Dünyaca ünlü oyuncak markasından "Tecavüz"ü normalleştiren skandal reklam

Binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılanan reklam filminin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı. Yeni yıla yaklaşırken hedef kitlesini yılbaşını evde kutlamaya ikna etmeye çalışan Hasbro, yanlış strateji uygulayınca sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Binlerce kişi reklamın kaldırılmasını istiyor; bu nedenle imza kampanyası başlatıldı.​​

Yeni yıl arifesinde oyun ve oyuncak üreticisi Hasbro'nun yayınladığı reklam filmi, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.
Hasbro Gaming Turkey'in "Yılbaşında Eğlenceyi Dışarda Arama!" başlığıyla yayınlanan reklam filmi, sosyal medya platformalarındaki binlerce kullanıcıdan tepki gördü. Change.org'da söz konusu reklam filmindeki cinsiyetçi tutumdan dolayı filmin internet sitelerinden kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

İşte o reklam filmi!



Cinsel istismar göndermesi 
Taksisinden lokantasına kadar 31 Aralık'ta sokakta atılan her adımın diğer günlere kıyasla çok daha pahalıya mal olacağını söyleyen reklam filmi, cinsel istismara yaptığı göndermeyle tartışılıyor.
Cinsel istismar göndermesi Taksisinden lokantasına kadar 31 Aralık'ta sokakta atılan her adımın diğer günlere kıyasla çok daha pahalıya mal olacağını söyleyen reklam filmi, cinsel istismara yaptığı göndermeyle tartışılıyor.
Yayından kaldırılması isteniyor
Reklamın başta kadınlar olmak üzere, reklamda adı geçen mesleklerin mensuplarını da rahatsız edeceği ve kötü bir izlenim bırakacağı düşünüldüğü için reklamın yayından kaldırılması talep ediliyor.
Yayından kaldırılması isteniyor Reklamın başta kadınlar olmak üzere, reklamda adı geçen mesleklerin mensuplarını da rahatsız edeceği ve kötü bir izlenim bırakacağı düşünüldüğü için reklamın yayından kaldırılması talep ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >