Bir oturuşta okunabilecek kadar kısa olan 6 muhteşem kitap

Kitaplar
Kitaplar

Birkaç saatte okunabilecek kadar kısa olmasına rağmen edebiyat dünyasında adından sıkça söz ettiren kitaplar

Kitap okumak dünyadaki tüm insanlar için gerekli olan, insanın zihin dünyasını genişleten ve zenginleştiren bir şeydir. Bilim kurgu, köy romanı, tarih, biyografi, siyaset gibi binlerce farklı konu içinden illa ki ilgi çekici bir şeyler bulunabilir. Büyük Türk düşünürü Cemil Meriç “Seçiş hürriyetimizin sınırsız olduğu tek dünya, kitaplar dünyasıdır" diyerek kitaplar konusundaki bireysel özgürlüğümüzü vurgular. Boş bir vaktiniz olduğunda veya kendinize boş bir vakit oluşturduğunuzda bir oturuşta bitirebileceğiniz kitapları sizler için listeledik.

Satranç

                                    Stefan Zweig'ın ilk defa 1942 yılında yayımladığı kitap, bir gemideki üç adamın ortak değeri olan satranç üzerinden muhteşem bir hikaye anlatır. Çok uzun zaman önce satranç oynamayı bırakmasının ardında büyük bir hikayesi olan Dr. B.'nin hayatını ve kişiliğini akıcı bir üslupla ve derinlemesine anlatır. Kitabın sayfa sayısı farklı yayınevlerinin baskısına göre 70-80 arasında değişmektedir. Bir kere başına oturduğunuzda sonunun nasıl geldiğini anlayamayacaksınız.
Satranç Stefan Zweig'ın ilk defa 1942 yılında yayımladığı kitap, bir gemideki üç adamın ortak değeri olan satranç üzerinden muhteşem bir hikaye anlatır. Çok uzun zaman önce satranç oynamayı bırakmasının ardında büyük bir hikayesi olan Dr. B.'nin hayatını ve kişiliğini akıcı bir üslupla ve derinlemesine anlatır. Kitabın sayfa sayısı farklı yayınevlerinin baskısına göre 70-80 arasında değişmektedir. Bir kere başına oturduğunuzda sonunun nasıl geldiğini anlayamayacaksınız.
Fatih-Harbiye

                                    Türk edebiyatının çok önemli isimlerinden birisi olan Peyami Safa tarafından kaleme alınan bu eser, Doğu ile Batı kültürü arasında sıkışan bir kız olan Neriman ve onun etrafındaki insanları konu alan bir romandır. İlk defa 1931 yılında yayımlanan roman, o kadar çok sevilmiştir ki 1990 ve 2013 yıllarında olmak üzere tam iki defa dizi olarak televizyona uyarlandı. Kitabı okurken zihniniz sizi 1930'ların İstanbul'una götürerek Beyoğlu ve Fatih semtlerinde gezintiye çıkaracak. Kitabın bittiğini anladığınızda o dönemlere ait bir özlem duyabilirsiniz.
Fatih-Harbiye Türk edebiyatının çok önemli isimlerinden birisi olan Peyami Safa tarafından kaleme alınan bu eser, Doğu ile Batı kültürü arasında sıkışan bir kız olan Neriman ve onun etrafındaki insanları konu alan bir romandır. İlk defa 1931 yılında yayımlanan roman, o kadar çok sevilmiştir ki 1990 ve 2013 yıllarında olmak üzere tam iki defa dizi olarak televizyona uyarlandı. Kitabı okurken zihniniz sizi 1930'ların İstanbul'una götürerek Beyoğlu ve Fatih semtlerinde gezintiye çıkaracak. Kitabın bittiğini anladığınızda o dönemlere ait bir özlem duyabilirsiniz.
Açlık

                                    Nobel ödüllü Norveçli yazar Knut Hamsun'un en önemli eseri olarak gösterilebilecek bu kitap kısa olmasına rağmen etkili üslubuyla okuyanları derinden etkiliyor. Hayatını yazı yazarak kazanmaya çalışan bir adamın açlıkla mücadelesini anlatan Hamsun, dili öyle bir ustalıkla kullanıyor ki yemekten hemen sonra oturup okumaya başlasanız bile karnınızın açlıktan guruldamasına engel olamayacaksınız. 1890 yılında ilk basımı yapılan 160 sayfalık bu eser aynı zamanda oto-biyografik öğeler de içeriyor.
Açlık Nobel ödüllü Norveçli yazar Knut Hamsun'un en önemli eseri olarak gösterilebilecek bu kitap kısa olmasına rağmen etkili üslubuyla okuyanları derinden etkiliyor. Hayatını yazı yazarak kazanmaya çalışan bir adamın açlıkla mücadelesini anlatan Hamsun, dili öyle bir ustalıkla kullanıyor ki yemekten hemen sonra oturup okumaya başlasanız bile karnınızın açlıktan guruldamasına engel olamayacaksınız. 1890 yılında ilk basımı yapılan 160 sayfalık bu eser aynı zamanda oto-biyografik öğeler de içeriyor.
Aylak Adam

                                    Bu kitabın yazarı Yusuf Atılgan'ı az ama öz bir yazar olarak tanımlayabiliriz. Yazdığı çok az esere rağmen nitelikli kitaplarıyla okurlar tarafından oldukça benimsenen Atılgan'ın bu romanı da birçok kişi tarafından övgüyle bahsedilir. Kendisini C. olarak bildiğimiz bir adamın babasından kalan miras ile geçen sıradan günlerini anlatan Atılgan, sıradan bir hayatı farklı üslubuyla bizlere severek okutuyor. 1959 yılında yayımlanan 164 sayfalık bu roman günümüzde bile sıklıkla çok satılanlar arasına giriyor.
Aylak Adam Bu kitabın yazarı Yusuf Atılgan'ı az ama öz bir yazar olarak tanımlayabiliriz. Yazdığı çok az esere rağmen nitelikli kitaplarıyla okurlar tarafından oldukça benimsenen Atılgan'ın bu romanı da birçok kişi tarafından övgüyle bahsedilir. Kendisini C. olarak bildiğimiz bir adamın babasından kalan miras ile geçen sıradan günlerini anlatan Atılgan, sıradan bir hayatı farklı üslubuyla bizlere severek okutuyor. 1959 yılında yayımlanan 164 sayfalık bu roman günümüzde bile sıklıkla çok satılanlar arasına giriyor.
Otomatik Portakal

                                    “Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum...” diyen yazar Anthony Burgess 176 sayfalık bu romanında bir anti kahraman üzerinden kendi deyimiyle “yakın geleceğin argosunu” kurar. 1962 yılında yayımlanan bu roman şimdiden klasikler içine girmeyi başarmıştır. Meşhur yönetmen Stanley Kubrick'in aynı adla 1971 yılında çektiği film romanın ününe ün katmıştır.
Otomatik Portakal “Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna sistematik bir baskı uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiçbir şey yapamıyorum...” diyen yazar Anthony Burgess 176 sayfalık bu romanında bir anti kahraman üzerinden kendi deyimiyle “yakın geleceğin argosunu” kurar. 1962 yılında yayımlanan bu roman şimdiden klasikler içine girmeyi başarmıştır. Meşhur yönetmen Stanley Kubrick'in aynı adla 1971 yılında çektiği film romanın ününe ün katmıştır.
Yabancı

                                    Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus'un tanınan en ünlü romanı Yabancı aynı zamanda yazarın en fazla dile çevrilen ve en çok satan kitabıdır. Günümüzde de zaman zaman çok satanlar listesine giren bu kitap ilk defa 1942 yılında yayımlanmıştır. 119 sayfalık bu kitap bir insanın başından geçen felaketleri anlatmasından oluşur. Kitabın her şeye kayıtsız duran üslubu onun klasikleşmesine neden olmuştur. Başına felaketler gelen orta sınıf bir Fransız vatandaşı olan Meursault'un hayatını etkili bir dille betimleyen yazarın bu kitabı kendisini bir solukta okutur.
Yabancı Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus'un tanınan en ünlü romanı Yabancı aynı zamanda yazarın en fazla dile çevrilen ve en çok satan kitabıdır. Günümüzde de zaman zaman çok satanlar listesine giren bu kitap ilk defa 1942 yılında yayımlanmıştır. 119 sayfalık bu kitap bir insanın başından geçen felaketleri anlatmasından oluşur. Kitabın her şeye kayıtsız duran üslubu onun klasikleşmesine neden olmuştur. Başına felaketler gelen orta sınıf bir Fransız vatandaşı olan Meursault'un hayatını etkili bir dille betimleyen yazarın bu kitabı kendisini bir solukta okutur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >