Büyük umutlarla başlayıp ekran ömrü kısa süren 10 dizi

Kurt Seyit ve Şura
Kurt Seyit ve Şura

Türk televizyon tarihinde büyük umutlarla başlayan ve ekran ömrü kısa süren 10 diziyi bir araya getirdik.

Dünya dizi ihracatında zirveyi zorladığımız zamanlardan geçiyoruz. Bir zamanlar diziler yalnızca sezon başlarken yayına alınır, eğer yayından kaldırılırsa sezon arası yeni dizi pek görülmezdi. Son 10 yılda Türk televizyonları bu konuda öylesine hız kazandı ki, kanallar bir diziyi yayından kaldırırken daha yeni dizinin tanıtımı yayınlanmadan bölümü yayına alıyor. Sezon böyle düşe kalka bitiriliyor. Dizilerin sürelerinin de dünya ortalamasının üstünde olduğunu belirtmemize gerek yok, sanıyoruz. Hal böyle olunca pek çok yapım, sezon sonunu göremeden ekranın tozlu geçmişinde kayboluyor. Ekranın arşivine göz gezdirdik. Türk televizyon tarihinde büyük umutlarla başlayan ve ekran ömrü kısa süren 10 diziyi bir araya getirdik.

Kış Masalı, 2009.

                                    Yeni bir 'Senden nefret ediyorum, yaban. Anlıyor musun?' hikayesi olacakken, iyi reytinglerle başlayıp sessizce ekrana veda eden dizi 11 bölüm sürdü.
Kış Masalı, 2009. Yeni bir 'Senden nefret ediyorum, yaban. Anlıyor musun?' hikayesi olacakken, iyi reytinglerle başlayıp sessizce ekrana veda eden dizi 11 bölüm sürdü.
Canan, 2011.

                                    Canan, Gamze Özçelik'in hayat verdiği bir roman uyarlaması diziydi. İlk sezonu orta tempoda bitiren dizi, ikinci sezon oyuncu değişikliğine gitti. Başrolün değişimi diziye yaramadı. 28. bölümde dizi, final yapmak durumunda kaldı.
Canan, 2011. Canan, Gamze Özçelik'in hayat verdiği bir roman uyarlaması diziydi. İlk sezonu orta tempoda bitiren dizi, ikinci sezon oyuncu değişikliğine gitti. Başrolün değişimi diziye yaramadı. 28. bölümde dizi, final yapmak durumunda kaldı.
Bir Çocuk Sevdim, 2011.

                                    Belki de bu listede olması en çok sorgulanacak dizi, Bir Çocuk Sevdim. İyi başlayan ve seyircisini zamanla artıran dizi Kanal D'den Star'a transfer olmuş, tam da tempoyu tutturmuşken sezon finali yapacağı duyuruldu. Fakat ne olduysa, dizi yeni sezonda başlamadı. 39. bölümde, dizi ekrana esasen sezon finaliyle veda etmiş oldu.
Bir Çocuk Sevdim, 2011. Belki de bu listede olması en çok sorgulanacak dizi, Bir Çocuk Sevdim. İyi başlayan ve seyircisini zamanla artıran dizi Kanal D'den Star'a transfer olmuş, tam da tempoyu tutturmuşken sezon finali yapacağı duyuruldu. Fakat ne olduysa, dizi yeni sezonda başlamadı. 39. bölümde, dizi ekrana esasen sezon finaliyle veda etmiş oldu.
Merhaba Hayat, 2012.

                                    Yeni nesil 'butik doktorlar' dizisi, 12 bölüm sürdü.
Merhaba Hayat, 2012. Yeni nesil 'butik doktorlar' dizisi, 12 bölüm sürdü.
Fatih, 2013.

                                    Muhteşem Yüzyıl'ın başlattığı tarihi diziler akımı, büyük umutlarla Fatih'i başlattı. Ancak dizi, sadece 5 bölüm sürdü.
Fatih, 2013. Muhteşem Yüzyıl'ın başlattığı tarihi diziler akımı, büyük umutlarla Fatih'i başlattı. Ancak dizi, sadece 5 bölüm sürdü.
A.Ş.K, 2013.

                                    Aşk-ı Memnu'nun ardından Nebahat Çehre ve Hazal Kaya'yı bir araya getiren proje, beklentileri yüksek tutmuş ancak sadece 13 bölüm sürmüştü.
A.Ş.K, 2013. Aşk-ı Memnu'nun ardından Nebahat Çehre ve Hazal Kaya'yı bir araya getiren proje, beklentileri yüksek tutmuş ancak sadece 13 bölüm sürmüştü.
Emanet, 2014.

                                    Yeni bir 'Sıla' olabilir miydi bilinmez, Emanet aslında iyi reytinglerle başlamış ancak devamını getirememişti. Dizi, 13. bölümün ardından ekrana veda etti.
Emanet, 2014. Yeni bir 'Sıla' olabilir miydi bilinmez, Emanet aslında iyi reytinglerle başlamış ancak devamını getirememişti. Dizi, 13. bölümün ardından ekrana veda etti.
Kurt Seyit ve Şura, 2014.

                                    Bu diziyi tarif etmek için, büyük umutlarla başladı demek yetersiz olur sanıyoruz. 30 saniyelik kısa tanıtımlarla aylarca beklenen dizi, yayınlandığında çok eleştirildi. Tüm çabalara rağmen Kurt Seyit ve Şura 21. bölümde ekran macerasının sonuna geldi.
Kurt Seyit ve Şura, 2014. Bu diziyi tarif etmek için, büyük umutlarla başladı demek yetersiz olur sanıyoruz. 30 saniyelik kısa tanıtımlarla aylarca beklenen dizi, yayınlandığında çok eleştirildi. Tüm çabalara rağmen Kurt Seyit ve Şura 21. bölümde ekran macerasının sonuna geldi.
Hatırla Gönül, 2015.

                                    Hatırla Gönül, çok iyi bir tempoyla başlamış ve bunu koruyorken reytinge kurban giden başarılı işlerden... Oyunculuklar, senaryo ve hikayenin işlenişiyle iyi bir örnek sergileyen dizi 13. bölümde ekrana veda etti.
Hatırla Gönül, 2015. Hatırla Gönül, çok iyi bir tempoyla başlamış ve bunu koruyorken reytinge kurban giden başarılı işlerden... Oyunculuklar, senaryo ve hikayenin işlenişiyle iyi bir örnek sergileyen dizi 13. bölümde ekrana veda etti.
Ölene Kadar, 2017.

                                    Sezonun en merak edilen dizisi, 13. bölümde ekrana veda etti.
Ölene Kadar, 2017. Sezonun en merak edilen dizisi, 13. bölümde ekrana veda etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >