Dünyaca ünlü bilim insanlarımız İstanbul’a geliyor!

YFZ2017
YFZ2017

Yurt dışındaki bilim insanlarımız ile öğrenciler İstanbul’da bir araya geliyor. Medipol Üniversitesi’nde TAF Network tarafından gerçekleştirilecek olan 5.Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ne ABD, İngiltere, Almanya ve dünyanın birçok farklı ülkesinde çalışan bilim insanlarımız katılacak. Akademisyenler öğrencilerin yurt dışında eğitimle ilgili sorularını yanıtlayacak ve bilimin geleceği hakkında konuşulacak.

Açılışını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in gerçekleştireceği YFZ2017'ye dünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları geliyor.

Kanseri erken teşhis eden cihaz, erkek kısırlığına mikroçipli çözüm, kanserin teşhisinde cep telefonu ile uyumlu test gibi dünyanın dikkatini çeken pek çok önemli çalışmaya imza atan Türk bilim insanları, Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’nde (YFZ2017) bir araya gelecek.

6 – 7 Mayıs günleri Medipol Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelecek akademisyenler, aynı zamanda 7 Mayıs Pazar günü zirve kapanışından sonra yine öğrenciler ile beraber workshoplar gerçekleştirecekler.

Öğrenciler tarafından kurulan ve birçok üniversiteden öğrencinin yönettiği TAF Network, Yurt dışında yaşayan Türk bilim insanlarının başarılarını ülkemize ve dünyaya tanıtma amacıyla Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi’ni düzenliyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek zirvede, Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, İsviçre, Japonya ve Norveç’ten birçok bilim insanı ve şu an Türkiye’de bulunan değerli isimler ile yurt dışı kariyer yolunda ilerleyen gençler, akademisyenler ve iş dünyasını buluşturacak.

Yurtdışıfarkındalıkzirvesi adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

"Sınır tanımayan Türk bilim insanları “YFZ2017”de bir araya geliyor”

                                    Etkinlik kapsamında, ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından "Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü"ne layık görülen Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Keten, ölçülemez denilen ışığın sesini ölçen Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Mete Atatüre,
Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi kurucu dekanı olan Banu Onaral, kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçip ile çözüm bulan çalışması ile ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Utkan Demirci, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında “35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi ”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi’nden Naşide Gözde Durmuş
Ve dünya çapında başarı göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı gençlerle buluşacak.
"Sınır tanımayan Türk bilim insanları “YFZ2017”de bir araya geliyor” Etkinlik kapsamında, ABD Eski Başkanı Barack Obama tarafından "Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü"ne layık görülen Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Keten, ölçülemez denilen ışığın sesini ölçen Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Mete Atatüre, Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği, Bilimleri ve Sağlık Sistemleri Fakültesi kurucu dekanı olan Banu Onaral, kanserin erken teşhisi için ürettiği cihaz ve erkek kısırlığına mikroçip ile çözüm bulan çalışması ile ABD’de dünyayı değiştirecek 35 bilim insanı arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Utkan Demirci, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review dergisi tarafından 2015 yılında “35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi ”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi’nden Naşide Gözde Durmuş Ve dünya çapında başarı göstermiş çok sayıda Türk bilim insanı gençlerle buluşacak.
Yurt dışından gelen konuşmacılar

                                    Yurt dışından gelecek olan konuşmacılardan bazıları:
Prof. Dr. Utkan Demirci – ABD Stanford Üniversitesi
Prof. Dr. Mehmet Demirbağ – İngiltere Essex Üniversitesi
Prof. Dr. Handan Tezel – Kanada Ottawa Üniversitesi
Prof. Dr. Banu Onaral – ABD Drexel Üniversitesi
Prof. Dr. Mete Atatüre – İngiltere Cambridge Üniversitesi
Prof. Dr. Gökhan Ünel – İsviçre CERN
Doç. Dr. Sinan Keten – ABD Northwestern Üniversitesi
Doç. Dr. Oral Cenk Aktaş – Almanya Saarland Üniversitesi – TESSA
Dr. Atakan Peker – ABD – IBM
Dr. Gözde Durmuş – ABD Stanford Üniversitesi
Yurt dışından gelen konuşmacılar Yurt dışından gelecek olan konuşmacılardan bazıları: Prof. Dr. Utkan Demirci – ABD Stanford Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Demirbağ – İngiltere Essex Üniversitesi Prof. Dr. Handan Tezel – Kanada Ottawa Üniversitesi Prof. Dr. Banu Onaral – ABD Drexel Üniversitesi Prof. Dr. Mete Atatüre – İngiltere Cambridge Üniversitesi Prof. Dr. Gökhan Ünel – İsviçre CERN Doç. Dr. Sinan Keten – ABD Northwestern Üniversitesi Doç. Dr. Oral Cenk Aktaş – Almanya Saarland Üniversitesi – TESSA Dr. Atakan Peker – ABD – IBM Dr. Gözde Durmuş – ABD Stanford Üniversitesi
"Beyin göçü değil, beyin gücü"

                                    Bu yılki temasını “Sınır Tanımayan Başarılar” olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek.

 Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. “Beyin Göçü Değil Beyin Gücü” sloganından yola çıkan TAF Network yurt dışında yapılan çalışmaları ülkemize ve ülkemiz gençlerine aktararak bilimi sevdirmeyi hedefliyor.
"Beyin göçü değil, beyin gücü" Bu yılki temasını “Sınır Tanımayan Başarılar” olarak şekillendiren TAF Network, yurt dışındaki bilim insanlarının çalışmalarına, akademik hayatın farklı ülkelerde nasıl olduğuna ve farklı ülkelerdeki üniversitelerin eğitim sistemlerine yer verecek. Zirvedeki akademisyenler ufuk açan başarı öykülerini gençlere aktaracak. “Beyin Göçü Değil Beyin Gücü” sloganından yola çıkan TAF Network yurt dışında yapılan çalışmaları ülkemize ve ülkemiz gençlerine aktararak bilimi sevdirmeyi hedefliyor.
TAF Network

                                    Türkiye’nin bütün dünyadaki beyin varlığının bir ağ üzerinde toplanması ile akademik bir dayanışma ağı sağlanarak çalışma ortamı rahatlığı, bilgi paylaşımı, akademik başarı artışı sağlanması ve beyin göçünün olumsuz etkilerinin azaltılması programın temel öncelikleri arasında yer alıyor. Kısa sürede uluslararası akademik bilgi paylaşım ağına da dönüşmeyi hedefleyen TAF Network, partnerlerine akademik çalışmaları için geniş bir yardım ve etki alanı sunarken çalışmalarını ve eğitim programını tamamlayarak ülkemize dönüş yapmak isteyen partnerlerine de yine programa dahil olan şirketler ve kamu kurumları aracılığı ile iş ve referans imkanı sağlamayı hedefliyor.
TAF Network Türkiye’nin bütün dünyadaki beyin varlığının bir ağ üzerinde toplanması ile akademik bir dayanışma ağı sağlanarak çalışma ortamı rahatlığı, bilgi paylaşımı, akademik başarı artışı sağlanması ve beyin göçünün olumsuz etkilerinin azaltılması programın temel öncelikleri arasında yer alıyor. Kısa sürede uluslararası akademik bilgi paylaşım ağına da dönüşmeyi hedefleyen TAF Network, partnerlerine akademik çalışmaları için geniş bir yardım ve etki alanı sunarken çalışmalarını ve eğitim programını tamamlayarak ülkemize dönüş yapmak isteyen partnerlerine de yine programa dahil olan şirketler ve kamu kurumları aracılığı ile iş ve referans imkanı sağlamayı hedefliyor.
YFZ2017 Programı

                                    5 MAYIS CUMA KONUŞMACILAR ONURUNA GALA YEMEĞİ6 MAYIS CUMARTESİ YFZ 2017 OTURUMLARI

 YER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAAT: 10.00-18.45 
 7 MAYIS PAZAR: YFZ2017 OTURUMLAR-WORKSHOPLAR ve KAPANIŞ

 YER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

 SAAT: 10.00-18.0
YFZ2017 Programı 5 MAYIS CUMA KONUŞMACILAR ONURUNA GALA YEMEĞİ6 MAYIS CUMARTESİ YFZ 2017 OTURUMLARI YER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAAT: 10.00-18.45 7 MAYIS PAZAR: YFZ2017 OTURUMLAR-WORKSHOPLAR ve KAPANIŞ YER: MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAAT: 10.00-18.0
YFZ2017

                                    YFZ2017 ile ilgili detaylı bilgi yurtdisifarkindalikzirvesi.orgadresinden edinilebilir.
YFZ2017 YFZ2017 ile ilgili detaylı bilgi yurtdisifarkindalikzirvesi.orgadresinden edinilebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >