Dünya tarihinde en çok satılan 10 roman

Romanlar
Romanlar

Romanların gördüğü rağbetin rakamlara dökümü dudak uçuklatıyor.

Murasaki Şikubi tarafından 1010 yılı civarlarında yazılan Genji'nin Hikayeleri isimli ilk romandan bu yana yaklaşık 1007 yıl geçti. Bu kadar uzun süre boyunca edebiyatın en güçlü kollarından birisi olan roman türü de geliştikçe gelişti. Birçok farklı dalda ve tarzda sayısız örnekler yayımlandı. Sadece Türkiye'de 2016 yılında yaklaşık 666 milyon kitap basıldı. Peki bu kadar kitap basılıyor da hepsi okunuyor mu sorusu aklınıza gelebilir. Bu kitaplardan malesef bir çoğu raflarda tozlanmaktan başka bir işe yaramıyor. Fakat bazı kitaplar var ki yazılalı yüzlerce yıl olmasına rağmen her yıl milyonlarca satılıyor. İşte birbirinden değerli yazarların kaleminden çıkmış dünya tarihinin en çok satılan 10 romanı.

On Küçük Zenci

                                    
                                    Tüm zamanların en iyi 100 polisiye romanı arasında gösterilen Agatha Christie'nin yazdığı bu kitap ilginç konusuyla dikkatleri üstüne çekmişe benziyor. Daha önceden cinayet işleyip titizlikle bunu gizlemiş on katilin gizemli bir adam tarafından ıssız bir adaya toplanması sonrası yaşanan olayları konu alıyor. Sürekleyici konusu ve akıcı diliyle dünya tarihinin en çok satan kitapları arasına giriyor. 1939 yılında yayımlanan roman bu zamana kadar tam 100 milyon sattı.
On Küçük Zenci Tüm zamanların en iyi 100 polisiye romanı arasında gösterilen Agatha Christie'nin yazdığı bu kitap ilginç konusuyla dikkatleri üstüne çekmişe benziyor. Daha önceden cinayet işleyip titizlikle bunu gizlemiş on katilin gizemli bir adam tarafından ıssız bir adaya toplanması sonrası yaşanan olayları konu alıyor. Sürekleyici konusu ve akıcı diliyle dünya tarihinin en çok satan kitapları arasına giriyor. 1939 yılında yayımlanan roman bu zamana kadar tam 100 milyon sattı.
Harry Potter ve Felsefe Taşı

                                    
                                    Filmleri de gişe rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabıdır. J.K Rowling tarafından yazılan bu kitap okuyucularını büyücülerin dünyasına sokar. Üç başlı köpeklerin, sihirli asaların, görünmezlik pelerinlerinin ve kötü adamların olduğu bu dünya çok sevilmiş olacak ki 1997 yılında yayımlanmasına rağmen tam 107 milyon adet satılmış.
Harry Potter ve Felsefe Taşı Filmleri de gişe rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabıdır. J.K Rowling tarafından yazılan bu kitap okuyucularını büyücülerin dünyasına sokar. Üç başlı köpeklerin, sihirli asaların, görünmezlik pelerinlerinin ve kötü adamların olduğu bu dünya çok sevilmiş olacak ki 1997 yılında yayımlanmasına rağmen tam 107 milyon adet satılmış.
Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

                                    
                                    Büyük yazar J. R. R. Tolkien'in 1955'te yayımladığı kitapta Karanlıklar efendisi ile Yüzük Kardeşliği karşı karşıya gelirler. Sam ve Frodo herkese hükmedebilecek güçte olan Tek Yüzükle karanlığın kalbi olan Mordor'un içine yolculuk yaparlar. Tüm dünyada kendine hayran kitlesi oluşturmayı başarmış Yüzüklerin Efendisi serisinin üçüncü kitabı olan Kralın Dönüşü bugüne kadar tam 140 milyon adet satmıştır.
Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Büyük yazar J. R. R. Tolkien'in 1955'te yayımladığı kitapta Karanlıklar efendisi ile Yüzük Kardeşliği karşı karşıya gelirler. Sam ve Frodo herkese hükmedebilecek güçte olan Tek Yüzükle karanlığın kalbi olan Mordor'un içine yolculuk yaparlar. Tüm dünyada kendine hayran kitlesi oluşturmayı başarmış Yüzüklerin Efendisi serisinin üçüncü kitabı olan Kralın Dönüşü bugüne kadar tam 140 milyon adet satmıştır.
Küçük Prens

                                    
                                    Çocuklar için yazılmış gibi görünen ama içinde barındırdığı mesajlarla büyüklerin defalarca okuması gereken bu kısa kitap 1943 yılında Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazıldı. Küçük prensin yaşadığı gezegenden çıkıp gülüne daha faydalı olabilmek için diğer gezegenlerde aradığı yolları konu alır. Gerek çizimleri gerek hikayesiyle tüm zamanların en çok okunanları arasına girmeyi fazlasıyla hak eden bu kitap bugüne kadar tam 140 milyonluk satış rakamına ulaştı.
Küçük Prens Çocuklar için yazılmış gibi görünen ama içinde barındırdığı mesajlarla büyüklerin defalarca okuması gereken bu kısa kitap 1943 yılında Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazıldı. Küçük prensin yaşadığı gezegenden çıkıp gülüne daha faydalı olabilmek için diğer gezegenlerde aradığı yolları konu alır. Gerek çizimleri gerek hikayesiyle tüm zamanların en çok okunanları arasına girmeyi fazlasıyla hak eden bu kitap bugüne kadar tam 140 milyonluk satış rakamına ulaştı.
Hobbit

                                    
                                    Yine bir J.R.R Tolkien romanıyla karşı karşıyayız. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin başlangıcını anlatan bu kitap da Orta Dünya'da geçer. Cücelerin, Elflerin, Büyücülerin, Goblinlerin ve daha birçok farklı tür canlının yaşadığı bu dünya da okurlar tarafından fazlasıyla sevilmiştir. 1937 yılında yayımlanan bu kitap bugüne kadar tam 140 milyon adet sattı.
Hobbit Yine bir J.R.R Tolkien romanıyla karşı karşıyayız. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin başlangıcını anlatan bu kitap da Orta Dünya'da geçer. Cücelerin, Elflerin, Büyücülerin, Goblinlerin ve daha birçok farklı tür canlının yaşadığı bu dünya da okurlar tarafından fazlasıyla sevilmiştir. 1937 yılında yayımlanan bu kitap bugüne kadar tam 140 milyon adet sattı.
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

                                    
                                    Tüm dünyayı etkisi altına alan Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisinin ikinci kitabıdır. 1954 yılında yayınlanan bu kitap tam 150 milyon adet satmıştır.
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule Tüm dünyayı etkisi altına alan Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisinin ikinci kitabıdır. 1954 yılında yayınlanan bu kitap tam 150 milyon adet satmıştır.
Simyacı

                                    
                                    Ünlü oyuncu Will Smith'in de başucundan ayırmadığını açıkladığı bu kitap Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Define Arayan Adam" öyküsünden esinlenerek yazıldı. Paulo Coelho'nun yazdığı bu kitap İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazine aramaya giden bir gencin kendini bulma hikayesini anlatır. İlk defa 1988 yılında yayımlanan bu eser dünya çapında tam 150 milyon adet satmıştır.
Simyacı Ünlü oyuncu Will Smith'in de başucundan ayırmadığını açıkladığı bu kitap Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Define Arayan Adam" öyküsünden esinlenerek yazıldı. Paulo Coelho'nun yazdığı bu kitap İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazine aramaya giden bir gencin kendini bulma hikayesini anlatır. İlk defa 1988 yılında yayımlanan bu eser dünya çapında tam 150 milyon adet satmıştır.
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

                                    
                                    Üçlemesinin ilk kitabı olan bu roman da tüm zamanların en çok satılan 10 eseri arasındadır.İlk defa 1954 yılında yayımlanan bu roman 155 milyon adet satmıştır. Buradan yola çıkacak olursak J. R. R. Tolkien'in yazdığı 4 roman toplamda 585 milyon adet satmıştır.
Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği Üçlemesinin ilk kitabı olan bu roman da tüm zamanların en çok satılan 10 eseri arasındadır.İlk defa 1954 yılında yayımlanan bu roman 155 milyon adet satmıştır. Buradan yola çıkacak olursak J. R. R. Tolkien'in yazdığı 4 roman toplamda 585 milyon adet satmıştır.
İki Şehrin Hikayesi

                                    
                                    Charles Dickens, halkın sorunlarına mizahi bir dille değinen toplumcu gerçekçi bir üslupla yazdığı kitaplarıyla kendi döneminde de adından sıkça söz ettirmiş bir yazardır. Bu kitabında da Fransız Devrimi sırasında ve sonrasında yaşanan olayları ele alır. 1859 yılında yayımlanan bu kitap tam 200 milyon adet satarak listenin ikinci sırasında yer alır.
İki Şehrin Hikayesi Charles Dickens, halkın sorunlarına mizahi bir dille değinen toplumcu gerçekçi bir üslupla yazdığı kitaplarıyla kendi döneminde de adından sıkça söz ettirmiş bir yazardır. Bu kitabında da Fransız Devrimi sırasında ve sonrasında yaşanan olayları ele alır. 1859 yılında yayımlanan bu kitap tam 200 milyon adet satarak listenin ikinci sırasında yer alır.
Don Kişot
Listenin zirvesinde bulunan kitap, Miguel de Cervantes tarafından yazılan, Modern Avrupa'nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot isimli eserdir. Bu kitap maceraperest Don Kişot ve uşağı Sancho Panza'nın hikayesini konu alır. İki ciltten oluşan bu roman dünya edebiyatının en temel taşlarından birisi olarak otoritelerce kabul edilir. İlk defa 1612 yılına İspanya'da yayımlanan bu roman bu zamana kadar tam 500 milyon adet satmıştır.
Don Kişot Listenin zirvesinde bulunan kitap, Miguel de Cervantes tarafından yazılan, Modern Avrupa'nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot isimli eserdir. Bu kitap maceraperest Don Kişot ve uşağı Sancho Panza'nın hikayesini konu alır. İki ciltten oluşan bu roman dünya edebiyatının en temel taşlarından birisi olarak otoritelerce kabul edilir. İlk defa 1612 yılına İspanya'da yayımlanan bu roman bu zamana kadar tam 500 milyon adet satmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >