galatasaraylı mısın?
Ve beklenen soru: Galatasaraylı mısın?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >