Dünyanın en pahalı kahvaltıları

En Pahalı Kahvaltılar
En Pahalı Kahvaltılar

Bir omlete en fazla kaç lira verebilirsiniz diye sorsak?

Günün en önemli öğünü olarak bildiğimiz kahvaltıda evlerimizde bir tek kuş sütü eksik dediğimiz sofralar hazırlarız. Bunun içerisinde, omlet, rafadan yumurta, menemen, sucuklu yumurta, bin bir çeşit reçel, bal, tereyağı ve kaymak gibi kahvaltılık yiyecekleri bulundururuz. Peki, evinizde hazırladığınız bir tek kuş sütünün eksik olduğu kahvaltı size kaça patlar? Düşünelim en fazla 100 liraya patlar. Evet, şuan bizim için oldukça önemli bir para olabilir fakat birazdan sizlere söyleyeceğimiz kahvaltıların fiyatlarını görünce ağzınız açık kalabilir. Kim, neden böyle bir kahvaltı yer ki diye soracağınıza eminiz. Daha fazla meraklandırmadan dünyanın en pahalı kahvaltılarını söyleyelim.
Pancake – 1330 Dolar
Manchester'de bulunan bir restoranda hazırlanan bu pancake içerisinde ıstakoz, trüf mantarı ve havyar içermektedir. Tamam, bizim normalde tükettiğimiz besinler değiller belki ama sizce de çok pahalı değil mi?
Pancake – 1330 Dolar Manchester'de bulunan bir restoranda hazırlanan bu pancake içerisinde ıstakoz, trüf mantarı ve havyar içermektedir. Tamam, bizim normalde tükettiğimiz besinler değiller belki ama sizce de çok pahalı değil mi?
Bagel – 1000 Dolar
Aslında bizim yediğimiz açmadan pek farklı olmayan bir ekmek türüdür bagel. Fakat buradaki sunumda farklı olan bagelin içerisine konan meyvede. Goji berry ile hazırlanan bagel ister istemez biraz pahalı oluyor fakat asıl pahalı yapan nokta ise bagelin yanındaki altın yapraklar. Evet, yenilebilir altın yapraklar ile sunum yapılıyor olması bunun fiyatını 1000 dolara kadar yükseltiyor.
Bagel – 1000 Dolar Aslında bizim yediğimiz açmadan pek farklı olmayan bir ekmek türüdür bagel. Fakat buradaki sunumda farklı olan bagelin içerisine konan meyvede. Goji berry ile hazırlanan bagel ister istemez biraz pahalı oluyor fakat asıl pahalı yapan nokta ise bagelin yanındaki altın yapraklar. Evet, yenilebilir altın yapraklar ile sunum yapılıyor olması bunun fiyatını 1000 dolara kadar yükseltiyor.
İstakozlu Frittata – 1000 Dolar
Bu kahvaltılığın asıl adı zilyon dolarlık ıstakozlu frittata ama böyle söylemek biraz garip olduğu için ıstakozlu frittata adını kullanmayı tercih ettik. Bu kahvaltılığı 1000 dolar eden özelliği ise bir omlet olan frittatanın içerisinde kullanılan diğer yiyecekler. Yarım kilo kadar ıstakoz, kızarmış patates ve bolca havyar…
İstakozlu Frittata – 1000 Dolar Bu kahvaltılığın asıl adı zilyon dolarlık ıstakozlu frittata ama böyle söylemek biraz garip olduğu için ıstakozlu frittata adını kullanmayı tercih ettik. Bu kahvaltılığı 1000 dolar eden özelliği ise bir omlet olan frittatanın içerisinde kullanılan diğer yiyecekler. Yarım kilo kadar ıstakoz, kızarmış patates ve bolca havyar…
Bacon ve Yumurtalı Sandviç – 258 Dolar
Normal bir sandviç gibi gözüken bu yiyeceği pahalı yapan özelliği ise bagel gibi içerisinde yenilebilir altın parçacıkları ve altın tozu bulundurmasıdır. Sabah kahvaltıda altın yemeden duramayanlar için vazgeçilmez bir yiyecek olabilir.
Bacon ve Yumurtalı Sandviç – 258 Dolar Normal bir sandviç gibi gözüken bu yiyeceği pahalı yapan özelliği ise bagel gibi içerisinde yenilebilir altın parçacıkları ve altın tozu bulundurmasıdır. Sabah kahvaltıda altın yemeden duramayanlar için vazgeçilmez bir yiyecek olabilir.
İngiliz Kahvaltısı – 200 Dolar
İngiltere'nin en pahalı kahvaltı restoranında böyle minik bir kahvaltı tabağı yemek size 200 Dolara patlıyor. Hele ki yanında sütlü çay da içelim deseniz kim bilir ne ödersiniz. Bu kahvaltı tabağını özel yapan ise somon, havyar ve 2 adet ördek yumurtası içeriyor olması.
İngiliz Kahvaltısı – 200 Dolar İngiltere'nin en pahalı kahvaltı restoranında böyle minik bir kahvaltı tabağı yemek size 200 Dolara patlıyor. Hele ki yanında sütlü çay da içelim deseniz kim bilir ne ödersiniz. Bu kahvaltı tabağını özel yapan ise somon, havyar ve 2 adet ördek yumurtası içeriyor olması.
Omlet – 150 Dolar
Evet, yanlış duymadınız bu sadece bir omlet diyebilirsiniz ilk gördüğünüz zaman. Fakat bu omleti özel yapan ise kullanılan yumurta. Siyah başlı martı yumurtasıdır ve siyah başlı martılar yılda sadece 6 hafta yumurtlarlar.
Omlet – 150 Dolar Evet, yanlış duymadınız bu sadece bir omlet diyebilirsiniz ilk gördüğünüz zaman. Fakat bu omleti özel yapan ise kullanılan yumurta. Siyah başlı martı yumurtasıdır ve siyah başlı martılar yılda sadece 6 hafta yumurtlarlar.
Dondurulmuş Çikolata – 25.000 Dolar
Yanlış duymadınız 25.000 dolar gibi bir ücreti var bu tatlının. Sabah kahvaltıdan sonra tatlı yemek isteyenler için vazgeçilmez bir lezzet olan çikolatanın en pahalı hali diyebilirsiniz. Neler yok ki içinde. 28 egzotik kakaodan yapılıyor bu çikolata. Ve bunlardan 14'ü en nadir bulunanlarıdır. Ayrıca içerisinde 5 gram 23 ayar altın bulunmaktadır. Ayrıca kullandığınız kaşık ise elmas içeriyor. Yiyebilen bir tane de bizim için yesin bari.
Dondurulmuş Çikolata – 25.000 Dolar Yanlış duymadınız 25.000 dolar gibi bir ücreti var bu tatlının. Sabah kahvaltıdan sonra tatlı yemek isteyenler için vazgeçilmez bir lezzet olan çikolatanın en pahalı hali diyebilirsiniz. Neler yok ki içinde. 28 egzotik kakaodan yapılıyor bu çikolata. Ve bunlardan 14'ü en nadir bulunanlarıdır. Ayrıca içerisinde 5 gram 23 ayar altın bulunmaktadır. Ayrıca kullandığınız kaşık ise elmas içeriyor. Yiyebilen bir tane de bizim için yesin bari.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >