Doç. Dr. Ömer Bolat'ın yeni kitabı "Kardeşlik Ruhu" çıktı

genel
genel

MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat'ın yeni kitabı "Kardeşlik Ruhu" Görüş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

“Medeniyet İdeali” ve “Liderlik Gönül İşidir” kitaplarının yazarı, Doç. Dr. Ömer Bolat’ın kaleme aldığı “Kardeşlik Ruhu” kitabı, Görüş Yayınları’ndan çıktı.

Dünya sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Türkiye, İslam dünyası ve özellikle Batı dünyası ile ilişkiler bağlamında, ekonomi, dış politika ve güncel gelişmelerle ilgili analizler ve bir ufuk turuna çıkmaya hazır mısınız?

Komünizmden sonra İslam medeniyetini yeni bir tehdit olarak kabul eden Batı dünyası, 100 yıl önce Sykes–Picot Anlaşması ile gerçekleştirdikleri böl–parçala–yönet anlayışını son 20 yıldır yeniden uygulamaya koyarak İslam âleminde, hepimizi derinden üzen, kan, gözyaşı, savaş ve yıkım tablolarına yol açtı.

Bir yandan ABD ve Avrupa Birliği karşısında Rusya ve Çin liderlik mücadelesi ederken, 2008–2009 krizinin yarattığı daralmada Batı ülkeleri büyük bir sınav vermektedir. Artan yabancı düşmanlığı, göç dalgaları, İslam düşmanlığı gibi öğelerin tümü büyük gerilimler yaratmaktadır.

Türkiye resmine baktığımızda, 15 yıl hüküm süren AK Parti hükümeti ile siyasi mücadelede demokrasi dışı yöntemler olan e-muhtıralar, kapatma davaları ve özellikle Batı’nın organize ettiği Gezi kalkışması, 17-25 Aralık bürokratik darbe girişimleri, bölücü terörün kırsal ve şehir eylemleri ve son olarak FETÖ’nün 15 Temmuz başarısız darbe girişimi yanında, bir mücadele arenası 16 Nisan referandumu için Hayır pozisyonu alan Batı dünyası, Türkiye üzerine planladıkları oyunlara açıkça destek verdiğini göstermekte, bu bağlamda Batı ile ilişkiler son zamanlarda gerilemekte ve açıkça sorgulanmaktadır.

Doç. Dr. Ömer Bolat, kitabında şu sözlere yer veriyor:

"İslam dünyası ve onun kalbi, omurgası olan Türkiye’de hepimizin büyük imtihandan geçtiğimizi unutmamalıyız. Bu imtihandan geçmek de geçmemek de, ülkemizin tarihine ve İslam tarihine kaydolacak, ve gelecek nesiller bu gerçekleri okuyacaklardır.

Bu nedenle, hepimizin Kardeşlik Ruhu’nu yeniden hatırlaması, ona sımsıkı sarılması, Cenab-ı Allah’a olan inancımızla Türkiye ve İslam dünyasının iyiliği, huzuru ve maddi–manevi refahı için fedakârca çok çalışması gerekmektedir.

Bu eserle, Milli Birlik ve Kardeşlik ruhu ile zorlukların üstesinden nasıl gelineceğinden, halkımızın 15 Temmuz direnişine; İngiltere’nin Avrupa’yı nasıl sarstığından, Trump ekseninde ABD; Dünya ve Türkiye analizine; 16 Nisan’ın öneminden, İş Ahlakı uygulamalarına kadar geniş yelpazede güncel konulara dair bir ufuk turu yapılmaktadır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >