Dünya tarihine buluşları ve eserleriyle imza atmış otizmli ünlüler

Günümüzde ders olarak okutulan ve yerleri dolmayacak eserler ortaya çıkarmış otizmli ünlüleri öğrenince hayret edeceksiniz.

Doğduktan 3 yıl sonra ortaya çıkan bu hastalık genel itibariyle iletişim problemi ve beden- zihin gelişimi açısında sıkıntılar oluştursa da bu isimler bütün engelleri aşmış.

İşte örnek olacak buluş ve eserleriyle otizmli isimler.

Albert Einstein
Alman asıllı, kuantum fiziğin büyük ismi Einstein, Nobel Fizik Ödülü sahibidir.
Albert Einstein Alman asıllı, kuantum fiziğin büyük ismi Einstein, Nobel Fizik Ödülü sahibidir.
Hikari Oe
Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Kenzaburo Oe'nin oğlu olan Hikari Oe, hayatı örnek olması gereken bir başka isim. Anne karnında hastalığı öğrenilen Hikari, doktorların alınması teklifine karşın anne ve babasının isteği ile dünyaya geldi. Ve şu an Japonya'nın en meşhur bestecilerinden biri.
Hikari Oe Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Kenzaburo Oe'nin oğlu olan Hikari Oe, hayatı örnek olması gereken bir başka isim. Anne karnında hastalığı öğrenilen Hikari, doktorların alınması teklifine karşın anne ve babasının isteği ile dünyaya geldi. Ve şu an Japonya'nın en meşhur bestecilerinden biri.
Friedrich Nietzsche 
Filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci... 
Modern kültür, felsefe alanında eleştirel tarzda yazılarıyla ünlüdür.
Friedrich Nietzsche Filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci... Modern kültür, felsefe alanında eleştirel tarzda yazılarıyla ünlüdür.
Vincent Van Gogh 
Batı sanat tarihinin en ünlü ressamlarından biri olan Van Gogh, renklerle oynayan deha lakabının da sahibidir.
Vincent Van Gogh Batı sanat tarihinin en ünlü ressamlarından biri olan Van Gogh, renklerle oynayan deha lakabının da sahibidir.
Jane Austen 
Aşk ve Gurur romanının yazarı, 18. yy sonu 19. yy başlarında yaşamıştır. Dönemine göre son derece iyi bir eğitim alan Austen, edebiyat tarihinin en başarılı yazarlarından biri olarak bilinmektedir.
Jane Austen Aşk ve Gurur romanının yazarı, 18. yy sonu 19. yy başlarında yaşamıştır. Dönemine göre son derece iyi bir eğitim alan Austen, edebiyat tarihinin en başarılı yazarlarından biri olarak bilinmektedir.
Thomas Edison
Edison bilimin yanı sıra aynı zamanda iş adamıdır. Tarihteki en önemli bilim insanlarından biri olmakla birlikte, 1093 patente sahiptir.
Thomas Edison Edison bilimin yanı sıra aynı zamanda iş adamıdır. Tarihteki en önemli bilim insanlarından biri olmakla birlikte, 1093 patente sahiptir.
Franz Kafka 
Modern dünya edebiyatının en özgün yazarlarından biridir. “Dönüşüm” adlı eseriyle edebiyat tarihine eşsiz bir eser bırakmıştır.
Franz Kafka Modern dünya edebiyatının en özgün yazarlarından biridir. “Dönüşüm” adlı eseriyle edebiyat tarihine eşsiz bir eser bırakmıştır.
Henry Ford
Şu an tüm dünyanın arabalarını kullandığı efsane markanın kurucusu tarihe geçen isimlerdendir.
Henry Ford Şu an tüm dünyanın arabalarını kullandığı efsane markanın kurucusu tarihe geçen isimlerdendir.
Ludwig van Beethoven 
Klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü, en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilir.
Ludwig van Beethoven Klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü, en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilir.
Nikola Tesla 
Sırp kökenli mucit Tesla, aynı zamanda ampulü de bulan kişidir. Edison'un öğrencisidir. Kablosuz elektrik üretiminin kanıtı olan Tesla bobinleri ise bilim dünyasında en önemli buluşlardan birisidir.
Nikola Tesla Sırp kökenli mucit Tesla, aynı zamanda ampulü de bulan kişidir. Edison'un öğrencisidir. Kablosuz elektrik üretiminin kanıtı olan Tesla bobinleri ise bilim dünyasında en önemli buluşlardan birisidir.
Mozart 
Mozart klasik batı müziğinin en etkili ve en üretken sanatçısı olarak bilinmektedir. Çirkin seslere dayanamıyor hatta baygınlık bile geçirdiği oluyordu.
Mozart Mozart klasik batı müziğinin en etkili ve en üretken sanatçısı olarak bilinmektedir. Çirkin seslere dayanamıyor hatta baygınlık bile geçirdiği oluyordu.
Newton 
Newton, Einstein dünyaya gelene kadar dünya tarihinin en büyük fizikçisi olarak biliniyordu. Philosophia Naturalis Principia Mathematica kitabı ile klasik mekaniğin temelini atmıştır ve bu, tarihin en önemli bilimsel kitaplarından biri olmuştur.
Newton Newton, Einstein dünyaya gelene kadar dünya tarihinin en büyük fizikçisi olarak biliniyordu. Philosophia Naturalis Principia Mathematica kitabı ile klasik mekaniğin temelini atmıştır ve bu, tarihin en önemli bilimsel kitaplarından biri olmuştur.
Poom Jensen
Taylan prensi Poom Jensen köklü bir saray ailesinin üyesiydi. Prens hastalığından dolayı değil, 2004'te Hint okyanusunda meydana gelen depremin neden olduğu tsunamide boğularak hayatını kaybetti.


Kaynak: www.haber10.com
Poom Jensen Taylan prensi Poom Jensen köklü bir saray ailesinin üyesiydi. Prens hastalığından dolayı değil, 2004'te Hint okyanusunda meydana gelen depremin neden olduğu tsunamide boğularak hayatını kaybetti. Kaynak: www.haber10.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >