Bu kadının kocasına alerjisi var: Çift aynı odada dahi bulunamıyor

Johanna Watkins hastalığı nedeniyle kocasının elini bile tutamıyor. Her şeye rağmen bir arada olan çift, '90 yaşımıza da gelsek hâlâ birbirimizi seveceğiz' diyor.

Amerika'nın Minnesota eyaletinde yaşayan 29 yaşındaki Johanna Watkins'in bağışıklık sistemini etkileyen ve çok ender rastlanan bir hastalığı var.
'Mast Hücresi Aktivasyon Sendromu' (MHAS) adındaki bu hastalık, nedeniyle Johanna neredeyse her şeye alerjik reaksiyon gösteriyor. Öyle ki, eşi Scott'ın kokusu bile onu tehlikeye sokuyor; çift bu yüzden aynı odada dahi bulunamıyor.
Tek başına yaşamak zorunda

                                    Johanna hava sızdırmayan pencereleri ve kapısı olan tavan arasındaki bir odada tek başına yaşamak zorunda. Hastalığı yüzünden kendisini dış etkenlerden korumakla görevli olan hücreleri herhangi bir tehditle karşılaştıklarında mutasyona uğrayarak sağlıklı hücrelere saldırıyorlar.
Tek başına yaşamak zorunda Johanna hava sızdırmayan pencereleri ve kapısı olan tavan arasındaki bir odada tek başına yaşamak zorunda. Hastalığı yüzünden kendisini dış etkenlerden korumakla görevli olan hücreleri herhangi bir tehditle karşılaştıklarında mutasyona uğrayarak sağlıklı hücrelere saldırıyorlar.
Ayrı katlarda yaşıyorlar

                                    Johanna, “Scott'la birlikte bir şey izlemek istediğimizde ben tavan arasındaki odamda, o ise üç kat aşağıda aynı programı açıyoruz ve izlerken birbirimize mesaj atıyoruz” diyor.
Ayrı katlarda yaşıyorlar Johanna, “Scott'la birlikte bir şey izlemek istediğimizde ben tavan arasındaki odamda, o ise üç kat aşağıda aynı programı açıyoruz ve izlerken birbirimize mesaj atıyoruz” diyor.
 4 kemoterapi fayda etmedi
Johanna şu ana kadar 4 kemoterapi geçirmiş. Ancak buna rağmen tedavilerin hiçbirinden sonuç alamamış. Evinde 4 ay boyunca çatı katında yaşamak durumunda kalmış. Şimdilerde ise ev Johanna'nın yaşam koşullarına uygun olarak en baştan yenileniyor.
4 kemoterapi fayda etmedi Johanna şu ana kadar 4 kemoterapi geçirmiş. Ancak buna rağmen tedavilerin hiçbirinden sonuç alamamış. Evinde 4 ay boyunca çatı katında yaşamak durumunda kalmış. Şimdilerde ise ev Johanna'nın yaşam koşullarına uygun olarak en baştan yenileniyor.
Yalnızca 5 gıda ile beslenebiliyor

                                    Johanna'nın eşi Scott öğretmenlik yapıyor. Eşi Johanna için eve gelip yalnızca 2 tür yemek yeme izni olan Johanna için yemek yapıyor. 5 farklı gıda dışında da hiçbir şeyle beslenemiyor.
Yalnızca 5 gıda ile beslenebiliyor Johanna'nın eşi Scott öğretmenlik yapıyor. Eşi Johanna için eve gelip yalnızca 2 tür yemek yeme izni olan Johanna için yemek yapıyor. 5 farklı gıda dışında da hiçbir şeyle beslenemiyor.
Kader onları ayırdı

                                    Mutlu bir evlilikten sonra kapıyı çalan hastalık, onları birbirinden ayırdı.
Kader onları ayırdı Mutlu bir evlilikten sonra kapıyı çalan hastalık, onları birbirinden ayırdı.
Hayatı her an sona erebilir

                                    Johanna, “İyileşip iyileşmeyeceğimi bilmiyorlar ama umudumuzu kaybetmedik, dua ediyoruz. Birçok kez hayati tehlikesi olan anafilaksi geçirdim. Hayatım bir anda sona erebilir” diyor ancak yaşadığı sürece Scott'un hayatında olacağını belirtiyor.
Hayatı her an sona erebilir Johanna, “İyileşip iyileşmeyeceğimi bilmiyorlar ama umudumuzu kaybetmedik, dua ediyoruz. Birçok kez hayati tehlikesi olan anafilaksi geçirdim. Hayatım bir anda sona erebilir” diyor ancak yaşadığı sürece Scott'un hayatında olacağını belirtiyor.
"90 yaşıma da gelsem kocamı seveceğim"

                                    “Düğünümüzde ne olursa olsun birbirimizin yanında olmaya söz verdik. Hayat ne getirirse… 90 yaşıma bile gelsem kocamı hala seveceğimi ve ona bağlı kalacağımı biliyorum” diye ekliyor.
"90 yaşıma da gelsem kocamı seveceğim" “Düğünümüzde ne olursa olsun birbirimizin yanında olmaya söz verdik. Hayat ne getirirse… 90 yaşıma bile gelsem kocamı hala seveceğimi ve ona bağlı kalacağımı biliyorum” diye ekliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >