Bu okulda geç kalan öğrenciler tuvalet temizliği ile cezalandırılıyor!

Japonya
Japonya

Akşam 10'dan sonra dışarı çıkması yasaklanan öğrenciler derse geç kalınca tuvalet temizliği ile cezalandırılıyor!

Aile eğitiminden sonra verilen okul eğitimi çocuğun gelişiminde elbet oldukça etkili.

Bu süreçte oldukça hassas, dikkatli ve özenli olunması gerekiyor.

Uzmanların da özellikle uyardığı ve üzerinde durduğu çocukların okul eğitimi, her ülkede farklı ilerliyor.

Doğru ve yanlışlığı tartışılır; ki okul kurallarının ve eğitimin en ağır olduğu ülkelerden biri Japonya.

İşte katı oluşu ile bilinen Japonya'da şaşırtan kurallar!

Geç kalana temizlik cezası!
Okula zamanında gitmek oldukça önemli. Türkiye'deki gibi geç kağıdı gibi bir toleransınız yok. Derslerin 8:30'da başladığı ülkede, bir öğrenci beş kereden fazla geç kalırsa bir hafta erkenden gelip ceza olarak temizlik yapıyor.
Geç kalana temizlik cezası! Okula zamanında gitmek oldukça önemli. Türkiye'deki gibi geç kağıdı gibi bir toleransınız yok. Derslerin 8:30'da başladığı ülkede, bir öğrenci beş kereden fazla geç kalırsa bir hafta erkenden gelip ceza olarak temizlik yapıyor.
Kantin ya da yemekhaneleri yok!
Okullarda yemek için kantin ya da yemekhaneye gidilmez; bunun yerine kendi masalarını kullanmak zorundadırlar. Yemekten sonra da, yine kendi getirdikleri temizlik malzemeleriyle sınıfı temizlerler.
Kantin ya da yemekhaneleri yok! Okullarda yemek için kantin ya da yemekhaneye gidilmez; bunun yerine kendi masalarını kullanmak zorundadırlar. Yemekten sonra da, yine kendi getirdikleri temizlik malzemeleriyle sınıfı temizlerler.
Saygı derslerden daha önemli...
Bu oldukça doğru bir anlayış olsa da, Japonya'da fazlasıyla kuralcı bir durum.Sınıfa gelen öğretmen, öğrenciler tarafından her gün bu şekilde selamlanıyor.
Saygı derslerden daha önemli... Bu oldukça doğru bir anlayış olsa da, Japonya'da fazlasıyla kuralcı bir durum.Sınıfa gelen öğretmen, öğrenciler tarafından her gün bu şekilde selamlanıyor.
Temizlikten de sorumlular
Okulda çalışan temizlik görevlilerine yardım maksadıyla, tuvalet ve banyolar da dahil olmak üzere temizliğe de yardımcı oluyorlar.
Temizlikten de sorumlular Okulda çalışan temizlik görevlilerine yardım maksadıyla, tuvalet ve banyolar da dahil olmak üzere temizliğe de yardımcı oluyorlar.
İki ay görünen "yalancı tatil"
20 Temmuz’da başlayan tatil, Ağustos ayına kadar sürüyor.5-6 hafta devam eden bu küçük mola zarfında, öğrenciler genellikle ağır ev ödevleriyle veya okul kulüpleriyle meşgul oluyor.
İki ay görünen "yalancı tatil" 20 Temmuz’da başlayan tatil, Ağustos ayına kadar sürüyor.5-6 hafta devam eden bu küçük mola zarfında, öğrenciler genellikle ağır ev ödevleriyle veya okul kulüpleriyle meşgul oluyor.
Siz Cuma günlerini daha çok beklersiniz!
Cuma günlerinin rahatlığı ne yazık ki Japonya'daki okullarda yok.1992 yılına kadar hafta sonları sadece 1 gün tatil imkanı varken; 1992 yılından itibaren hükümet öğrencilere dinlenmek için daha fazla zaman ayırmaya karar verse de, birçok okulda Cumartesi günleri de dersler devam ediyor.
Siz Cuma günlerini daha çok beklersiniz! Cuma günlerinin rahatlığı ne yazık ki Japonya'daki okullarda yok.1992 yılına kadar hafta sonları sadece 1 gün tatil imkanı varken; 1992 yılından itibaren hükümet öğrencilere dinlenmek için daha fazla zaman ayırmaya karar verse de, birçok okulda Cumartesi günleri de dersler devam ediyor.
Herkes aynı görünmek zorunda!
Kız öğrencilerin aşırıya kaçmayan bir görünüşle okula gelmeleri bekleniyor. Kaşlarından saçlarına kadar sade ve temiz görünmeleri gerekiyor.Erkeklerin saç ve sakalları için de aynı kural geçerli.
Herkes aynı görünmek zorunda! Kız öğrencilerin aşırıya kaçmayan bir görünüşle okula gelmeleri bekleniyor. Kaşlarından saçlarına kadar sade ve temiz görünmeleri gerekiyor.Erkeklerin saç ve sakalları için de aynı kural geçerli.
Okul sonrası da kurallar devam ediyor!
Okulda konan kurallar, ders saati sonrası binayı terk ettikten sonra dahi, okulun iyi temsil edilmesi için korunuyor.
Okul sonrası da kurallar devam ediyor! Okulda konan kurallar, ders saati sonrası binayı terk ettikten sonra dahi, okulun iyi temsil edilmesi için korunuyor.
Renkler yasak!
Renkli kıyafetler ve aksesuarlar kesinlikle yasaklanmış durumda.
Renkler yasak! Renkli kıyafetler ve aksesuarlar kesinlikle yasaklanmış durumda.
Öğrencilerin dışarı çıkması yasak!
Öğrencilerin belli bir saatten sonra dışarı çıkması yasak.Akşam 10:00'dan sabah 6:00'ya kadar evlerinde olmak zorundalar. .
Öğrencilerin dışarı çıkması yasak! Öğrencilerin belli bir saatten sonra dışarı çıkması yasak.Akşam 10:00'dan sabah 6:00'ya kadar evlerinde olmak zorundalar. .
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >