Bu oyuncağın yasaklanma sebebini öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız

Yasaklanan oyuncak.
Yasaklanan oyuncak.

Çocuklarınıza oyuncak alırken bundan sonda daha hassas davranacaksınız.

Oyuncaklar her zaman masum değildir. Üretim aşamasında yeterince test edilmeyen ve hatta çocukların sağlıkları göz ardı edilerek piyasaya sürülen onlarca oyuncak mevcut. Çocukların sağlıklarını tehlikeliye atan bazı oyuncaklar ise zaman içinde tarihin tozlu sayfalarına karıştı. İşte karşınızda yasaklanan 6 oyuncak;

Atomic Energy Laboratory / Atom Enerjisi Laboratuarı

                                    
                                    1961 yılında piyasaya sürülen oyuncak setinin içerisinde gerçek radyoaktif materyaller bulunuyordu. Son derece tehlikeli olan bu oyuncağın satışı 1952 yılında yasaklandı.
Atomic Energy Laboratory / Atom Enerjisi Laboratuarı 1961 yılında piyasaya sürülen oyuncak setinin içerisinde gerçek radyoaktif materyaller bulunuyordu. Son derece tehlikeli olan bu oyuncağın satışı 1952 yılında yasaklandı.
Lahana bebek

                                    Lahana bebekler 1990'ların meşhur oyuncaklarındandı. Çiğneme refleksine sahip olan bu oyuncaklar nedeniyle birçok çocuk zor anlar yaşadı. Birçok çocuk parmağını ve saçını bu bebeklere kaptırdı. 1997 yılında bebekler yasaklandı. Sonrasında daha masum, çiğneme refleksi olmayan lahana bebekler üretildi.
Lahana bebek Lahana bebekler 1990'ların meşhur oyuncaklarındandı. Çiğneme refleksine sahip olan bu oyuncaklar nedeniyle birçok çocuk zor anlar yaşadı. Birçok çocuk parmağını ve saçını bu bebeklere kaptırdı. 1997 yılında bebekler yasaklandı. Sonrasında daha masum, çiğneme refleksi olmayan lahana bebekler üretildi.
Sky Dancers / Gökyüzü Dansçıları
'Gökyüzü Dansçıları' 90'lı yıllarda neredeyse tüm kız çocuklarının en sevdiği oyuncaktı. İpini çektiğinizde havalanan bu bebek, çocukların gözlerinin ciddi şekilde yaralanmasına sebep oluyordu. Ürün satışa sürülmesinin altı ay sonrasında piyasadan toplatıldı.
Sky Dancers / Gökyüzü Dansçıları 'Gökyüzü Dansçıları' 90'lı yıllarda neredeyse tüm kız çocuklarının en sevdiği oyuncaktı. İpini çektiğinizde havalanan bu bebek, çocukların gözlerinin ciddi şekilde yaralanmasına sebep oluyordu. Ürün satışa sürülmesinin altı ay sonrasında piyasadan toplatıldı.
Aqua Dots / Su Notaları

                                    
                                    2007'de Kanadalı bir firma bu gizemli boncukları piyasaya sürdü. Söz konusu boncuklar suyla temas ettiğinde birbirine yapışıyordu. Ancak bu oyuncak piyasaya sürülürken çocukların boncukları yutabileceği düşünülmemişti. Çok sayıda çocuk bu boncuğu yuttu ve içerdiği kimyasallar nedeniyle komaya girdi.
Aqua Dots / Su Notaları 2007'de Kanadalı bir firma bu gizemli boncukları piyasaya sürdü. Söz konusu boncuklar suyla temas ettiğinde birbirine yapışıyordu. Ancak bu oyuncak piyasaya sürülürken çocukların boncukları yutabileceği düşünülmemişti. Çok sayıda çocuk bu boncuğu yuttu ve içerdiği kimyasallar nedeniyle komaya girdi.
Austin Magıc Pistol / Sihirli Tabanca

                                    
                                    Sihirli Tabanca; su ve bir çeşit kimyasalla birlikte içindeki topu şiddetli bir şekilde uzağa fırlatma özelliğine sahip bir silahtı. Ancak bu top çocuklara ciddi zararlar verince yasaklandı.
Austin Magıc Pistol / Sihirli Tabanca Sihirli Tabanca; su ve bir çeşit kimyasalla birlikte içindeki topu şiddetli bir şekilde uzağa fırlatma özelliğine sahip bir silahtı. Ancak bu top çocuklara ciddi zararlar verince yasaklandı.
Çim dartı

                                    
                                    Masum görünen bu oyuncak 1970'lerde 7 binden fazla yaralanmaya ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.
Çim dartı Masum görünen bu oyuncak 1970'lerde 7 binden fazla yaralanmaya ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >