Dünyanın en eski oteli: Nishiyama Onsen Keiunkan

Nishiyama Onsen Keiunkan
Nishiyama Onsen Keiunkan

Tam 52 kuşaktır işletilen bu otel yüzlerce yıla meydan okuyor

Japonlar binlerce yıldır kültürlerinin ve geleneklerinin yok olmaması için mücadele eden önemli milletlerden birisi olarak karşımıza çıkar. Geleneklerine bağlı, aile hayatına ve sosyal ilişkilerine çok önem veren Japonlar, günümüz şartlarında kendi benliklerini yitirmeye başlasalar da var olan geleneklerini ve kültürel miraslarını bir şekilde korumaya çalışıyorlar. Birçok önemli kişinin yetiştiği bu topraklarda sadakat, onur ve aile ilişkileri çok önemli üç kavram olarak karşımıza çıkıyor. Sadakate verdikleri önem, aile ilişkilerini güçlü tutma çabaları ve disiplinli çalışma prensipleri onları iş hayatında da farklılaştırıyor. Dünyanın en köklü şirketlerine ev sahipliği yapan Japonya'da aile şirketlerinin devamlılığı ciddi bir önem taşıyor. Japonların bu değerlerine nasıl sahip çıktığını kanıtlamak için dünyanın en eski oteli olan Nishiyama Onsen Keiunkan Otel'ini örnek gösterebiliriz.

2011 yılında dünyanın en eski oteli olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren bu otel tam 1312 yıldır hizmet etmeye devam ediyor. 

                                    Nishiyama Onsen Keiunkan Oteli 705 yılında Japonya'nın ufak bir köyü olan Hayakava'da kuruldu. Başarılı bir işletmenin sonucu olan bu otel tam 52 kuşaktır aynı aileye mensup kişilerce yönetiliyor. Bu sene, yüzlerce yılı geride bırakarak kuruluşunun 1312. yıl dönümünü kutlayan bu oteli ziyaret etmek istiyorsanız biraz beklemeniz gerekiyor. Uzun süredir ayakta kalmasını biraz da yüzyıllardır titizlikle yapılan bakımlara borçlu olan otel şu sıralar restorasyona girmiş olduğu için geçici süreliğine kapalı durumda.
2011 yılında dünyanın en eski oteli olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren bu otel tam 1312 yıldır hizmet etmeye devam ediyor. Nishiyama Onsen Keiunkan Oteli 705 yılında Japonya'nın ufak bir köyü olan Hayakava'da kuruldu. Başarılı bir işletmenin sonucu olan bu otel tam 52 kuşaktır aynı aileye mensup kişilerce yönetiliyor. Bu sene, yüzlerce yılı geride bırakarak kuruluşunun 1312. yıl dönümünü kutlayan bu oteli ziyaret etmek istiyorsanız biraz beklemeniz gerekiyor. Uzun süredir ayakta kalmasını biraz da yüzyıllardır titizlikle yapılan bakımlara borçlu olan otel şu sıralar restorasyona girmiş olduğu için geçici süreliğine kapalı durumda.
Minimalist dekorasyon

                                    Otelin içerisi Japon inançlarına uygun minimalizm felsefesiyle hareket edilerek tasarlanmış. Sade ve şık bir dekorasyonu olan bu otelde konaklamak ilginizi çektiyse gecelik 1600 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.
Minimalist dekorasyon Otelin içerisi Japon inançlarına uygun minimalizm felsefesiyle hareket edilerek tasarlanmış. Sade ve şık bir dekorasyonu olan bu otelde konaklamak ilginizi çektiyse gecelik 1600 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor.
Kaplıca Oteli

                                    37 odası bulunan bu otel sıcak su kaynaklarına olan yakınlığından ötürü yüzlerce yıldır kaplıcalarda vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olarak hizmet vermeye devam ediyor. Otelin içerisinde kaplıca kaynaklarından gelen suyla doldurulmuş havuzlar da bulunuyor.
Kaplıca Oteli 37 odası bulunan bu otel sıcak su kaynaklarına olan yakınlığından ötürü yüzlerce yıldır kaplıcalarda vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olarak hizmet vermeye devam ediyor. Otelin içerisinde kaplıca kaynaklarından gelen suyla doldurulmuş havuzlar da bulunuyor.
İnternetin olmadığı, telefonun çekmediği bir yer

                                    Nice savaşları, doğal afetleri geride bırakarak günümüze kadar ayakta kalmayı başaran bu oteli ziyaret edenler kitle iletişim araçlarından tamamen uzak kalmak zorundalar. Çünkü otelde telefon çekmediği gibi internet bağlantısı da bulunmuyor. Fakat bu tavizlerin verilmesi karşılığında otel size muhteşem bir doğa manzarası sunuyor. Bunun yanında otelin etrafının ormanlarla çevrili olması ve yakınlarında büyük yerleşim yerlerinin bulunmaması nedeniyle güneş battıktan sonra yıldızlar çok net bir şekilde ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. 1312 yıl önce oteli buraya inşa edenler hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayarak otelin çatısına gökyüzünün keyifle izlenebileceği bir alan da inşa etmişler.
İnternetin olmadığı, telefonun çekmediği bir yer Nice savaşları, doğal afetleri geride bırakarak günümüze kadar ayakta kalmayı başaran bu oteli ziyaret edenler kitle iletişim araçlarından tamamen uzak kalmak zorundalar. Çünkü otelde telefon çekmediği gibi internet bağlantısı da bulunmuyor. Fakat bu tavizlerin verilmesi karşılığında otel size muhteşem bir doğa manzarası sunuyor. Bunun yanında otelin etrafının ormanlarla çevrili olması ve yakınlarında büyük yerleşim yerlerinin bulunmaması nedeniyle güneş battıktan sonra yıldızlar çok net bir şekilde ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. 1312 yıl önce oteli buraya inşa edenler hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayarak otelin çatısına gökyüzünün keyifle izlenebileceği bir alan da inşa etmişler.
Bonus: Dünyanın en eski ikinci oteli de Japonya'da

                                    Dünyanın bilinen en eski ikinci oteli de Japonya'da bulunuyor. Dünyanın en eskisi olma olanağını tam 13 yılla kaçıran Hoshi Ryokan Otel 718 yılında kuruldu. Bu otelin de 47 kuşaktır aynı aile tarafından yönetiliyor olması Japonların iş disiplinine verdiği öneme kanıt olarak gösterilebilir. Fakat bu otel bir süre sonra kapanacak. Oteli devralması beklenen ailenin 48. kuşağına mensup tek erkek çocuğu, 46 yaşında kalp krizinden vefat etti. Bu zamana kadar sadece erkek çocukların işlettiği bu otelin şu andaki sahibi olan 76 yaşındaki işletmeci, kızlarının oteli devralmaya gönülsüz olmasından dolayı öldüğünde otelin kapanabileceğini söyledi.
Bonus: Dünyanın en eski ikinci oteli de Japonya'da Dünyanın bilinen en eski ikinci oteli de Japonya'da bulunuyor. Dünyanın en eskisi olma olanağını tam 13 yılla kaçıran Hoshi Ryokan Otel 718 yılında kuruldu. Bu otelin de 47 kuşaktır aynı aile tarafından yönetiliyor olması Japonların iş disiplinine verdiği öneme kanıt olarak gösterilebilir. Fakat bu otel bir süre sonra kapanacak. Oteli devralması beklenen ailenin 48. kuşağına mensup tek erkek çocuğu, 46 yaşında kalp krizinden vefat etti. Bu zamana kadar sadece erkek çocukların işlettiği bu otelin şu andaki sahibi olan 76 yaşındaki işletmeci, kızlarının oteli devralmaya gönülsüz olmasından dolayı öldüğünde otelin kapanabileceğini söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >