Dünyada ücretsiz gezebileceğiniz en iyi müzeler

genel
genel

Seyahat severler için dünyada görülmesi gereken ücretsiz müzeler belirlendi.

Seyahatlerde gezdiğimiz şehirlerin en ilgi çekici ve görülmeye layık olan yerlerinden biri müzelerdir.Dünyanın dört bir tarafına yapmış olduğunuz seyahatlerinizde ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz müzeleri sizler için bir araya getirdik;

Bilim Müzesi, Londra

                                    Bilimin gelişimini ve tarihteki örneklerini anlatan müzede birçok interaktif ekran bulunuyor. Sanayi Devrimi sırasında geliştirilen icatlar ve geçmiş dönemlerdeki ameliyatların nasıl yapıldığını gösteren canlandırmaların bulunduğu müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Bilim Müzesi, Londra Bilimin gelişimini ve tarihteki örneklerini anlatan müzede birçok interaktif ekran bulunuyor. Sanayi Devrimi sırasında geliştirilen icatlar ve geçmiş dönemlerdeki ameliyatların nasıl yapıldığını gösteren canlandırmaların bulunduğu müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Vatikan Müzesi, Vatikan

                                    Vatikan müzesinin koleksiyonunda dünyaca ünlü heykeller ve Rönesans sanatının ünlü sanatçıları Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Raphael gibi isimlerin başyapıtları sergilenmektedir. Vatikan Müzesi'ni her ayın son pazar günü ücret ödemeden dolaşabilirsiniz.
Vatikan Müzesi, Vatikan Vatikan müzesinin koleksiyonunda dünyaca ünlü heykeller ve Rönesans sanatının ünlü sanatçıları Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Raphael gibi isimlerin başyapıtları sergilenmektedir. Vatikan Müzesi'ni her ayın son pazar günü ücret ödemeden dolaşabilirsiniz.
Louvre Müzesi, Paris

                                    Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Louvre, her ayın ilk pazar günü ücretsiz ziyaret edilebilir.
Louvre Müzesi, Paris Dünyanın en ünlü müzelerinden biri olan Louvre, her ayın ilk pazar günü ücretsiz ziyaret edilebilir.
Doğal Tarih Müzesi, New York

                                    New York'ta bulunan Doğal Tarih Müzesi’nde doğal yaşama dair 32 milyon eser bulunuyor. Dev dinazorlar, köpek balıkları, mamutlar, canlı kelebekler, dev ağaç gövdeleri başta olmak üzere doğa hayatına dair bütün eserleri ücretsiz olarak görebilirsiniz.
Doğal Tarih Müzesi, New York New York'ta bulunan Doğal Tarih Müzesi’nde doğal yaşama dair 32 milyon eser bulunuyor. Dev dinazorlar, köpek balıkları, mamutlar, canlı kelebekler, dev ağaç gövdeleri başta olmak üzere doğa hayatına dair bütün eserleri ücretsiz olarak görebilirsiniz.
British Müzesi, Londra

                                    1753 yılında kurulan British Museum, dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri. Sekiz milyonun üzerinde bir koleksiyona sahip olan müzede eski çağ uygarlıkları, sikkeler, çizim ve sanat eserleri bölümleri bulunuyor.Anadolu topraklarına ait birçok tarihi eserin yer aldığı müzeyi Londra'da ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
British Müzesi, Londra 1753 yılında kurulan British Museum, dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biri. Sekiz milyonun üzerinde bir koleksiyona sahip olan müzede eski çağ uygarlıkları, sikkeler, çizim ve sanat eserleri bölümleri bulunuyor.Anadolu topraklarına ait birçok tarihi eserin yer aldığı müzeyi Londra'da ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
Çin Ulusal Müzesi, Pekin

                                    Tiananmen Meydanı yakınında bulunan Çin Ulusal Müzesi 200 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Ücretsiz gezebileceğiniz müzenin içerisinde 1 milyon 200 bin sanat eseri yer almaktadır.
Çin Ulusal Müzesi, Pekin Tiananmen Meydanı yakınında bulunan Çin Ulusal Müzesi 200 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Ücretsiz gezebileceğiniz müzenin içerisinde 1 milyon 200 bin sanat eseri yer almaktadır.
Metropolitan Sanat Müzesi, New York

                                    Dünyanın en geniş koleksiyonlarından birine sahip olan Metropolitan Sanat Müzesi’nde yaklaşık 2 milyon sanat eseri bulunuyor. Müzeye giriş ücretsiz fakat ziyaretçilerden belli miktarda bağış yapmaları isteniyor.
Metropolitan Sanat Müzesi, New York Dünyanın en geniş koleksiyonlarından birine sahip olan Metropolitan Sanat Müzesi’nde yaklaşık 2 milyon sanat eseri bulunuyor. Müzeye giriş ücretsiz fakat ziyaretçilerden belli miktarda bağış yapmaları isteniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >