Çitlemeye doyamadığınız çekirdekten yapabileceğiniz 7 farklı lezzet

Çiğdem
Çiğdem

Çekirdek yerken kendinizi kaybediyor; nefes almadan çekirdek yediğinizi söylüyorsanız bu tarifler tam size göre çekirdeği içinde barındıran 7 farklı lezzet.

Çekirdek sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. İşte çekirdeğin bin bir derde deva olan birçok faydası; kalp sağlığını destekleyen çekirdekte bulunan doğal folik asit ve yağ asitleri kalp ve damar sağlığını iyileştirir. Beyine iyi gelen çekirdeğin yatıştırıcı bir etkisi de vardır. Serotonin düzeylerindeki artış gerginliği almakla birlikte rahatlatıcı bir etki sağlar. İltihaplanmayı engeller. İltihaplanmayı engellemekte ve oluşabilecek hasarlara karşı vücudu korumaktadır. Kemikleri güçlendirir. Kolesterole iyi gelir. Vücuttaki kolesterol düzeylerine etki ederek kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır. Sinir sistemine iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncına iyi gelir. Tiroit bezi sağlığını destekler. Diyabete iyi gelir. Saç sağlığını destekleyen çekirdek saçların büyümesi için gerekli olan vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bir avuç çekirdek tüketmek saçlarınızın daha parlak gözükmesini sağlayabilmektedir. Kilo vermeye yardımcı olur. Çekirdekler kilo vermek için mükemmel atıştırmalıklardır. Ayrıca uzun süre tok kalmayı sağlamaktadır. Cilt sağlığını destekler. Özellikle egzama ve dermatit gibi durumları tedavi etmek için etkilidir. Aynı zamanda, cilt enfeksiyonlarını da tedavi edebilmektedir. Ağrıları hafifleten çekirdek migren ağrısı ve stresin yaşattığı durumlardan vücudu korumaktadır. Çekirdeğin faydalarından bahsetmişken zararlarından bahsedelim. Aslından gözle görülür bir zararı olmayan çekirdeği alerjik geçmişi olan kişilerin tüketirken dikkatli olması gerekir. Alerjik belirtiler ciltte kaşıntı, hapşırma, gözlerde kaşıntı, gastrit, kusma şeklinde gözlemlenebilir. Bu duruma sıklıkla rastlanmamakla beraber herhangi bir alerjik rahatsızlığı olan kişilerin fazla çekirdek tüketirken bu konuları göz önünde bulundurması gerekir.

Çekirdeğin faydalarından bahsetmişken bu faydalara hayatınızda daha çok yer verebileceğiniz çekirdekle yapılan 7 farklı lezzet önerisine bakalım.
Çekirdekli kurabiye

                                    Sade yaptığınız kurabiyelerin üstünü ay çekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Kurabiyeleri yumurtaya ardından ay çekirdeğine batırın.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Çekirdekli kurabiye Sade yaptığınız kurabiyelerin üstünü ay çekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Kurabiyeleri yumurtaya ardından ay çekirdeğine batırın.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Çekirdekli salata

                                    İstediğiniz salata malzemelerinden kendinize salata hazırlayın. Üzerine ay çekirdeğini ile süsleyin. Çekirdekli salatanıza istediğiniz sosları ekleyerek servis yapın.
Çekirdekli salata İstediğiniz salata malzemelerinden kendinize salata hazırlayın. Üzerine ay çekirdeğini ile süsleyin. Çekirdekli salatanıza istediğiniz sosları ekleyerek servis yapın.
Çekirdekli poğaça

                                    Hazırladığınız yumuşak poğaçaların içine ve üstüne çekirdek içi koyarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Çekirdekli poğaça Hazırladığınız yumuşak poğaçaların içine ve üstüne çekirdek içi koyarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Çekirdekli ekmek

                                    Çekirdek hamurla birleştiğinde çok lezzetli bir hal alır. Normal ekmek yerine çekirdekli ekmek yaparak, lezzetli çekirdekli ekmekler hazırlayabilirsiniz. Ekmek hamurunun içine ya da üstüne çekirdek içi eklediğiniz çekirdekli ekmekleri afiyetle yiyebilirsiniz.
Çekirdekli ekmek Çekirdek hamurla birleştiğinde çok lezzetli bir hal alır. Normal ekmek yerine çekirdekli ekmek yaparak, lezzetli çekirdekli ekmekler hazırlayabilirsiniz. Ekmek hamurunun içine ya da üstüne çekirdek içi eklediğiniz çekirdekli ekmekleri afiyetle yiyebilirsiniz.
Çekirdekli atıştırmalık

                                    Yufkadan ya da milföy hamurundan hazırladığınız küçük böreklerin üstünü çekirdek ile süsleyebilirsiniz.
Çekirdekli atıştırmalık Yufkadan ya da milföy hamurundan hazırladığınız küçük böreklerin üstünü çekirdek ile süsleyebilirsiniz.
Çekirdekli simit

                                    Evde simit yapıyorsanız, susamlı simit yerine çekirdekli simit yapmaya ne dersiniz. Tadına ve lezzetine bayılacaksınız. Normal simit yapımıyla arasındaki tek fark susam yerine çekirdek içi ile simidi süslemektir.
Çekirdekli simit Evde simit yapıyorsanız, susamlı simit yerine çekirdekli simit yapmaya ne dersiniz. Tadına ve lezzetine bayılacaksınız. Normal simit yapımıyla arasındaki tek fark susam yerine çekirdek içi ile simidi süslemektir.
Çekirdekli kek

                                    Çekirdekten tuzlu kekler yapabilirsiniz. Kaşar peyniri ve susam ekleyerek kekinizi renklendirebilir. Kekin üstünü de çekirdek içi ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak:faydalarizararlari.com
Çekirdekli kek Çekirdekten tuzlu kekler yapabilirsiniz. Kaşar peyniri ve susam ekleyerek kekinizi renklendirebilir. Kekin üstünü de çekirdek içi ile süsleyebilirsiniz. Kaynak:faydalarizararlari.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >