Çocuklara 'dünyayı tanıtan' mağara

Çocuklara 'dünyayı tanıtan' mağara​
Çocuklara 'dünyayı tanıtan' mağara​

Yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep'te açılan "Oyun ve Oyuncak Müzesi", yurt içi ve dışından çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Gaziantep'in Bey Mahallesi'nde hizmete açılan "Oyun ve Oyuncak Müzesi", yurt içi ve dışından çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.

Geçmişte sığınak ve soğuk hava deposu olarak kullanılan mağara, yapılan düzenlemeyle oyuncak müzesinin bir bölümü haline getirildi.

Mağara içerisinde: Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Mısır başta olmak üzere 24 farklı ülkenin yöresel kıyafetleri ve mimari özelliklerini taşıyan maketler bulunuyor. Müzeyi her ay yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Müzenin kurulduğu günden beri ilgi gördüğünü ifade eden sorumlu Aslıhan Özaslan:"Burası 3 katlı bir evden ve bir mağaradan oluşuyor. Türkiye'de oyuncak müzeleri içerisinde dünya çocuklarına armağan edilmiş, tek galeri olarak burası bulunuyor. Mağaralı oyuncak müzesi sadece Gaziantep'te bulunuyor. İçeride 24 tane dünya ülkesinin yöresel kıyafetlerinin giydirildiği küçük küçük maketler bulunuyor. Bu maketlerle bilikte o ülkelerin mimari eserleri ile kıyafetleri ziyaretçilere tanıtılıyor. Mağaramız, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Müzemiz, aylık 10 bin civarında kişi tarafından ziyaret ediliyor" diyor.

"Yabancı ülkeden gelen ziyaretçiler, kendi ülkelerinden bir eseri ya da yöresel kıyafeti görünce çok seviniyorlar" diyen Özaslan; "hatta bize daha sonradan bir ülkeden buna benzer bir maket geldi. Azerbaycan bunlardan bir tanesi .Burayı ziyaret ettikten sonra 'burada bizim ülkenin maketi de olsun' dediler" diyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >