Dünyanın bütün ülkelerini gezen kadın ile tanışın

Herkesin bir gün gerçekleştirmek için can attığı bu hayali yaşayan birisi var...

Bundan tam 1 yıl önce dev seyahat hayali için yollara düşen Amerikalı Cassie De Pecol ile tanışın. O; çok kısa bir süre sonra dünyadaki bütün ülkeleri gezen sayılı insan grubu arasına katılacak. Onu diğer tüm insanlardan ayıran en önemli özelliği ise tüm ülkeleri geziyor oluşu değil, bunu rekor derecede gerçekleştirme süresi.

Kaynak: ( Redbull )


Video: 27 yaşında tam 196 ülke gezdi!


Hayalini yaşıyor
Bir ülkede ortalama 2 ila 5 gün kalarak yoluna devam eden Pecol, şu ana kadar dört pasaport eskitti ve 181 ülkeyi ziyaret etmeyi başardı.Bu işi rekor sürede tamamlamak ise en büyük isteklerinden biri.
Hayalini yaşıyor Bir ülkede ortalama 2 ila 5 gün kalarak yoluna devam eden Pecol, şu ana kadar dört pasaport eskitti ve 181 ülkeyi ziyaret etmeyi başardı.Bu işi rekor sürede tamamlamak ise en büyük isteklerinden biri.

Will probably go through one more of these bad boys before I finish #expedition196 💅🏽 #braggingrights

ᶜᴬˢˢᴵᴱ ᴰᴱ ᴾᴱᶜᴼᴸ| ᴼᶠᶠᴵᶜᴵᴬᴸ ᴾᴬᴳᴱ (@expedition_196) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Barış elçisi
Tüm yaşadıklarını filme alan ve yolculuk son bulduğunda bunu bir belgesel olarak sunmak isteyen Pecol aynı zamanda International Institute of Peace Through Tourism'in (Turizm Yoluyla Barış Kuruluşu) bir elçisi olarak, gittiği her yerde su örnekleri toplayarak "Maceracılar ve Bilim İnsanları" derneğinin dünyayı koruma görevine de katkıda bulunuyor.
Barış elçisi Tüm yaşadıklarını filme alan ve yolculuk son bulduğunda bunu bir belgesel olarak sunmak isteyen Pecol aynı zamanda International Institute of Peace Through Tourism'in (Turizm Yoluyla Barış Kuruluşu) bir elçisi olarak, gittiği her yerde su örnekleri toplayarak "Maceracılar ve Bilim İnsanları" derneğinin dünyayı koruma görevine de katkıda bulunuyor.
Kendi gözünden hikayesi
"Aklımda her zaman böyle büyük bir işi gerçekleştirme ve dünyada pozitif etki yaratma fikri vardı. 25 yaşıma geldiğimde bunu başarmak için ya şimdi harekete geçmeliyim, ya da fikir artık kafamdan silinmeye başlayacak diye düşündüm. Hızlı hareket etmem gerektiğini anladım ve aklım daha fazla karışmadan yola koyulmaya karar verdim."
Expedition_196 adlı hesabından ve sitesinden yaptığı maceraları aktaran Pecol, tüm bunları tamamladıktan sonra Los Angeles'a yerleşmeyi planlıyor.
Expedition_196 adlı hesabından ve sitesinden yaptığı maceraları aktaran Pecol, tüm bunları tamamladıktan sonra Los Angeles'a yerleşmeyi planlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >