Çocuğunuz gece uykusundan çığlıklarla uyanıyorsa dikkatli olmanızda fayda var!

Gece terörü.
Gece terörü.

Gecenin bir yarısında gözünüzü evladınızın çığlıklarıyla açıyorsanız, çocuğunuz “Gece Terörü” yaşıyor olabilir.

Çocuğunuz gecenin bir yarısında çırpınıp, çığlıklarla uyanıyorsa “gece terörü” geçiriyor olabilir. Peki, nedir gece terörü?

 Gece terörü nedir?
Gece terörü: Çocukların genelde gecenin bir yarısında çırpınarak, çığlık atarak, etrafını algılayamadığı ve ağlayarak uyandığı duruma verilen isimdir. Çocuk birkaç dakika içinde sakinleşir ve uyur. Ancak gece bu olayı yaşamasına rağmen çocuklar sabah uyandıklarında geçirdikleri nöbeti hatırlayamazlar. Şayet çocuğunuzda benzer bir durum söz konusuysa vakit kaybetmeden uzmana danışın.
Gece terörü nedir? Gece terörü: Çocukların genelde gecenin bir yarısında çırpınarak, çığlık atarak, etrafını algılayamadığı ve ağlayarak uyandığı duruma verilen isimdir. Çocuk birkaç dakika içinde sakinleşir ve uyur. Ancak gece bu olayı yaşamasına rağmen çocuklar sabah uyandıklarında geçirdikleri nöbeti hatırlayamazlar. Şayet çocuğunuzda benzer bir durum söz konusuysa vakit kaybetmeden uzmana danışın.
Gece terörünün sebepleri nedir? 
Zor bir dönemden geçiyor olmak
Yüksek ateşYaşanan travmaBazı ilaçlar
Gece terörünün sebepleri nedir? Zor bir dönemden geçiyor olmak Yüksek ateşYaşanan travmaBazı ilaçlar
Atak sırasında anne ve babalar ne yapmalı? 
Öncelikle anne ve babalar sakinliklerini korumalılar. Ebeveynler çocuklarının atak süresini not edip, bir sonrakinin ne kadar devam edeceğini gözlemlemeli. 

  
Çocuğun uyuduğu yatak için tedbirler alınmalı. Çünkü çocuklar atak sırasında kendilerine ciddi zararlar verebilir. 

  
Bu durum tekrarlıyorsa vakit kaybedilmeden uzmana başvurulmalı.
Atak sırasında anne ve babalar ne yapmalı? Öncelikle anne ve babalar sakinliklerini korumalılar. Ebeveynler çocuklarının atak süresini not edip, bir sonrakinin ne kadar devam edeceğini gözlemlemeli. Çocuğun uyuduğu yatak için tedbirler alınmalı. Çünkü çocuklar atak sırasında kendilerine ciddi zararlar verebilir. Bu durum tekrarlıyorsa vakit kaybedilmeden uzmana başvurulmalı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >